Moc prosim lidi co se vyznaj v administraci
Moderátor: Mods_senior
Moc prosim lidi co se vyznaj v administraci
Mam hodne velkej problem z bratrem...
Je administrator v nasem dome pres jeho pc nam muze ovladat nas pc..
a pres jeho pc mi spomalil net tak ze se mi ani nenacita nastesti odjel pryc takze sem na jeho pc a potrebuju poradit jak ho zrychli pres co a kde to najdu opravdu moc prosim normalni lidi co se v tom vyznaj aby mi napsali presne co mam udelat moc prosimmmmm dekuji moc za radu kazdeho
Je administrator v nasem dome pres jeho pc nam muze ovladat nas pc..
a pres jeho pc mi spomalil net tak ze se mi ani nenacita nastesti odjel pryc takze sem na jeho pc a potrebuju poradit jak ho zrychli pres co a kde to najdu opravdu moc prosim normalni lidi co se v tom vyznaj aby mi napsali presne co mam udelat moc prosimmmmm dekuji moc za radu kazdeho
- alenka_v_říši_divů
- Level 6

Re: Moc prosim lidi co se vyznaj v administraci
Jeho PC je zapnuté? Co máte za router?
ano jeho pc je zapnuty ale co je router to nwm :(
Normalne mame pripojeni z vifiny kabelem... proste doma mame este 4 pc vsem net jde jedinymu me ne prostre bratr nak pres administraci mi spomalil net nebo neco a nwm jak to dat na s5 a on mi to da cca az za mesic ale to nevydrzim:(
- alenka_v_říši_divů
- Level 6

Takže tu rychlost má asi rozdělenou nějakým programem v PC, který běží... nevím, do jaké míry je napojen na router (jestli vůbec) ... pokud né, stačilo by PC vypnout... je to moc důležitý? Stahuješ/Uploaduješ něco?
Na bratra telefon nemáš? Že bys mu napsal SMS, ať ti poradí? .... Můžeme to vyřešit i přes vzdálenou plochu...
Ale raději bych se na tvém místě v tom nehrabal a počkal na něj... když je on admin... třeba ví, proč to dělá...
Nehraješ moc hry? :)
Na bratra telefon nemáš? Že bys mu napsal SMS, ať ti poradí? .... Můžeme to vyřešit i přes vzdálenou plochu...
Ale raději bych se na tvém místě v tom nehrabal a počkal na něj... když je on admin... třeba ví, proč to dělá...
Nehraješ moc hry? :)
Hry hraju denne counter strike Bratr mi ten net spomalil schvalne ... jako trest :( a potrebuju net
Asi měl nějaký důvod
Problém tady je ale ten, že ty se v tom moc neorientuješ (viz. že nevíš co je to router) a toto nebude jen tak jednoduchá záležitost.
Mohlo by to dopadnout i tak že by to jelo pomalu všem a to by ti myslím potom bratr prodloužil trest doživotně
Mohlo by to dopadnout i tak že by to jelo pomalu všem a to by ti myslím potom bratr prodloužil trest doživotně
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
peacoq
- Rewqa
- Master Level 9

- Kontaktovat uživatele:
Proč se tu pořád řešej takový věci jako jestli k tomu měl důvod nebo ne? Dyť je to snad jedno ne? Má problém a my se mu snažíme pomoct. Tim, že mu napíšete, že si to zaslouží mu moc nepomůžete.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Jenže vtip je v tom, že on o tom skoro nic neví a tak je akutní nebezpečí, že to opravdu nakonec nepůjde nikomu a to by asi nikdo z nás nechtěl.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Měli bychom poradit o tom není sporu, ale co když zrovna v tuto chvíli píše jeho táta prosbu o pomoc, že jeho syn jen celé dny sedí u počítače a paří. Škola jde stranou a projevují se u něj abstinenční příznaky, když mu teď jeho starší bratr nastavil nižší rychlost... Jakou radu budete mít páni rádcové pro tohoto chlapa? Jako táta kluka, který se loni horkotěžko vyučil a dodnes je bez práce, protože o "blba který si umí jen hrát" není nikde zájem, mám pro uvedený trest pochopení. Vím totiž, že je účinný. U nás to fungovalo tak, že když bylo potřeba opravit známky, zakázal jsem jeho MAC na routeru a do týdne bylo opraveno. Takže se to odvážím shrnout ve fotrovskou radu, slovy Jana Ámose Komenského: "Uč se synu moudrým býti!" 
Co nejde silou, jde ještě větší silou... 
- CZechBoY
- Master Level 9.5

- Kontaktovat uživatele:
karlos: škoda že neuměl změnit MAC 
zkus si nastavit jinou IP, třeba to nastavil jen na tvou IP
zkus si nastavit jinou IP, třeba to nastavil jen na tvou IP
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW