jak posunout připojení k síti
Moderátoři: Pic, Mods_senior
jak posunout připojení k síti
dobrý den, W XPpro, SP3. Je to sice nedůležité ale rád bych posunul připojení k síti až po startu antiviru a firewalu. Naistaloval jsem Startup Delayer ale ten tuto možnost nenabízí. Existuje něco co by umožnilo SW ovládat připojení k síti - nemyslím odpojení kabelu :)
děkuji.
děkuji.
Re: jak posunout připojení k síti
To by nemelo byt potreba.
Kazdy normalni firewall pusti sitove pripojeni az po tom co sam nabehne a ve vychozim nastaveni je tato funkce aktivni.
Normalni - ne od Microsoftu, protoze to neni plnohodnotny firewall. Napr Comodo, ktery je zdrarma vcetne antiviru.
Kazdy normalni firewall pusti sitove pripojeni az po tom co sam nabehne a ve vychozim nastaveni je tato funkce aktivni.
Normalni - ne od Microsoftu, protoze to neni plnohodnotny firewall. Napr Comodo, ktery je zdrarma vcetne antiviru.
děkuji za reakci,
mám ZA a Avast. Po startu win naběhne v liště nejdřív oznámení že je síť připojena a pak teprve najíždí avast. Myslel jsem že to vyřeší SD ale ten nemá ani v nabídce připojení k síti, pouze aplikace jako ZA. Proto pátrám po něčem jiném.
mám ZA a Avast. Po startu win naběhne v liště nejdřív oznámení že je síť připojena a pak teprve najíždí avast. Myslel jsem že to vyřeší SD ale ten nemá ani v nabídce připojení k síti, pouze aplikace jako ZA. Proto pátrám po něčem jiném.
-
Uziv00
ZA dělá totéž co comodo.
Ale pokud chceš mít 100% jistotu lze to udělat pomocí netsh:
Tento kód se provede při vypínání - nastaví pevné IP adresy pro neexistující síť:
A tento kód se provede třeba minutu po zapnutí:
Ale pokud chceš mít 100% jistotu lze to udělat pomocí netsh:
Tento kód se provede při vypínání - nastaví pevné IP adresy pro neexistující síť:
Kód: Vybrat vše
@echo off
netsh int ipv4 set address name="Pýipojenˇ k mˇstnˇ sˇti" static 192.168.10.100 255.255.255.0 192.168.10.10 1
netsh int ipv4 set dns name="Pýipojenˇ k mˇstnˇ sˇti" static 192.168.10.3
Kód: Vybrat vše
@echo off
netsh int ipv4 set address name="Pýipojenˇ k mˇstnˇ sˇti" dhcp
netsh int ipv4 set dns name="Pýipojenˇ k mˇstnˇ sˇti" dhcp
díky za skripty, bohužel na to nestačím. Bylo by možno ještě doplnit co s tím mám dělat ? Dát to do batu, jak to volat ? V blahé paměti compů sinclairu jsem znal Basic, ale je to dávno.. (a mám asi jinou znaksadu, text v uvozovkách je nečitelný)
děkuji.
děkuji.
-
Uziv00
Text v úvozovkách odpovídá znakové sadě v příkazovém řádku - proto je "nečitelný". Prostě v úvozovkách je název síťového připojení, které se mění (v tomhle případě "Připojení k místní síti"). POZOR! Název musí být přesný. Musí tedy přesně odpovídat názvu síťového připojení, které se bude měnit.
Jak skript dostat do systému po spuštění - můžeš klidně využít naplánované úlohy, tak lze po spuštění nastavit i se zpožděním. Jak spustit skript při vypnutí - zadej příkaz "mmc gpedit.msc" a více vysvětlí obrázek.
Jak skript dostat do systému po spuštění - můžeš klidně využít naplánované úlohy, tak lze po spuštění nastavit i se zpožděním. Jak spustit skript při vypnutí - zadej příkaz "mmc gpedit.msc" a více vysvětlí obrázek.
děkuji, myslím že je to srozumitelné, ale mám problém: kdysi jsem laboroval s winama a něco jsem si buď zakázal nebo vymazal, důskedek je že ve "správa počítače" nemám zobrazení "rozšířené" . Celkem to doposud nevadilo ale jestli mohu poprosit nemáš nápad co jsem podělal ? (Bylo by to přehlednější.)
tak jsem doplnil skript o shutdown a spustil, po zapnutí compu najel normálně do sítě - :(
tak jsem doplnil skript o shutdown a spustil, po zapnutí compu najel normálně do sítě - :(
-
Uziv00
Pak je chyba tady:
Co se týče dalšího - nemáš laborovat s windows.
Nemusíš dávat shutdown. Jednoduše si ověř, zda skutečně mění IP adresu karty.ITCrowd píše:POZOR! Název musí být přesný. Musí tedy přesně odpovídat názvu síťového připojení, které se bude měnit.
Co se týče dalšího - nemáš laborovat s windows.
nezná ipv4, pouze ip anebo ipv6, použil jsem ip a chodí !
díky, začíná mě to bavit - existuje někde seznam příkazů nebo nějaký návod na skripty ? něco jsem našel na netu ale kdyby bylo něco ucelené přivítal bych .. chci tomu trocha porozumět
díky, začíná mě to bavit - existuje někde seznam příkazů nebo nějaký návod na skripty ? něco jsem našel na netu ale kdyby bylo něco ucelené přivítal bych .. chci tomu trocha porozumět
-
Uziv00
Aha.. No ty skripty jsou pro Win7, proto ten rozdíl v ipv4.
Zdroje najdeš na netu, existuje kniha "Příkazový řádek" nebo tak nějak, dobrý zdroj je: http://knihy.cpress.cz/microsoft-window ... ripty.html
Zdroje najdeš na netu, existuje kniha "Příkazový řádek" nebo tak nějak, dobrý zdroj je: http://knihy.cpress.cz/microsoft-window ... ripty.html
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7 Odpovědi
- 11184 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od zuzana3
-
- 8 Odpovědi