ATI grafika OK, ale neni vyinstalovan CCC VYŘEŠENO

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

ATI grafika OK, ale neni vyinstalovan CCC

Odeslatod peacoq » 21 Říj 2009 22:03

Ahoj.
Mam nejaky nedefinovatelny problem s grafikou:
- PC funguje dobre, zobrazovani, prehravani i FullScreen, neseka se (nic takoveho)
- ale pri hledani nazvu slozek, ktere se vztahuji k ATI jsem zjistil, ze,...
PrograFiles > ATI sice obsahuje dve pod-slozky - ATI a ATI Technologies, ale ATI Tehchnologies je prazdna a tedy chybi zapis o existenci:
O4 - HKLM\..\Run: [StartCCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe" MSRun

A dale tedy postradam (obrazek obsahuje obsah ATI slozky a tyto informace):
- slozku CCC Catalyst v nabidce Start/Spustit
- ikonku ATI v bezicich procesech na liste v pravo
- ikonku ATI pri kliknuti pravym na plochu

Obrázek

Ovladace ATI jsem instaloval jako obvykle - Full Catalyst Software Suite (Recommended), i jsem na to zkusil instaloval jen - Individual Catalyst Components - Catalyst Control Center, ...a nic.

Nevim, od kdy CCC neni v systemu:
- 11/6 v procesech HJT byl
- 2/8 v procesech HJT jiz nebyl ...nicmene PC, grafika, nejevi problem.
.
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 21:35:02, on 21/10/2009
Platform: Windows Vista SP2 (WinNT 6.00.1906)
MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.6001.18828)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\Windows\system32\taskeng.exe
C:\Windows\system32\Dwm.exe
C:\Windows\Explorer.EXE
C:\Program Files\Windows Defender\MSASCui.exe
C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avgnt.exe
C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe
C:\Windows\System32\WLTRAY.EXE
C:\Program Files\Creative\Creative Live! Cam\VideoFX\StartFX.exe
C:\Windows\V0250Mon.exe
C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched.exe
C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe
C:\Windows\sttray.exe
C:\Program Files\Creative\Creative Live! Cam\Live! Cam Manager\CTLCMgr.exe
C:\Program Files\Dell\QuickSet\quickset.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
O1 - Hosts: ::1 localhost
O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
O2 - BHO: (no name) - {5C255C8A-E604-49b4-9D64-90988571CECB} - (no file)
O2 - BHO: Windows Live Sign-in Helper - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
O4 - HKLM\..\Run: [Windows Defender] %ProgramFiles%\Windows Defender\MSASCui.exe -hide
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 9.0\Reader\Reader_sl.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [avgnt] "C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avgnt.exe" /min
O4 - HKLM\..\Run: [amd_dc_opt] C:\Program Files\AMD\Dual-Core Optimizer\amd_dc_opt.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SynTPEnh] C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Broadcom Wireless Manager UI] C:\Windows\system32\WLTRAY.exe
O4 - HKLM\..\Run: [AVFX Engine] C:\Program Files\Creative\Creative Live! Cam\VideoFX\StartFX.exe
O4 - HKLM\..\Run: [V0250Mon.exe] C:\Windows\V0250Mon.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [ZoneAlarm Client] "C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [SigmatelSysTrayApp] sttray.exe
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime Alternative\QTTask.exe" -atboottime
O4 - HKCU\..\Run: [Creative Live! Cam Manager] "C:\Program Files\Creative\Creative Live! Cam\Live! Cam Manager\CTLCMgr.exe"
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /detectMem (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [WindowsWelcomeCenter] rundll32.exe oobefldr.dll,ShowWelcomeCenter (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /detectMem (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [MySpaceIM] C:\Program Files\MySpace\IM\MySpaceIM.exe (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [MySpaceIM] C:\Program Files\MySpace\IM\MySpaceIM.exe (User 'Default user')
O4 - Global Startup: QuickSet.lnk = ?
O9 - Extra button: ICQ6 - {E59EB121-F339-4851-A3BA-FE49C35617C2} - C:\Program Files\ICQ6.5\ICQ.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: ICQ6 - {E59EB121-F339-4851-A3BA-FE49C35617C2} - C:\Program Files\ICQ6.5\ICQ.exe
O13 - Gopher Prefix:
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O20 - Winlogon Notify: !SASWinLogon - C:\Program Files\SUPERAntiSpyware\SASWINLO.DLL
O23 - Service: Avira AntiVir Scheduler (AntiVirSchedulerService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\sched.exe
O23 - Service: Avira AntiVir Guard (AntiVirService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avguard.exe
O23 - Service: Ati External Event Utility - ATI Technologies Inc. - C:\Windows\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: NMSAccessU - Unknown owner - C:\Program Files\BurnAware Free\nmsaccessu.exe
O23 - Service: SigmaTel Audio Service (STacSV) - SigmaTel, Inc. - C:\Program Files\SigmaTel\C-Major Audio\WDM\STacSV.exe
O23 - Service: TrueVector Internet Monitor (vsmon) - Check Point Software Technologies LTD - C:\Windows\System32\ZoneLabs\vsmon.exe
O23 - Service: Dell Wireless WLAN Tray Service (wltrysvc) - Unknown owner - C:\Windows\System32\WLTRYSVC.EXE
O23 - Service: XAudioService - Conexant Systems, Inc. - C:\Windows\system32\DRIVERS\xaudio.exe

