Dík za rady
Problém s (ne)Widlema
Moderátoři: Pic, Mods_senior
Problém s (ne)Widlema
Zdar,na počítači PIII 933mhz,416Mb Ram - mam takovej problémek jednou jsem optimalizoval Windows - různě programy,v registrech,služby atd. A to se to stalo komp se začal divně chovat,pokud je čistě po startu jede to OK ale jak pustim třeba 3 aplikace a najednou se začne komp sekat - celkově ten program,třeba minimalizace okna jede jakoby postupně a hned nevodstřelí...Tak jsem je přeinstaloval ale ouha. Vůbec jsem je neladil a pořád to tohle dělalo,následně jsem zkoušel asi 5 různejch instalaček XP Home i Profíky i Windows 2000 ale všude to samý - takže jsem si řikal jestli to nemůže bejt nějaký to nastavení který se nemění i pro přeinstalaci (jestli nějaký takový je
) nebo jsem něco podělal v Biosu.. Takže fakt nevim řikal jsem si že bych mohl vyresotovat CMOS ale než to udělam tak se právě vás nejdřív ptám..
Dík za rady
Dík za rady
Nejprve udělej kontrolu disku s opravou chyb a pak zkontroluj paměti programem Memtest. Jinak PC nemusí vůbec stíhat 3 aplikace spuštěné najednou (záleží jak jsou náročné).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Rewqa
- Master Level 9

- Kontaktovat uživatele:
Souhlasim s Picem...mas Pentium III tak bych se ani nedivil, ze to nestiha tri aplikace najednou.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Ale Pentium III znám i lidi který provozujou XP na o hodně horších kompech a třeba zrovna minimalizace okna se jim nesekáRewqa píše:Souhlasim s Picem...mas Pentium III tak bych se ani nedivil, ze to nestiha tri aplikace najednou.
- Rewqa
- Master Level 9

- Kontaktovat uživatele:
Nemyslel sem to s ohledem na XP 
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Jestliže teď máš novou čistou instalaci a stále to dělá neplechu, tak to může být chyba některého zařízení v PC. Udělej kontroly, které jsem napsal v předchozí odpovědi (disk a paměť).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Problémem může být i nedostatečný výkon zdroje, stačí slabší některá z napájecích větví. Doufám, že v Biosu jsi nenastavil některé hodnoty chybně. Podezřelá je i velikost paměti, kterou uvádíš. Je to složenina z různě velkých modulů a to na př. 256+128+32 MB. Ty je potřeba osadit do slotu dle manuálu k základní desce, ale i tak bývá zpravidla problém s jejich bezchybnou spoluprací. Tvrdíš, že jsou OK, moc tomu nevěřím. Čím jsi je testoval a jak dlouho?
No s tou pamětí máš pravdu 256+128+32 ale opravdu 0 Errors (v tom MemTestu) a právě to že je něco špatně v biosu to jsem psal že bych skusil vymazat CMOS..Zkrátka to PC chodilo naprosto normalka(na svoje parametry) dokavad jsem se do toho nezačal srát...Pic píše:Problémem může být i nedostatečný výkon zdroje, stačí slabší některá z napájecích větví. Doufám, že v Biosu jsi nenastavil některé hodnoty chybně. Podezřelá je i velikost paměti, kterou uvádíš. Je to složenina z různě velkých modulů a to na př. 256+128+32 MB. Ty je potřeba osadit do slotu dle manuálu k základní desce, ale i tak bývá zpravidla problém s jejich bezchybnou spoluprací. Tvrdíš, že jsou OK, moc tomu nevěřím. Čím jsi je testoval a jak dlouho?
Nemusíš nic mazat, jen v Biosu zvol volbu default nebo standard v základní nabídce (jmenuje se to v každém Biosu trochu jinak) a pak Save a Exit. Bios se nastaví na standardní hodnoty nastavené výrobcem desky.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek