Zvýšení výkonu PC (uspořádání PC, čistící utility atd... )

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Zvýšení výkonu PC (uspořádání PC, čistící utility atd... )

Odeslatod Rhonin » 30 Črc 2011 18:53

Zdravim vsechny, doufam, ze pisu do spravne sekce, pokud ne odkazte me prosimvas do te spravne, diky.

Mam pres 10 let stary PC, konfigurace:
Deska: Asus P5P800 SE
CPU: Intel Celeron D 326, 3300 Mhz (19x174), Prescott 256
RAM: SDRAM 512 MB (na modulech je napsano 333 Mhz, ale Everest tvrdi, ze 166 Mhz, 2,5-3-3-7)
Grafika: ATI Radeon X1550 512MB (asi nejnovejsi dil, vetracek bohuzel upadl, chladim 12V vetrackem zasunutym na "hrubo", mezi sitovku a grafiku )
Disk: Maxtor 6Y080L0 (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
Bedna + zdroj: Alivio "antická" bedna prospikovana dirama s vetrakama, takze teploty mam skvely, i pres to, ze CPU je taktovan o +30% a zdroj jakasi "random" 350W bednicka, ale staci
Windows: Win XP Professional, Service pack 3 ( + uplne vsechny .net, c++ atd, co znam a nasel sem)
Monitor: Miro 17", klasicka pastika stara, ale dobre slouzi uz dvanacty rok, Windowsy i veskere aplikace poustim v rozliseni 1024 x 768, 32-bit hloubka barev.

Tady je vytizeni PC pri cistem chodu, bez jakekoliv spustene aplikace http://www.upnito.sk/imggal.php?viewIma ... e1dbc12c66

V blizke dobe planuji sice koupi noveho PC, ale leta uzivani tohohle stareho me donutila udelat maximum pro vymackani kazdeho % vykonu a zaroven dosahnout toho, aby potreboval k chodu co nejmene. A presne v tom samem stylu chci mit v provozu i novy PC.

Samozrejmosti je naprosty poradek v PC, disk mam rozdelen na 2 part., C je system + zakladni programy, ovladace, utility atd, na D jsou hry, muzika, stazene soubory, ktere mazu ihned, jakmile nejsou potreba, nic vic. Fragmentace absolutne nulova, pri analyze fragmentovani disku mam pouze modrou a bilou barvu, jine pro me neexistujou proste. Jedine neustale spustene aplikace jsou: Kerio Personal Firewall, TuneUp Utilities. AntiVir nepouzivam... jednou za cas nejaky stahnu, plne aktualizuji, projedu komplet PC a odinstaluju... nemuzu si dovolit obetovat ani 1 MB RAM na neco, co neni zivotne dulezite Pri pousteni narocnych aplikaci, jako napr Oblivion, vypinam i TuneUp, Firewall a odpojuji se od site.

Jak uz jsem psal vyse, CPU je taktovany o 30% na 3300 Mhz, ta ATIna X1550 pokud vim, taktovat nejde, o taktovani RAMek, popripade zakladovky, pokud to vubec jde vicemene nic nevim. Nejnovejsi ovladace na GK samozrejme mam, ale napr o ovladacich na desku moc nevim, jestli se vydavaji novejsi, ci jestli to ma nejaky vyznam nevim, o BIOSu toho taky moc nevim, co se tyce jeho aktualizace atd...

Na cisteni PC, fragmentaci disku a orezani vzhledu windowsu, cisteni registru, atd, pouzivam program TuneUp Utilities 2011, vyuzivam temer vsechny casti programu, krome live optimalizaci, o kterych si myslim, ze jsou u me zbytecne, protoze nemam temer z ceho brat/ubirat vykon. Mam vypnuty hibernate mod, coz setri misto, odinstalovane vsechny blbiny jako napr Windows Messenger atd, mam nastaveny max vykon na ukor spotreby energie, mam vypnute absolutne vsechny na pozadi bezici programy, ktere nejsou nezbytne pro chod windowsu, veskere veci tykajici se "hezciho" vzhledu windowsu, jsou samozrejme vypnute.

