Problém s málo místem na disku - přemisťování složek

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Zamčeno
blackberry
nováček

Problém s málo místem na disku - přemisťování složek

Příspěvek od blackberry »

Ahoj,
nedávno jsem si udělala na počítači nový účet, protože u toho starého se mi začalo zobrazovat, že služba příhlášení či co, přestala fungovat. Takže jsem se nemohla přihlásit, ale všechny svoje data jsem na disku měla. Uděla jsem si nový účet a přendala si tam data z toho předchozího s tím, že jsem značnou část všeho toho vymazala. Např. filmy, hudbu, apod,... jen fotky a dokumenty jsem si nechala. Tudíž by se na disku mělo uvolnit spoustu místa (filmů jsem měla opravdu hodně).
Ale to se nestalo. Naopak, teď mi to furt hlásí, že je málo místa. Vymazala jsem všechny nepotřebný programy, spustila CCleaner apod. A chtěla jsem vymazat ten můj starý účet (ačkoliv je to "jen" 8 GB, většinu věci jsem mazala, asi tam zbylo jen něco), ale pořád to říká, že nemám oprávnění. Přitom jsem administrator. Kdyby to chtělo heslo, tak neřeknu, já svoje starý heslo znám. Ale takhle...
Můj účet má celkem 64 GB, a ještě s dalším učivatelem máme asi 75 -80 GB. Každopádnš disk má velikost 230 GB. Když ten disk otevřu a označím všechno, co tam je, mám velikost 90GB. Ne 230... Já tohle fakt nechápu. Co může zabírat tolik místa?
Teď mě napadlo, že mám dva disky (D:, a C:). Prý se do jednoho dávají programy, a do druhého to ostatní. Já mám všechno namrskaný v tom jednom (C:) Kdybych třeba přenesla Program Files a Program Data do disku D:, vadilo by to?
Byla bych moc vděčná za jakoukoliv radu.
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5

Re: Problém s málo místem na disku - přemisťování složek

Příspěvek od zeus »

Vadilo, na PF a PD by se muselo myslet pri instalaci, ale vcelku snadno muzes na D: premistit uzivatelska data (dokumenty,obrazky, filmy,..).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Velikost souboru a složek na disku
    od L.L » » v Vše ostatní (sw)
    5 Odpovědi
    6538 Zobrazení
    Poslední příspěvek od L.L
  • Herní pc. Hodně muziky za málo peněz. 3 varianty.
    od pidlo » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    12 Odpovědi
    7835 Zobrazení
    Poslední příspěvek od meda2016
  • Reorganizace oddílů na SSD disku. *
    od mandes » » v Problémy s hardwarem
    3 Odpovědi
    6466 Zobrazení
    Poslední příspěvek od petr22
  • oprava sformátovaného disku SSD
    od sabrik » » v Windows 11, 10, 8...
    8 Odpovědi
    5607 Zobrazení
    Poslední příspěvek od sabrik
  • Jak permanentně smazat data z USB disku?
    od Patrik92 » » v Vše ostatní (bezp)
    16 Odpovědi
    8928 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Minapark

Zpět na „Windows 11, 10, 8...“