Dík moc
XP nebo VISTA
Moderátoři: Pic, Mods_senior
XP nebo VISTA
Zdravím, prosím Vás můžete mi někdo poradit. Chtěl bych si koupit novej pc, ale jak se tak dívám tak už ve všech pc je pouze vista, které mě zrovna neláká. Můžu u prodejce který nabízí daný počítač chtít, aby mi místo visty dal xp. Případně jaký je vůbec cenový rozdíl mezi programy u prodejce - konkrétně Windows Vista Business 32 a XP Professional.
Dík moc
Dík moc
- memphisto
- Guru Level 13

pozdrav
podle mě mají zatím navrch XP Pro.mluví pro ně jak už bylo zmíněno menší nároky,podpora softu atd. na Visty budeme muset stejně za čas přejít všichni podle vyjádření Mrkvosoftu,že za pár let přestane XP podporovat.takže si vyber 
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Záleží taky na tom jakej ten tvůj novej komp bude, pokud dělo tak Vistu, pokud průměr tak XP
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
- Marfy
- Elite Level 10.5

- Kontaktovat uživatele:
Asi tak: Pokud osadí PC výkonnou grafickou kartou s podporou DX10,tak si stejně musí pořídit Visty,aby využil DX10.Windows XP ho totiž nepodporuje.Pokud tam má grafiku střední třídy do cca.3000,-kč tak jsou lepší Windows XP.Nemají totiž problémy se spuštěním staršíh her z doby kdy o Vistách nikdo ani neslyšel a bezproblémů seženeš ovladače na jakýkoliv přidaný hardware.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Jedině XP
Mám úplně novej.Pokud jde o tu investici.Pokud mám počítač třeba za 30 000/Pokud chci aby trochu jel/tak ty dva tisíce za OEM XP nic není i kdybych je používal dva -tři roky než se Visty troch polepší.
/Popř.bude něco úplně jiného/
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
- melior
- Level 3.5

- Kontaktovat uživatele:
XP mam doma, Visty bych na te sunce uz nezvladl... v praci provozuju 64-bitove visty a 32-bitove mam na virtualce... jen kdyby na te virtualce nebyly TAK mizerne.... ale jinak si neni na co stezovat a podle me jednoznacne na novy pocitac Visty. Beztak za chvili bude i server 2008, nove Office sou take delane primarne pro visty a za par let si na ne vsichni zvyknou, tak jak na XP...
Visty sou stabilnejsi - neshodi je tolik blbe napsanych programu nebo ovladacu... jen se opakuje situace z uvedeni XP - ne vsechny programy pod tim pojedou (rezim kompatibility tam sice JE ale neresi vsechno) a lidi si musi zvykat zas na par novinek.
novy kompl = vista
Visty sou stabilnejsi - neshodi je tolik blbe napsanych programu nebo ovladacu... jen se opakuje situace z uvedeni XP - ne vsechny programy pod tim pojedou (rezim kompatibility tam sice JE ale neresi vsechno) a lidi si musi zvykat zas na par novinek.
novy kompl = vista
Pokud nový PC, jedině Visty (pokud teda, jak už bylo řečeno, nebudeš kupovat nějakou šunku). XP je krok zpět. A hlasy typu "dej tam XP, jsou stabilnější a míň náročný", co to je? To už si tam rovnou můžeš nainstalovat DOS 6.22, ten je nejstabilnější a má fakt minimální nároky.
Přijde mi to stejné jako W2000 vs. XP. Taky všichni nadávali na XP a jak to vypadá teď...
Přijde mi to stejné jako W2000 vs. XP. Taky všichni nadávali na XP a jak to vypadá teď...