Mám 2 disky SATA (80GB a 160GB). Čtyři zástrčky na SATA kabel na základní desce. 160GB má přepínání master/slave, 80GB nemá. Jde mi vždycky jen ten, ktere zapojím do spodní zástrčky na SATA kabel na základní desce. Jak to mám zapojit a jak nastavit ten s těma pinama aby mi šli oba (popř aby výchozí byl 80GB)?
Na 160GB disku je napsáno:
Master/slave jumper not requied for SATA.
Jumpered pins 1 and 2 disable SSC (Spread Spectrum Clocking).
Jumpered pins 3 and 4 enable PM2 (Power-Up in Standby).
Pokud vim tak u SATA hdd se neurcuje master a slave.No ja mam 2 disky SATA a fpoho.Nic sem nekombinoval,jen sem zapojil sata kabel a molex.Nic vic a pak jen ve winu ho naformatoval pres spravce zarizeni
zkousel jsi zapojit jeden disk na nejaky jiny zastrcky? Meli by ti chodit oba jestli dobre chapu tak na master slave opravdu nezalezi "Master/slave jumper not requied for SATA".
a este bych se mrknul do biosu estli tam nejde nastavit nejaky mod. cetl jsem ze kdyz potrebujes mit sata disk a ide tak tam musis zastavit mod sata+ide. ja vim ze mas sata +sata ake jestli bys tam neco nenasel.
no pokud ti fungujou oba HDD na jednom konektoru a na ostatnich ne tak bych hledal problem jinde. napr v nastaveni BIOSu a nebo potom na zakladni desce
Testoval som len tak pre zábavu včera moje SATA SSD a zistil som že číta 281 MB/s namiesto 500. Hľadal som príčinu a zistil som že všetky disky idú na SATA 2 režim.
CrystalDIsk hlási: Current mode: transfer mode: SATA/300 , disky mám SATA / 600...
Poslední příspěvek
Pokud mas BIOS nastaveny uplne stejne jako predtim, tak to nebude problem nastaveni BIOSu.
Mam trochu problém doma so zapojením rozdielnych služieb od rozdielnych providerov.
Mam Telekom internet (VDSL) aj s internetovou TV.
Ale slovanet rozširoval svoju optickú sieť preto som neváhal a prešiel na optiku.
Otec si chcel nechať...
Poslední příspěvek
Ahoj,
ty IP adresy, které uvádíš, jsou adresy vnitřní sítě za NATem těch routerů, ty nemají na IPTV nejmenší vliv. Pokud správně googlím, tak telekom by měla být SK varianta T-mobile? Tam by IPTV neměla být na jejich síti závislá, přes webový...
dokážete mi poradit nejlepší SSD Sata disk 1 TB v poměru cena/výkon, který má největší pravděpodobnost se nepokazit?
Byl by to druhý disk do počítače, který má desku MSI B450-A PRO MAX, která ma jenom jeden M.2 slot, proto hledám Sata disk....
Poslední příspěvek
Taky jsem to řešil a nakonec jsem koupil 2TB Samsung 870 EVO. Cena 3700,- u Alzy. Měli na ně zrovna akci, tak jsem moc dlouho neváhal. Doufám, že mi nějaký čas vydrží.