problem s harddiskem

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Zamčeno
harvey
nováček

problem s harddiskem

Příspěvek od harvey »

Koupil jsem si novej hdd od westernu,co ma mit kapacitu 160gb,ale po nainstalovani mi ukazuje jenom 127gb,coz je docela rozdil,vimze tam jsou nejaky ztraty,ale tohle se mi zda trosku moc.Jinak biosem to neni,ten mi normalne ukazuje 160gb.Dik za rady.
miras
Tvůrce článků

Příspěvek od miras »

Tři zvědavý otázky budu mít: :D
1) Co máš za desku?
2) Jakej používáš operační systém?
3) Jakým souborovým systémem je ten disk naformátovanej?
Mazůrek Petr
Level 2
Level 2

Taky mě to potkalo.

Příspěvek od Mazůrek Petr »

Víš co? :idea: Sežeň si Partition Magic a po spuštění jednoduše vyplň místo, který není zabraný (je to pěkně udělaný graficky). Jestli tě zajímá příčina, je to tím, že Windows mají blbej formátovač a dělá to takový brikule, protože to na to není stavěný. Dokonce bys něměl přijít o obsah disku.
big.jedla
Level 1
Level 1

Příspěvek od big.jedla »

Někde jsem četl, že snad první cracknutá verze XPček nepodporuje velké disky (nad právě těch 127 GB) udájně by to měl opravit SP1. Nemůže to být tím???
miras
Tvůrce článků

Příspěvek od miras »

big.jedla píše:Někde jsem četl, že snad první cracknutá verze XPček nepodporuje velké disky (nad právě těch 127 GB) udájně by to měl opravit SP1. Nemůže to být tím???

Jo, taky jedna z možnejch (docela pravděpodobná) variant.
Peter
Level 2
Level 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peter »

Ahoj , mam ten isty disk a tiež ma rovnaku kapacitu ako ten tvoj... windowsy mam XP professional aj so service packom 2 .....
Ale taku velkosť ukazuje hned v biose tak neviem či ta chyba sa da pripisovať windowsom...
miras
Tvůrce článků

Příspěvek od miras »

Výrobci disků fikaně uvažují že megabyt je 1000 bytů, OS ovšem počítá s tím že megabyt je 1024 bytů. Čili když výrobce tvrdí, že disk má 160GB, znamená to že má 160 000 000 bytů. A pak se dá spočítat, že 160 000 000/(2*1024) je nějakejch 152,5 GB. Nemá cenu se tím nějak zabejvat, jedná se o standarty SI a dohady jestli je správně MB nebo MiB, to je jedno. K čemu se chci dostat je, že 160GB disk by měl mít po naformátování +/- nějakejch 152GB!
Z toho plyne:
2harvey: Jestliže bios kapacitu pozná a OS ne, je problém v OS.
2Peter: Tobě kapacitu nepozná ani bios jak povídáš, takže je problém tam. Musel bys buď upgradovat bios (jestli je), nebo vyměnit desku.
besst
Level 2.5
Level 2.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od besst »

taktéž jsem měl podobný problém, že místo 160GB mi to ukazovalo nějakejch 127GB, ale vyřešil jakýsi formát disku, ze systémový diskety... nebo tak nějak mi to řekli :D
a potom už mi to normálně ukazovalo 149GB což je o 22GB víc než před tím zformátováním :smile:
Mazůrek Petr
Level 2
Level 2

Příspěvek od Mazůrek Petr »

Podle mě je na to dobrej Partition (z diskety :D ). Měl jsem tam 127 a už jsem to chtěl reklamovat. Káma na to ale přišel a mám tam 143GB. Zbytek jsou alokační tabulky. TOHLE JE NEJRYCHLEJŠÍ ŘEŠENÍ!! 8)
Mě už ten počítač totiž tak s***, že z něj šílím. Už s ním i mluvím a vyprávím mu příhody z dětství!!!
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » » v Vše ostatní (sw)
    4 Odpovědi
    7883 Zobrazení
    Poslední příspěvek od petr22
  • Problém s fps spojený s gpu
    od Matyas.S » » v Hry