Omezené nebo žádné připojení

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Odpovědět
tomas.funk
nováček

Omezené nebo žádné připojení

Příspěvek od tomas.funk »

Mám porblém s připojením na internet.
Mám Premium ADSL od Radiokomunikací, notebook HP, vista home premium a síťovou kartu Nvidia nforce. ineternet mi fungoval přes rok a půl bez problémů, protokol ipv4 nastaven komplet na automatické získávání informací podle pokynů providera. nedávno jsem na ten samý kabel připojil notebook s windows XP, internet fungoval na tomto NB bez problémů. Ale na prvním notebooku s win Vista už internet někdy nejede (občas jede, občas píše omezené nebo žádné připojení). Nedávno jsem také zkoušel zprovoznit program 2hotspot, což by možná mohl být zdroj problému, ale ten jsem odinstaloval, stejně tak jsem reinstaloval síťovku a nahrál nové ovladače. Abych tento zdroj problému eliminoval tak jsem i reinstaloval windowsy do původního nastavení, takže pocítač je v nastavení kdy dřív vždy fungoval, je bez virů a s původními továrními ovladači a internet zase někdy jde a někdy ne (bez jakékoliv logiky). modem jsem samozřejmě restartoval odpojoval od elektřiny i datového kabelu, ale pořád to samé. Na druhém NTB s winXP internet stále funguje bez problémů. Zkoušel jsem i nastavovat ip (192.168.1.11) natvrdo a nic, vypínat ipv6 také bez efektu
Pic
Guru Level 13
Guru Level 13

Re: Omezené nebo žádné připojení

Příspěvek od Pic »

Jednou z možností je poškozená integrovaná síťová karta v notebooku, případně její vadný ovladač. Zkus stáhnout ovladač síťové karty ze stránek výrobce notebooku pro Vistu a nainstalovat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomalé, žádné nabíjení telefonu
    9 Odpovědi
    5768 Zobrazení
    Poslední příspěvek od muffin105
  • PC při připojení HDD nejde nabootovat
    od warcraftan » » v Problémy s hardwarem