Priklady (pro me) narocnych aplikaci, ktere muj PC utahne: Oblivion na max dohlednost, ale low detaily- plynule, GTA: San Andreas, full detaily- plynule, World of Warcraft na low detaily v uzavrenych prostorach nekdy i 70 fps+, v otevrenych prostorach s nekolika dalsimi hraci 40 fps+, v narocnejsich situacich handluju nekde mezi 15-25 fps. Dnes jsem zkusil Gothic 3 na nejnizsi detaily a po asi 10 minutach loadovani to bylo vicemene nehratelne, takze jsem ponizene odinstaloval

Pokud vas napada jakakoliv rada/tip, ci delam ja neco spatne, napiste mi to prosim, budu vam velice vdecny. Diky
Rhonin
nováček
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 15
Pohlaví: Muž

google adsense
Google
 

Re: Zvýšení výkonu PC (uspořádání PC, čistící utility atd...

Odeslatod AleRx8 » 30 Črc 2011 19:22

Vítám tě na fóru! :banana:

Prakticky vše co můžeš udělat už jsi udělal, takže už neztrácej čas a sháněj penízky na nový komp. A firewall klidně vypni, ten ti samotný proti útokům nepomůže. Můžeš zkusit HJT kontrolu, ale tvé pc je nejspíše dokonale vyčištěné, takže asi nepomůže, leda že bys stahoval software, ve warezu bývá spousta bordelu. Každopádně lepší hry ani nemá smysl moc zkoušet, jsem i tak překvapený, že ti tam jede Oblivion :wink: Kéž by se i ostatní o pc starali tak jako ty :bigups:

A z G3 si hlavu nedělej, je to děsivě neoptimalizovaná hra. Ale můžeš zkusit stáhnout nejnovější community patch, ten opravuje mnoho chyb a krvavé nároky trochu taky.
I´m back and ALIVE!
Uživatelský avatar
AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 2319
Obrázky: 2
Bydliště: Mutěnice, Mutěnice, to je díra v republice!
Pohlaví: Muž

Re: Zvýšení výkonu PC (uspořádání PC, čistící utility atd...

Odeslatod Rhonin » 30 Črc 2011 19:29

Dik :) Delam pro myho kluka maximum :D K tomu G3, pustil jsem ho na 1024 x 768 na absolutne nejnizsi detaily a proste byl sekanej jak hrom, tze tam uz to asi nijak nevyspravim, ale mohl bys mi prosimte rict neco k tomu biosu a ovladacum na desku? Resp., jestli na to jsou nejaky updaty, ci nove verze a jestli to ma vyznam vzhledem k vykonu ci funkcnosti? Predem dik za odpoved :)

A jeste k tomu Oblivionu, prijde mi, ze nektery hry, i kdyz maj peknou grafiku, tak jsou podstatne min narocne, nez jine hry s grafikou na podobne urovni, coz je enginem dane hry, nebo necim takovym, jestli se nemylim ne? Tze jak jsi rikal, G3 ma tohle evidentne na prd :P Skoda... G1 a G2 sem miloval.

--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Črc 2011 20:41) ---

Stahnul jsem si ten HJT a tady je log ze scanu, moc chytrej z toho nejsem, ale nic moc mi tam neprijde navic, nevim treba, co to je ten C:\WINDOWS\system32\lsass.exe, nebo C:\WINDOWS\System32\smss.exe

Spis mi prijde, ze jsou tam naky veci ohledne M. Office atd, nejsou to zbytecnosti, co nejak vypnu, ci smazu?

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 20:35:24, on 30.7.2011
Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP3 (6.00.2900.5512)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Kerio\Personal Firewall 4\kpf4ss.exe
C:\Program Files\TuneUp Utilities 2011\TuneUpUtilitiesService32.exe
C:\Program Files\Kerio\Personal Firewall 4\kpf4gui.exe
C:\Program Files\TuneUp Utilities 2011\TuneUpUtilitiesApp32.exe
C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\MOM.exe
C:\Program Files\Kerio\Personal Firewall 4\kpf4gui.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\ccc.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\Documents and Settings\RhoninPRO\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application\chrome.exe
C:\Documents and Settings\RhoninPRO\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application\chrome.exe
C:\Documents and Settings\RhoninPRO\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application\chrome.exe
C:\Documents and Settings\RhoninPRO\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application\chrome.exe
C:\Documents and Settings\RhoninPRO\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application\chrome.exe
C:\Documents and Settings\RhoninPRO\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application\chrome.exe
C:\Documents and Settings\RhoninPRO\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application\chrome.exe
C:\WINDOWS\system32\msiexec.exe
D:\HJT\Trend Micro\HiJackThis\HiJackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = my.daemon-search.com
O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
O2 - BHO: Increase performance and video formats for your HTML5 <video> - {326E768D-4182-46FD-9C16-1449A49795F4} - C:\Program Files\DivX\DivX Plus Web Player\ie\DivXHTML5\DivXHTML5.dll
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAXPnP] C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAX] "C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\Smax4.exe" /tray
O4 - HKLM\..\Run: [StartCCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe" MSRun
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe ARM] "C:\Program Files\Common Files\Adobe\ARM\1.0\AdobeARM.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [DAEMON Tools Lite] "C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\DTLite.exe" -autorun
O8 - Extra context menu item: E&xportovat do aplikace Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{A71B7A6A-DA6B-4F61-9A19-4EE0576645BD}: NameServer = 8.8.8.8,4.4.4.4
O22 - SharedTaskScheduler: Browseui preloader - {438755C2-A8BA-11D1-B96B-00A0C90312E1} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
O22 - SharedTaskScheduler: Component Categories cache daemon - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 - Service: Kerio Personal Firewall 4 (KPF4) - Kerio Technologies - C:\Program Files\Kerio\Personal Firewall 4\kpf4ss.exe
O23 - Service: TuneUp Utilities Service (TuneUp.UtilitiesSvc) - TuneUp Software - C:\Program Files\TuneUp Utilities 2011\TuneUpUtilitiesService32.exe

