Zdar, měl jsem starší desku v PC ale nešla mi klávesnice, myš ani obrazovka, tak jsem si pořídil novou desku, vše jsem zapojil jak se patří sice jsem měl problém při prvním spuštění ale toje asi normální a další dny to šlapalo, jen poslední dobou chci zapnout počítač, pípne to. najede LOGO desky a následně černá obrazovka obrazovka, čekám aby se to načetlo a najednou restart znovu pípne, zase LOGO a znova a takhle donekonečna ... kdyby někdo tušil ozvěte se, na přání vypíšu vše co bude v mých silách, parametry atp.
Přichycený je správně, dnes po práci sem to rozebral celý case a znova poskládal a vše pečlivě nasadil jak se má a pořád se to děje .. a i když dám bootovaní na CD/DVD-RW jako první a druhé dám SATA, aby se mi po spuštění ukázalo "Instalace se spustí jakým kolik tlačítkem" nebo jak to vlastně je naspané, tak ani to se mi neukáže, jen to LOGO ZD a pak černá obrazovka a restartuje se a takhle neustále .. někde jsem četl, že zkusit tu funkci "opravit počítač" ale nevím jak se tam dostat zkusím ještě F8 mačkat, ale jestli to nepomůže, že se nic neukáže tak už opravdu nevím, pokud někdo bude vědět cokoliv tak budu rád, odzkouším vše možné :)
A do BIOSu se tedy normálně dostaneš ano?
1, je HDD správně zapojen (data i napájení)? není vadný kabel k HDD (příp. zkus jiný kabel.)?
2, zobrazí se ti HDD v biosu (ne jen SATA ale celý název disku)?
Marek
Pípnutí je jen 1xkrát "běžné startování" odzkoušel jsem i vytáhnout paměti a začalo to pípat 3x myslím, do biosu se dostanu není problém, odzkoušel jsem více harddisků a u jednoho se dostanu až k tomu " Stav nouze...stav nouze v síti....atp.. spustit systém běžným způsobem ale ať kliknu na cokoliv, restartuje se a znova a nic nejde ...RAMky to taky nemůžou být (odzkoušeno) typoval bych procesor :( ... kabel jsem nezkoušel vyměnit, ale podle mě jsou v pořádku, ale za zkoušku nic nedám :) a v biosu se taky moc nevyznám a někde jsem četl, že i nastavení jumprů by taky prej pomohlo na desce ale nevím který a kam :(
Pípnutí by mělo znamenat, že hlavní HW je OK. Podle toho, že se PC vypne po zobrazení loga, usuzuji, že je problém s diskem a tedy s načtením OS. Uvádíš, že byl již problém při prvním spuštění PC po instalaci. Pokud máš možnost, doporučuji zkontrolovat disk v jiném PC, třeba u kamaráda a připojit jej jako druhý disk a zkontrolovat programem CrystalDiskInfo a výsledek vložit sem.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Přeinstalovat to nejde i když nastavím na první boot mechaniku nezobrazí se "stiskněte libovolnout klávesu atp..." S diskem nevím, když vložím jiný kde je taky systém tak to též nejde ale to jsem již psal .. nevím kde je problém ... ale odzkouším jinde ten disk a dám sem ty parametry pokud se mi to podaří :)
Nemůže být problém i s procesorem ? .. lze otestovat procesor aniž bych musel použít jiný ? (výměnou) ? .. jestli jde nějak v biosu určit poruchu nebo aspoň že to ukazuje error nebo chybu v něčem
Říkal jsem že chyba bude nejspíše v HDD.
nechápu proč si kupoval nový procesor, kdyby byl vadný CPU, PC by se choval jinak.
1, už si kontroloval ten SATA kabel??? - zkoušel si jiný?
2, už si kontroloval HDD v jiném PC?- byl v pořádku?
3, pod jakým označením vidíš HDD v BIOSUu? (je tam celý název disku? např. WD7501ALL........)
4, zkoušel si disk zapojit do jiného SATA portu?
5, jde do disku opravdu el.? zkoušel si jiný kabel od zdroje? (případně točí se HDD)??
Jestli se chceš někam posunout, případně to vyřešit, tak odpovídej na všechny otázky!
Mám tu sestřin notebook, který jak na potvoru asi tři roky po koupi začal trpět náhodnými restarty.
Někdy hodí BSOD, jindy jen zčerná obrazovka, v obou případech proběhne poté automatický start. Intervaly mezi zapnutím a spadnutím systému...
Poslední příspěvek
Díky za reakce,
baterku jsem vyjmul, problém to nevyřešilo.
Zkusím asi tedy sehnat flux a provést ten reflow.
Nahradni zakladni deska se da bezne koupit na Ebay a AliExpressu.
S kupováním nové základovky mám strach že objednám něco špatného nebo...
Je tu někdo, kdo se zabývá historickými počítači ? To jest počítači staršími než PC-AT (CPU 80286) a počítače z doby před-PCčkovské, tedy z období před rokem 1980.
Ahoj,
rád bych se zeptal zkušených na názor.
Jelikož WH vydalo požadavky na KCD2 rozhodl sem se, pro upgrade PC.
Sestava:
Ryzen 5 2600
GtX 1660 super
Ram 16gb 3200hz
TuF b450 pro gaming
seasonic s12ii 520w
Summary
Operating System
Windows 10 Home 64-bit
CPU
Intel Pentium E5200 @ 2.50GHz 48 °C
Wolfdale 45nm Technology
RAM
8,00GB Dual-Channel DDR2 @ 333MHz (5-5-5-15)
Motherboard
ASUSTeK Computer INC. P5Q SE...
Poslední příspěvek
Lojzo, stávající PC hoď do elektroodpadu, s tím pc nic neudělá ani svěcená voda.
I počítač z dnešní doby, za kterej dáš 20.000Kč bude násobně výkonnější ten to co máš.