Nenabíhají Windows (černá obrazovka místo loga).*

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

silky
Level 3
Level 3
Příspěvky: 489
Registrován: 24 led 2009 17:32
Bydliště: Sokolov
Pohlaví: Muž

Nenabíhají Windows (černá obrazovka místo loga).*

Příspěvekod silky » 10 črc 2010 22:48

Zdravím,
dostal jsem jeden pc abych se na něj mrknul a popravdě jsem nic moc nevymyslel.

PC ze začátku prostě nenabíhal OS. Při startu se ukážou 3 obrazovky, pak obrazovka ztmavne a mělo by se ukázat logo win XP, jenomže zůstane obrazovka černá.
Prvně jsem zkusil odpojit mechaniku atd… a pc v pohodě naběhl několikrát, dále pak byl problém s tím, že byl seklej větrák na chipsetu, tak jsem ho sundal a vyměnil úplně za jinej, kterej není přímo vsazenej na chipsetu, chipset i přesto smaží o 106.

Pak jsem zformátoval disk a nainstaloval XP, ale z ničeho nic to začalo dělat to, co předtím, prostě start je OK, proběhnout 3 obrazovky a pak místo toho, aby naběhlo načítání os, zčerná obrazovka. Někdy to třeba po 15min naběhne.
Vůbec mě nenapadá co s tím. Prosím o řadu. Dík

DESKA: MicroStar K8N Neo4/SLI - nForce4 SLI.

/*
Oprava nadpisu „problem se startem OS“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
Při té příležitosti jsem ti doplnil háčky a čárky, mezislovní interpunkci a odstavce, protože se ten chrchel písmen nedal vůbec číst. Příště se, prosím, trošku snaž – jak chceš, aby ti někdo poradil, když píšeš tak nesrozumitelně?
Myloš
*/

Reklama
Uživatelský avatar
skunkicz
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 653
Registrován: 26 pro 2009 14:53
Pohlaví: Muž

Re: Nenabíhají Windows (černá obrazovka místo loga).*

Příspěvekod skunkicz » 11 črc 2010 07:54

A po té reinstalaci si tu mechaniku, kterou si předtím odpojil, opětovně zapojil do PC?
Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991

NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux

silky
Level 3
Level 3
Příspěvky: 489
Registrován: 24 led 2009 17:32
Bydliště: Sokolov
Pohlaví: Muž

Re: Nenabíhají Windows (černá obrazovka místo loga).*

Příspěvekod silky » 11 črc 2010 07:59

ano , z tý mechaniky jsem instaloval ten OS. Když jí znova odpojim tak to už nic neudělá.
AMD Athlon X4 640 3,5GHz - NVIDIA GeForce9600GT - Kingston DDRIII 8GB 1033MHz - ASUS M4A88T-V EVO/USB3 - WD 2,5TB - 500W Enermax NAXN

silky
Level 3
Level 3
Příspěvky: 489
Registrován: 24 led 2009 17:32
Bydliště: Sokolov
Pohlaví: Muž

Re: Nenabíhají Windows (černá obrazovka místo loga).*

Příspěvekod silky » 11 črc 2010 08:54

disk sem teď vyzkoušel na jiným pc a běží v pohodě.
AMD Athlon X4 640 3,5GHz - NVIDIA GeForce9600GT - Kingston DDRIII 8GB 1033MHz - ASUS M4A88T-V EVO/USB3 - WD 2,5TB - 500W Enermax NAXN

Uživatelský avatar
skunkicz
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 653
Registrován: 26 pro 2009 14:53
Pohlaví: Muž

Re: Nenabíhají Windows (černá obrazovka místo loga).*

Příspěvekod skunkicz » 11 črc 2010 09:39

viděl bych to buď na poškozenej SATA/IDE kabe
nebo problémy s ovladačem...........skus nabootovat do NOUZOVÉHO režimu....s klávesou F8 zda mechanika pojede....
Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991

NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux

silky
Level 3
Level 3
Příspěvky: 489
Registrován: 24 led 2009 17:32
Bydliště: Sokolov
Pohlaví: Muž

Re: Nenabíhají Windows (černá obrazovka místo loga).*

Příspěvekod silky » 11 črc 2010 09:44

SATA kabel jsem zkoušel vyměnit a stejnej problem. Do nouzovýho režimu se nedostanu.. dělá to stejnou chybu..
AMD Athlon X4 640 3,5GHz - NVIDIA GeForce9600GT - Kingston DDRIII 8GB 1033MHz - ASUS M4A88T-V EVO/USB3 - WD 2,5TB - 500W Enermax NAXN

Uživatelský avatar
skunkicz
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 653
Registrován: 26 pro 2009 14:53
Pohlaví: Muž

Re: Nenabíhají Windows (černá obrazovka místo loga).*

Příspěvekod skunkicz » 11 črc 2010 11:37

v tom případě skusit opravit windows

http://www.tipypropc.cz/oprava-poskozenych-windows-xp/
Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991

NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux

silky
Level 3
Level 3
Příspěvky: 489
Registrován: 24 led 2009 17:32
Bydliště: Sokolov
Pohlaví: Muž

Re: Nenabíhají Windows (černá obrazovka místo loga).*

Příspěvekod silky » 11 črc 2010 11:45

obávám se , že toto je blbost aby hned po nainstalovaní nových xp sem musel opravovat... podle mě to bude dělat chipset, ten větrák na něm mohl být seknutý třeba měsíc a když sem viděl jak pálí po chvíli co je v provozu...
AMD Athlon X4 640 3,5GHz - NVIDIA GeForce9600GT - Kingston DDRIII 8GB 1033MHz - ASUS M4A88T-V EVO/USB3 - WD 2,5TB - 500W Enermax NAXN

Uživatelský avatar
skunkicz
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 653
Registrován: 26 pro 2009 14:53
Pohlaví: Muž

Re: Nenabíhají Windows (černá obrazovka místo loga).*

Příspěvekod skunkicz » 11 črc 2010 13:40

aha...blbost..zajimave..mechanika běží mimo windows ale ve windows neběží >>> oprava windows je podle tebe blbost....trochu nelogické, ne?
Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991

NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux

Uživatelský avatar
Myloš
Moderátor
Příspěvky: 6964
Registrován: 11 dub 2006 09:09
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Nenabíhají Windows (černá obrazovka místo loga).*

Příspěvekod Myloš » 11 črc 2010 13:45

skunkicz:
Oprava nově nainstalovaných windows je přinejmenším zvláštní – spíš bych hledal chybu ve vadném či nekompatibilním hardwaru. Co chceš, properuna, opravovat na čerstvě nainstalovaném systému?
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)


Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], kyllis37 a 3 hosti