--
End of file - 5459 bytes
Naposledy upravil peacoq dne 23 Říj 2009 17:18, celkově upraveno 1
peacoq
 

google adsense
Google
 

Re: ATI (HJT log) - grafika OK, ale neni vyinstalovan CCC

Odeslatod Damned » 21 Říj 2009 22:34

Spusť HJT (HijackThis), vypni prohlížeče, odpoj se od internetu a fixni (spustit HJT, "Do a system scan only",
zatrhnout políčko před hodnotou, zmáčknout "Fix checked" a poté "Ano"):

O2 - BHO: (no name) - {5C255C8A-E604-49b4-9D64-90988571CECB} - (no file)
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 9.0\Reader\Reader_sl.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime Alternative\QTTask.exe" -atboottime
*****************************************************************************************************************************************
Je možné, že pokud si instaloval jen část ATI, tak zbytek instalátor smazal, i když tam byl.
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
Uživatelský avatar
Damned
Tvůrce článků
Master Level 9
Master Level 9
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 8350
Bydliště: Rokycany
Pohlaví: Muž

Re: ATI (HJT log) - grafika OK, ale neni vyinstalovan CCC

Odeslatod peacoq » 21 Říj 2009 22:41

Ahoj. Postupoval jsem stejne jako vzdy - nic extre: stahnout verzi (ovladace i CCC v jednom) >instalovat.
Az kdyzjsem nyni zjistil, ze CCC neni k maji, zkusil jsem to instalovat samostatne, ale ani tak nic. A nasledne zase preinstaloval cely balik, a zadna zmena.
Tak standartne vzdy instaluji ''doporuceny'' balik ''vse v jednom'' (od doby co ATI zavedlo tento system, namisto predchoziho insalovani DD i CCC kazde zvlast).
Na ATI foru jsem vsak zadnou podobnou otazku nezaznamenal, a nezda se, ze by to souviselo s verzi ovladacu, prtoze PC jde dobre.
peacoq
 

Re: ATI (HJT log) - grafika OK, ale neni vyinstalovan CCC

Odeslatod peacoq » 23 Říj 2009 17:13

Jeslti se s tim nekdo setkal, problem trva: CCC stale neni k dispozici (viz obrazek vyse).
- reistal NET Framework
- reinstal C++2005/ Redist
- opakovane smazani celeho Ati Catalyst Instal Manager > instalace instal DD+CCC baliku (a nebo i samostatne DD / CCC)
- dokonce ted vysla nova verzce 9-10 ...a problem trva i pri nainstalovani teto
(jak je uvedeno vyse, nevim, kdy se to projevilo, prisel jsem na to jen nahodou pri hledani obsahu slozky ATI, nikoli z duvodu souvisejiciho problemu - O4 - HKLM\..\Run: [StartCCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe" MSRun > jiz neni v procesech)

ATI forum reseni nenabizi, podobnych problemu je vice a nikdo se k reseni nedostal. Nekomu CCC instalace selhala, nekdo je na stavu jako ja: vyinstalovane bez chyby a presto CCC neni k dispozici. Jiny problem PC ani grafika nevykazuje, vse funguje vc. Full Scrn Mode.
peacoq
 

Re: ATI grafika OK, ale neni vyinstalovan CCC

Odeslatod liRik » 23 Říj 2009 21:36

ASUS VE228H 22" LCD | ASUS X550VB | Intel Core i5 3320M | NVIDIA GeForce GT 740M | Kingston HyperX PnP 8GB DDR3 | Kingston SSDNow V300 120GB + Seagate Momentus 750GB + WD My Book Essential 2TB | Windows 8.1 Pro x64
liRik
Level 2
Level 2
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 161
Pohlaví: Muž

Re: ATI grafika OK, ale neni vyinstalovan CCC

Odeslatod peacoq » 24 Říj 2009 02:01

Znam, ale je to krajni reseni pronasejici konflikt s atikmdag, ...uz par lidi hleda reseni a neexistuje:
I have attempted to use mobility modder to get the latest catalyst drivers (9.9 which include support for 2600 series cards) and after completing the install and the required reboot, I get a blue screen for atikmdag.sys
I've done the driver cleaner route multiple times, have had no luck whatsoever. My system is Vista 32 SP2 with a mobility radeon 2600 HD. Catalyst 9.7 worked, but 9.9 will not, nor will 9.8.
.
Zkusil jsem to udelat znova:
- odinstal ATI Catalyst Instal Manager > smazani ATI/Support > cisteni > Restart / - odinstal C++2005 Redist > cisteni > Restart
- disable USA User Acc. Control > Restart
- instal C++2005 Redist > Restart / - instal CCC (ovladace DD + CCC bundle) > Restart, ...vysledek zase zadny

