Nejde zvuk, žlutý otazník u „Multimediální zvukový adaptér“ VYŘEŠENO

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Nejde zvuk, žlutý otazník u „Multimediální zvukový adaptér“  VYŘEŠENO

Odeslatod l.x » 20 Čer 2011 19:56

Už jsem to hledala, tak se omlouvám za založení dalšího tématu, ale podle onoho návodu se mi to nepodařilo vyřešit :)
Od včera mi nejde zvuk, když najedu na na Správce zařízení, objeví se u multimediálního zvukovýho adapteru žlutý otaník s vykřičníkem. Ovladače nikde uložené nemám, takže nevím co dál? Prosím o odpověd, děkuju:)
Naposledy upravil Myloš dne 20 Čer 2011 20:11, celkově upraveno 1
Důvod: Oprava nadpisu „Multimediální zvukový adaptér“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale tvůj nadpis nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
l.x
nováček
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 8
Pohlaví: Žena

google adsense
Google
 

Re: Nejde zvuk, žlutý otazník u „Multimediální zvukový adapt

Odeslatod Myloš » 20 Čer 2011 20:14

Vítej na fóru PC-HELP!

Předpokládám, že jde o integrovanou zvukovku, takže:
  • Typ (název) základní desky – najdeš buď na krabici, máš-li jí od té desky ještě schovanou, nebo pomocí nějakého vhodného programu, například Everest Home (je zdarma).
  • Jaké Windows máš? (XP/Vista/7? A kterou verzi? A 32/64-bit?)
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)
Uživatelský avatar
Myloš
Moderátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 6860
Obrázky: 1
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Nejde zvuk, žlutý otazník u „Multimediální zvukový adapt

Odeslatod El Diablo » 20 Čer 2011 20:14

Zkus ho odebrat a restartuj PC. Když to nepomůže popiš svůj PC, můžeš použít HWiNFO32
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Uživatelský avatar
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 13974
Bydliště: In Hell
Pohlaví: Muž

Re: Nejde zvuk, žlutý otazník u „Multimediální zvukový adapt

Odeslatod l.x » 20 Čer 2011 20:48

Já tomu hlavně vůbec nerozumím, takžese omlouvám za případnou nechápavost .
Intel 82801EB ICH5 - Je to možné?

A když to odinstaluju, nepokazim to ještě víc?
l.x
nováček
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 8
Pohlaví: Žena

Re: Nejde zvuk, žlutý otazník u „Multimediální zvukový adapt

Odeslatod Myloš » 20 Čer 2011 20:53

To je typ zvukové karty. Možná by to šlo vyhledat i podle toho, ale osobně bych se radši spolehl na typo základní desky, takže zkus, prosím, nejprve odpovědět na mé dvě výše položené otázky, a pokusím se ti na webu vyhledat příslušný ovladač.

Samotnou odinstalací ničemu nepomůžeš. Jedině jak píše El Diablo – ve správci zařízení ten multimediální adaptér odebrat a restartovat, ale osobně si od toho moc neslibuju.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)
Uživatelský avatar
Myloš
Moderátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 6860
Obrázky: 1
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Nejde zvuk, žlutý otazník u „Multimediální zvukový adapt

Odeslatod l.x » 20 Čer 2011 20:59

Nojo, já zas neumim číst..
Microsoft XP professional, verze 2002
Typ zákl. desky : Asus P4P800S
l.x
nováček
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 8
Pohlaví: Žena

Re: Nejde zvuk, žlutý otazník u „Multimediální zvukový adapt

Odeslatod Myloš » 20 Čer 2011 21:11

Prima, takže jsem chvilku hledal a našel.
Problém je, že na stránku s ovladačem není možné přímo odkázat, proto následující postup:
Na stránce http://support.asus.com.tw/download/dow ... uage=cs-cz vlevo nahoře do políčka s textem „Vložte model do hledání“ napiš P4P800S a odešli.
Na následující stránce klikni na první ze čtyř odkazů: P4P800S, v roletce vyber WinXP a na následující stránce klikni na + Audio (1) a rozbalí se ti boxík, kde máš odkaz na svůj ovladač.
Ten stáhni, rozzipuj a nainstaluj spuštěním souboru setup.exe.

Pak nám dej vědět, jestli se audio umoudřilo.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)
Uživatelský avatar
Myloš
Moderátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 6860
Obrázky: 1
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Nejde zvuk, žlutý otazník u „Multimediální zvukový adapt

Odeslatod l.x » 20 Čer 2011 21:16

Global (DLM)- Global- Čína -P2P ..? který
l.x
nováček
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 8
Pohlaví: Žena

Re: Nejde zvuk, žlutý otazník u „Multimediální zvukový adapt

Odeslatod Myloš » 20 Čer 2011 21:17

To je asi fuk, to jsou jen různé servery, ze kterých je možné stahovat. Čína je daleko, ale jinak je to fuk.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)
Uživatelský avatar
Myloš
Moderátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 6860
Obrázky: 1
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Nejde zvuk, žlutý otazník u „Multimediální zvukový adapt

Odeslatod l.x » 20 Čer 2011 21:30

Tak nevím, jestli jsem vše udělala dobře, ale zvuk pořád nefunguje a žlutý otazník zůstává. Soubor jsem rozbalila a klika na setup, proběhla nějaká istalace a poté žádost o restartování pc. Po zapnutí opět průvoce nově rozpoznaným hardwarem a nic.
l.x
nováček
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 8
Pohlaví: Žena

Re: Nejde zvuk, žlutý otazník u „Multimediální zvukový adapt

Odeslatod Myloš » 20 Čer 2011 21:37

Zkusil bych teď ze správce zařízení (od toho žlutého otazníku) ovladač přeinstalovat s tím, aby se ho Windows pokusily najít v té rozbalené stažené složce.
Mimochodem – u toho žlutého otazníku je nějaký komentář, co že konkrétně není v pořádku?
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)
Uživatelský avatar
Myloš
Moderátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 6860
Obrázky: 1
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Nejde zvuk, žlutý otazník u „Multimediální zvukový adapt

Odeslatod l.x » 20 Čer 2011 21:43

Ovladače tohoto zařízení nejsou nainstalovány. (Kód 28)

Chcete-li znovu nainstalovat ovladače tohoto zařízení, klepněte na tlačítko Přeinstalovat ovladač. .. nic jinýho nevidim

Jak přesně postupovat?
l.x
nováček
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 8
Pohlaví: Žena

Další

Zpět na Problémy s hardwarem

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google [Bot], MrAnnix99, Yahoo [Bot] a 12 anonymních uživatelů