Zdravím všechny, prosím o pomoc s vyřešením hučícího větráčku u procesoru. Jedná se o pár let starý comp, nedávno se v něm měnila základová deska a před pár dny začal comp velmi hlasitě a po zapnutí nepřetržitě hučet. Zjistila jsem, že se jedná o větráček u chladiče viz fotky dole. Vyčistila jsem ho od prachu, ale hučí to dál. Co s tím? Lze koupit jiný, který by pasoval? Jedná se o starší comp, tak nevím. Předem moc díky za rady
Zkusil bych větráku v programu Speedfan ubrat, aby tolik nehučel, ale aby PC uchladil... Jinak taky mě z ničeho nic ze dne na den začal hučit větrák na CPU, zkoušel jsem ho vyčistit a nepomohlo, tak jsem koupil nový a v pohodě, teď ani PC neslyším :) Jinak mě větrák na CPU i na GPU běží v klidu (když na PC nic nedělám) na cca 1200RPM a Vám běží na cca 4300RPM, to se mi zdá celkem dost, proto hučí.
Děkuji za rady:-), Speedfan zkusím, ale přece jen je to chladič už pár let starý, tak nevím, jestli úprava otáček nějak s hučením pomůže...Máte kdyžtak nějaký tip, který chladič pořídit, aby mi běžel oki i se zbytkem compu? Díky
Na tvém místě bych nepořizovala chaldič, ale jen větrák, s typem Ti určitě poradí někdo z fóra, aby byl co nejtišší. Z hlavy mě napadá vybrat nějakou Noctuu. Speedfan Ti nemusí pomoci, pokud není tvoje deska mezi podporovanými. Podporované MB najdeš pomocí Googlu.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Tak stačí koupit tedy nějaký ventilátor s rozměry 80x80mm. Nějaký od firmy ARCTIC nebo NEXUS by nebyl špatný, stojí pár korun :) Stačí zašroubovat a zapojit do základní desky :)
Tak nějaký bych určitě nekupovala, de především o kravál!
Psal jsem značky ARCTIC nebo NEXUS, záleží kolik chce do toho vložit :) Do stovky bych bral například ARCTIC F8 80mm a do dvou stovek bych bral ARCTIC F8 PWM CO 80mm.
Naposledy upravil(a) ErionX dne 31 led 2015 17:19, celkem upraveno 1 x.
Právě, ten kravál z ventilátoru už pomalu přehluší i televizi. Jinak moc vám děkuji za odpovědi, aspoň už vím co je špatně. Zašroubování i zapojení zvládnu, teď ještě ale přijít na to, který větrák bude ok.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Ahoj,
uvažuju o koupi Ryzenu 7 8700G, zatím bez dedikované grafiky. Řeším, jestli stačí box chladič, nebo má smysl rovnou koupit lepší (kvůli hluku a teplotám). Taktovat neplánuju.
Díky za názory!
Poslední příspěvek
Zbytečné duplicitní téma, řeš v původním tématu i se sestavou:
Zdravím, už dlouho zvažuji update svého procesoru R5 2600 s RTX 3070 za něco co by se sebou dobře sedělo. Často ve hrách cítím propady FPS a často kousaní ve hře CS2 nebo ONCE HUMAN. Sám vím že mám podle stránky cca 26%.
Hledám teda něco co by bylo...
Poslední příspěvek
B450-A PRO MAX a XMP mám zaplé.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 2 vteřinách:
takže AMD Ryzen 5 5600 by měl stačit ?
Dodatečně přidáno po 5 hodinách 13 minutách 23 vteřinách:
Tak mám procesor R5 5600
mám problem nejde mi flashnout, dal jsem...