Jinak fintu na to mám, protože já se taky nesnažím držet wokna, dokud nechcípnou úplně.
- systémovou partition mám minimální - 10 GB
- mám na ní nainstalované jen wokna a programy; hry, obrázky, dokumenty a jiné kravinky mám na jiných partitions/discích, abych nemusel dělat zálohy
- mám vytvořenou osekanou instalačku Win XP SP2 o velikosti cca. 200 MB pomocí programu nLite. Tímto způsobem jsem se zbavil spousty otravných částí woken a zvýšil tak stabilitu celého systému
- instalačky softwaru, který používám mám spolu v jednom adresáři na jiném disku a uspořádané tak, že jejich instalace po kompletním reinstalu s formátem je rychlá záležitost. Jen pro infiormaci - formát, instalace woken a softwaru (celkem asi 4 GB na disku) je záležitost 4 hodin. Samozřejmě soubory s uloženým nastavením jednotlivých programů mám uložené u instalaček těchto programů
- no a poslední finta, kterou jsem zavedl po posledním reinstalu je image disku. Prostě jsem po posledním reinstalu ty zmiňované 4 GB uložil jako image na DVD pomocí Acronis True Image a od teď bude reinstal záležitostí max. 1 hodiny, protože si prostě tento image přehraju na zformátovaný disk a už je všechno i nastavené