--
End of file - 4500 bytes
Rhonin
nováček
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 15
Pohlaví: Muž

Re: Zvýšení výkonu PC (uspořádání PC, čistící utility atd...

Odeslatod AleRx8 » 30 Črc 2011 20:47

Ano, Gothic 3 je v základu svině. Ale pokud nainstaluješ patche, tak to nebude nic tak hrozného a půjde to hrát. Zkus tohle http://games.softpedia.com/get/Patch/Go ... atch.shtml Vždyť na youtube jsou videa, kde modeři hrají na stejné grafice i GTA 4 (no, mají sice lepší procesory i RAMky, ale grafika by to zvládla. Tak proč by neměla jít 5 let stará hra?
Nic na desku instalovat nemusíš. Pokud ti všechno funguje tak, jak má, tak není důvod si to pokazit. Výkon ti BIOS ani ovladače na desku nezlepší.

LSAS.exe by ti měl validovat přihlášení uživatelů na pc, to druhé je asi něco podobného, zase tak moc se v tom nevyznám :lol: Každopádně oba jsou to systémové procesy, takže radši nevypínej. HJT log vlož do příslušné sekce ve fóru, na to jsou tady specialisté, kteří si toho asi v tomto tématu nevšimnou. Takže udělej nové téma s logem a po kontrole se vrať zpět do tohoto tématu. Předem ti však můžu říct, že budeš fixovat R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = my.daemon-search.com :wink:

Kolik kb ti v procesech zabírá firewall? POkud hodně, klidně ho vypni, pokud nečumíš na porno a nestahuješ každý den warez, nepotřebuješ to.
I´m back and ALIVE!
Uživatelský avatar
AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 2319
Obrázky: 2
Bydliště: Mutěnice, Mutěnice, to je díra v republice!
Pohlaví: Muž

Re: Zvýšení výkonu PC (uspořádání PC, čistící utility atd...

Odeslatod Rhonin » 30 Črc 2011 22:25

Na porno necumim, mam pritelkyni a warez vubec nepouzivam, firewall odinstalovan :) Zabiral par MB... Ty ovladace na desku uz sem nainstaloval a vse jede v pohode, zadna velka zmena, ale dalsich par MB z ramky usetreno, 3 procesy jsem vypnul, uz mi poradili v sekci s logama HJT, jeste mi poradil ATF cleaner, ten odstranil 80 MB, ale to TuneUp udela taky, kdyz ho pustim, ale sloziteji, kazdopadne, zase naky desetinky % sou doma, dik za rady :)

--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Črc 2011 01:21) ---

Jeste dotaz, co je "HyperThreadingTechnology" Nejaka funkce u Intel CPU.
Rhonin
nováček
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 15
Pohlaví: Muž

Re: Zvýšení výkonu PC (uspořádání PC, čistící utility atd...

Odeslatod AleRx8 » 31 Črc 2011 09:45

Můžeš se klidně mrknout na netu. Je to něco jako virtuální jádro(a). Tudíž 4 fyzická jádra třeba u i7 znamenají 8 jader virtuálních. Což znamená plynulejší práci s více procesy (prohlížeč, přehrávač, hra...). Mrkni se třeba tady http://www.svethardware.cz/art_doc-C79C ... CCE8F.html ale to je na můj vkus moc složité.
I´m back and ALIVE!
Uživatelský avatar
AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 2319
Obrázky: 2
Bydliště: Mutěnice, Mutěnice, to je díra v republice!
Pohlaví: Muž

Re: Zvýšení výkonu PC (uspořádání PC, čistící utility atd...

Odeslatod Rhonin » 31 Črc 2011 10:49

Jejda :) Tak sem projizdel bios, kdyz sem hledal ten hyper thread a vsiml sem si, ze mam DRAM nastavene na 166 Mhz, ale moje vykonne ramky umi dokonce 333 Mhz, tk jsem tam nastavil 366, coz mi doslo az po restartu, ze 366 je vic, nez 333 a tim jsem skoncil :( PC mi napise tohle:

PCP RV516 Pro Rialto 512 mb Infineon DDR2 BIOS 550e/400m Channel AB
Boot Block Compatible Version Ver .000
BadBIOS checksum. Starting BIOS Recovery...
Checking for floppy...
Floppy not found!!!
Checking for CD-ROM...
CD-ROM found.
Reading file "P5P800SE.ROM". Completed.
Start Erasing...-
Start Programing... \

Please turn off your system and power on again to get system back.

Vypnu/zapnu PC a najede to cele znova, zkusil sem vyndat/zandat ramku, taky nic... Poradte pls
Rhonin
nováček
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 15
Pohlaví: Muž

Re: Zvýšení výkonu PC (uspořádání PC, čistící utility atd...

Odeslatod Žbeky » 31 Črc 2011 10:54

Kolik je 166*2?.....

Udělej clear CMOS
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Uživatelský avatar
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 21269
Obrázky: 42
Bydliště: Vsetín - Pardubice
Pohlaví: Muž

Re: Zvýšení výkonu PC (uspořádání PC, čistící utility atd...

Odeslatod Fílek » 31 Črc 2011 10:54

Vyndej čočkovou baterku z desky na +- 10min.
MSI P43T-C51 | Intel Core 2 Quad Q8400 @ 3.32Ghz | 6GB A-Data 800Mhz DDR2 | Gainward GTX560 Phantom 1GB
Samsung SSD 840 Evo 120GB | WDC Blue 500GB+1TB | WDC Black 1TB | Seagate 7200.14 2TB | Seasonic SS-500ET 500W 80+
Windows 8.1 Pro 64-bit
Samsung Galaxy S2 - CM11 (4.4.2), 1.4Ghz
Fílek
Level 4
Level 4
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 1297
Bydliště: Jižní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Zvýšení výkonu PC (uspořádání PC, čistící utility atd...

Odeslatod Rhonin » 31 Črc 2011 11:06

Ja vim, ze sem otravnej a omlouvam se za to, ale muzete mi to vysvetlil zhruba asi tak, jako, kdyby jste to vysvetlovali vasi babicce? Jak udelat clear CMOS nemam nejmensi potuchy a cockova baterie je asi takova ta baterka na desce, co vypada jak baterka do hodinek co? Du ji zkusit vyndat. A zbeky 166x2 je 332, ale i bez toho uz sem za totalniho dementa :D
Rhonin
nováček
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 15
Pohlaví: Muž

Re: Zvýšení výkonu PC (uspořádání PC, čistící utility atd...

Odeslatod AleRx8 » 31 Črc 2011 11:16

Ano, to je ona. Clear CMOS můžeš udělat ještě vytažením jumperu http://www.computer-how-to-guide.com/wp ... r-bios.jpg
A ta baterka je hned vedle toho jumperu na tom samém obrázku. Jde celkem ztuha (tedy aspoň mě šla) a musel jsem ji páčit nožem :lol:

EDIT: A v BIOSu se radši moc nehrabej, není to prdel, ty RAMky si můžeš i zničit :wink:
I´m back and ALIVE!
Uživatelský avatar
AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 2319
Obrázky: 2
Bydliště: Mutěnice, Mutěnice, to je díra v republice!
Pohlaví: Muž

Re: Zvýšení výkonu PC (uspořádání PC, čistící utility atd...

Odeslatod Rhonin » 31 Črc 2011 11:22

Dik :P Ja se tam ani hrabat nejak nechtel, jen tam chci najit ten hyper thread technoloyg, protoze podle 3D Mark06 to muj CPU umi, ale mam to vypnute, tak to chci poradne osolit, at si muzu zahrat Crysis rozumis :D
Rhonin
nováček
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 15
Pohlaví: Muž

Další

Zpět na Taktování a další úpravy PC

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 anonymních uživatelů