Defragmentace
Moderátoři: Pic, Mods_senior
Defragmentace
Zdravim. Jiz mne nebavi koukat se jak se muj pocitac cele hodiny defragmentuje. Ma nekdo osobni zkusenosti s jinym defgagmentacnim programem jako je ten ve windowse? Napr. nejaky co dokaze bezet na pozadi tak aby jsem mohl pri tom pouzivat PC. Za odpovedi dik.
- zlobyl
- Tvůrce článků
- Kontaktovat uživatele:
Tak tahle situace mohla nastat jen ze dvou příčin-buď jsi se hrabal v registru za účelem zvýšení volného místa bez potřebných znalostí o NTFS nebo jsi dlouho nedefragmentoval.onlooker píše:Mel bych defragmentovat i MTF (Mater Files Table)?
MFT je alokační tabulka souborů v systému NTFS.Narozdíl však od FAT je to de facto soubor, který-stejně jako ostatní soubory-lze fragmentovat.Aby se tomu zamezilo, tak Windows udržují kolem tohoto souboru zónu volného místa.Pokud se však někdo hrabal v registru a zmešil velikost tohoto rezervovaného prostoru nebo dlouho nedefragmentoval, tak se mohlo klidně stát, že se MFT fragmentovala a její části jsou třeba rozesety po celém disku, což vede k razantnímu snížení výkonu celého souborového systému.
Pokud tu možnost máš, tak MFT určitě defragmentuj.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.