Ahoj kluci a případná děvčata Chci si koupit flash disk, ale jaký vybrat? Prodejci moc údajů nepíší. Chci co nejlepší rychlost, možnost formátování na NTFS, a sundávací "krytku" konektoru. Bude sloužit především na filmy do TV. Kapacita do 32GB .... Není nutnost USB 3.0.
Děkuji za případné rady
PS: když by byl z TSbohemie...
Rád se přiučím od zkušenějších... A učený z nebe nespadl
Zkus se vyhnout těm velmi levným - tzv. zmetkům - může se stát, že místo slibovaných 32 GB dostaneš pouze předimenzovaný 8 GB. Už se mi to párkrát stalo, když jsem si kupoval za necelých 300 Kč,- 32 GB flashku.
Momentálně pracuji na 'homemade' kalkulačce, pokud máte nějaké rady a tipy ohledně zásobníkového programu v C++ či AVR ATMEGA2560 tak je rád uvítám.
Předimenzovaná flashka je to, když vám někdo prodá flash disk, který se tváří jako kdyby měl 32GB, ale je na něm jen 8GB nebo hůře 4GB datový čip. V takovýchto případech lze data na flashku zapsat, ale při překročení původní hodnoty/kapacity flash disku, se data nebudou dále dát přečíst. Čili: Pokud máte originálně 8GB flash disk, předimenzovaný na 16GB, tak po zapsání např. 10GB souborů a následném pokusu o přečtení dokážete přečíst pouze 8GB a to v případě, že není datový čip poškozen - což většinou bývá.
Momentálně pracuji na 'homemade' kalkulačce, pokud máte nějaké rady a tipy ohledně zásobníkového programu v C++ či AVR ATMEGA2560 tak je rád uvítám.
mar00m píše:Předimenzovaná flashka je to, když vám někdo prodá flash disk, který se tváří jako kdyby měl 32GB, ale je na něm jen 8GB nebo hůře 4GB datový čip. V takovýchto případech lze data na flashku zapsat, ale při překročení původní hodnoty/kapacity flash disku, se data nebudou dále dát přečíst. Čili: Pokud máte originálně 8GB flash disk, předimenzovaný na 16GB, tak po zapsání např. 10GB souborů a následném pokusu o přečtení dokážete přečíst pouze 8GB a to v případě, že není datový čip poškozen - což většinou bývá.
Neprijde ti to trosku nesmysl? Ze by flash disk mel poruchovost buhvi kolik desitek procent a porad by se jeste prodaval??
Zdravím , stala se mi taková věc . ADATA Flash Disk 32GB UV131 nelze načíst na PC jsou tam jen oddíly D a C . Ve správce zařízení jsou u některých položek vykřičníky
Restart PC jsem provedl ale i tak se nenačetla zkusil jsem i postupy na stránkách...
Poslední příspěvek
Tak nakonec jsem s toho vytahl co se dalo nekteré soubory byly špatné ,ale foto jsem zachranil .Tak díky za rady a pomoc :bigups: :bigups:
Dobrý den,
mám v pc různá videa, která jsou vytvořená v pc. Chci je dát na flash disk, jenže když je tam přendám tak už z té flashky nejdou přehrát. Nevíte čím to může být? Soubory jsou formátu mp4. Některá jsou natočená na kameru některá z mobilu....
Poslední příspěvek
Flešku cvičně zformátuj nástrojem SD Card Formatter ze stránek formátuje poněkud jinak než systémový formát
Flešky obecně nemají rady přepis souborů - raději jen zapisují do čistého prostoru. Proto je zdravé často používanou flešku občas...
Zdravím,
poradil by někdo jak vyřešit problém z USB flash diskem, který po připojení k NTB hlásí, že je třeba ho naformátovat, konkrétně to píše: Disk v jednotce F: musí být před použitím naformátován ? Po načtení neukazuje žádná data.
Dobrý den potřeboval bych poradit jak nastavit BIOS aby šlo nabootovat z flash disku (můžu zaslat screen jak mám nastavený BIOS) možnost flash disku mám ale po vybraní se nic nestane jen problikne obrazovka. Děkuji za tipy a rady
Poslední příspěvek
Přepnout na plnohodnotný editor
Pod editačním oknem vybrat Přílohy
Klik na Přidat soubor
Vybrat soubor
Klik na Umístit do příspěvku
Velikost souboru je omezená, kdyby se příloha bránila vložení, zmenši soubor.
dokážete mi poradit nejlepší SSD Sata disk 1 TB v poměru cena/výkon, který má největší pravděpodobnost se nepokazit?
Byl by to druhý disk do počítače, který má desku MSI B450-A PRO MAX, která ma jenom jeden M.2 slot, proto hledám Sata disk....
Poslední příspěvek
Taky jsem to řešil a nakonec jsem koupil 2TB Samsung 870 EVO. Cena 3700,- u Alzy. Měli na ně zrovna akci, tak jsem moc dlouho neváhal. Doufám, že mi nějaký čas vydrží.