Zdravím, od nedávna se na mém starém PC začala objevovat tato hláška:
Abbc3 Spoiler Show
Když stisknu F1, pokračuji a musím při každém zapnutí PC nastavovat znovu čas a datum. Když pokračuji stisknutím F2, dostanu se do CMOSu, kde mohu také nastavit datum a čas, ale opět se to po vypnutí vyrestartuje. Je to poměrně otravné, tak prosím poraďte, pokud víte :). A jedná se o OS W7.
Vždyť to tam máš napsané! C-MOS Battery low!! Vyměň ten knoflík, co napájí BIOS, nastav čas a máš pokoj.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Tak tedy, čítač času (jinými slovy RTC) nedrží informaci ve dvou případech: 1) RTC je vadný. S tímto nic nenaděláš a buď se s tím smíříš a uděláš opatření pro eliminaci této nepříjemnosti (např. načtení času z internetu po startu počítače), nebo vyměníš desku. 2) RTC nedostává dostatečné napětí pro chod hodin. Tohle mívá několik možných příčin (a docela dobře mohu i na některou zapomenout): - vadná (např. vybitá) baterka CMOS. -- pravděpodobné -- - vadný držák na baterii - chybí (nebo je ve špatné poloze) jumper Clear CMOS. Tento jumper v jedné poloze posílá napětí z baterky na RTC a v druhé poloze naopak zkratuje napájení RTC na zem. Na jumperu by jsi měl naměřit napětí o cca 0,5V nižší, než je napětí baterky - viz následující - závada v obvodech napájení z baterky CMOS. V podstatě se zpravidla jedná o jednoduchou diodovou logiku, která zabraňuje zpětnému nabíjení baterky CMOS z napájení RTC, pokud je zdroj PC pod napětím. Pokud je PC odpojeno od sítě, tak je RTC napájeno z baterky CMOS přes diodu a jumper Clear CMOs. Na jumperu Clear CMOS by tedy mělo být napětí baterky, snížené o úbytek na diodě (tedy o cca 0,5V). Setkal jsem se s tím, že tento úbytek byl vyšší a RTC nepracoval. problémem je to, že tyto obvody nemusí být z diskrétních součástek a tudíž nemusí být dostupné pro opravu a spadá to pod bod 1).
Prď na strejdu Gůgla, vyměň tu baterku a máš pokoj. Nenech si motat hlavu!!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
To jsem četl (chybová hláška s baterií), ale nevěděl jsem, zda to není nějaké nedorozumění. O baterce pro CMOS jsem nevěděl, nejsem v tomto odborník, děkuji za radu.
E: A není ta baterka i na něco jiného důležitého? Třeba není úplně vybitá a něco ještě zvládá. Abych pak něco neodpojil a nepohnojil .
Mám záhadu. Podle poslední změny souborů podle času se stalo to, že když mám počítač vypnutý, tak se mi změnil čas u některých souborů. Je to vůbec možné? Že by nějaký neřád?
Teď v konkrétním případě se jedná o doplněk v prohlížeči s tímhle kodem...
Poslední příspěvek
Tak je to tak. Pokud je intenet vypnutý, nic se nezmění. Pokud ale nespustím prohlížeč, taky se nic nezmění. Ale jak spustím prohlížeč, tak se aktivuje jeden doplněk, který hlídá aktualizaci doplňků a nahraje data. Ty pak můžou mít i datum, kdy bylo...
Dobrý večer, sestra začala školení na pozicí home Office . chtěla by si nastudovat materiály pro výkon pozice ale to není umožněno protože je zapnutý Bitlocker. Údajně se ty data dají získat.
Klasická klávesová zkratka ctrl + c a ctrl + v nejde.
Poslední příspěvek
CTRL+C a CTRL+V brani zkopirovani dat, ale nemuze branit v jejich nastudovani.
To je naprosto bezna ochrana textu na webu, nefunguji klavesove zkratky, nejde text oznacit mysi, nejde udelat screenshot atd.
Dobrý den. Prodávám svůj 16tb USB disk, takže se chci zbavit své historie na něm. Je jasné, že kliknutím na smazat a vysypáním koše nejsou soubory permanentně smazané. Vzhledem k velikosti disku ho patrně prodám někomu technicky zdatnému, kdo by...
Poslední příspěvek
třeba tady je placený program na 1 rok grátis i s klíčem.
asi v 3/4 stránky klikni na záložku prozradí (Giveaway), počkej 50 vteřin a máš to. Nainstaluj a vlož klíč.
nebo tady, tam je klíč vypsán hned.