Me pravdepodobne jeste sla 9-8 (mozna 9-7, nevim, ale dosud se neprojevil zadny problem s tim souvidejici, tak nevim), jeden uzivatel pise, ze po nainstalovani 9-9 a selhani CCC (kde ale utrpel BSOD), rozchodil az 9-2.
V mem pripade je to o to pozorhodnejsi, ze nejsou zadne priznaky, instalace probehla v poradku > Restart, neni problem s ovladacem, BSOD, zadne varovne hlaseni, ...PC-grafika funguje dobre.
ATI forum/fora selhaly - plno podobnych problemu, reseni zadne.
.
Vzhledem k tomu, ze jsem prosel co se dalo, tak jsem snad jediny, kdo pri instalaci nema problem, nasledne nejsou zadne priznaky, a CCC nikdy :idea: ...necham to konske hlave, dokud chybejici CCC nezpusobi problem. - Jine reseni (asi) ani neni .
peacoq
 

Re: ATI grafika OK, ale neni vyinstalovan CCC

Odeslatod liRik » 24 Říj 2009 10:02

Zkoušel jsi to vůbec? Měl jsem ten stejný problém a nakonec mi pomohlo až tohle. S mojí HD 4330 bych bez Mobility Modderu žádný Catalysty ani nenainstaloval.
ASUS VE228H 22" LCD | ASUS X550VB | Intel Core i5 3320M | NVIDIA GeForce GT 740M | Kingston HyperX PnP 8GB DDR3 | Kingston SSDNow V300 120GB + Seagate Momentus 750GB + WD My Book Essential 2TB | Windows 8.1 Pro x64
liRik
Level 2
Level 2
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 161
Pohlaví: Muž

Re: ATI grafika OK, ale neni vyinstalovan CCC

Odeslatod hroch123 » 24 Říj 2009 14:24

CCC musí mít nainstalován alespoň Framework 2. To je řešení.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
Uživatelský avatar
hroch123
Level 4
Level 4
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 1116
Bydliště: východní čechy
Pohlaví: Muž

Re: ATI grafika OK, ale neni vyinstalovan CCC

Odeslatod peacoq » 24 Říj 2009 14:31

Nezkousel, protoze si proctu problemy, o kterych se v teto souvislosti hovori, a jiz v minulosti jsem si o moznost Modern Mobility cetl, kdyz byl problem prave s atikmdag, kdy tento problem/ovladac neni mozne opravit reinstalaci ovladacu, coz tehdy ale byl jen problem kodeku a prehravace ve Full Screen Mode (a ani tehdy tedy neslo o uplne selhani ovladacu nebo CCC, k cemuz nedoslo ani ted - ted naopak vse jde dobre).
V souvislosti s atikmdag a CCC jsem se docetl o jeho chybe a nasledne spadne nejen grafika, a nasledne i system. A to je pro me (v dobe, kdy PC nevykazuje zadny problem) neprijatelne riziko. Obecne jsem se docetl spousty problemu: nezobrazeni slozky ATI/Support, nemoznost nasledne aktualizovat ovladace (Display Drivers), spadnuti systemu, nejde Full Screen, apod.

Uvadis, ze mas HD 4330, ...tak ja na tomto PC mam jen radeon X 1150 (coz je samo o sobe problematicke, protoze ani neni v seznamu produktu, jen jako serie 1100, ale specificky 1150 nikoli), a dosud se neobjevil zavaznejsi problem: ani s ovladaci, ani s CCC (drive instalovane samostatne, ani potom v jednom baliku DD + CCC bundle). Takze i na tam slabou GK se CCC (dosud) vzdy implantoval bez problemu.
Ostatne ani nevim co s tim, kdy PC/grafika se chova dobre, tak ve smyslu; nechci to zbytecne rozvrtat.

Kdyz mi grafika selze, obratim se na tebe s dotazem na MM, protoze mi tam treba neni jasne; ...rozbal ovladace, ukonci to, aby se nezacly instalovat, instaluj MM, pak instalj ovladace,.. O nikom jinem, kdo by MM pouzil nevim, tak se na tebe pripadne obratim. Dekuji za poznamku, ze aspon s timto (MM) mas zkusennost.

Poznamka:
Net Frame 2.0 je obecne minimalni doporuceni, ale obecne selhavajici, protoze ani re-instal 3.5 SP 1, a jak vyse uvadim, vec neresi. A i kdyz v mem pripade PC nevykazuje zadny problem (mozna jenom 'zatim') a instalace probehne bez problemu (zadna chyba/upozorneni, nic takoveho), tak ani v pripadech, kdy lidi maji s CCC/grafikou problem, jsem nenasel reseni v pripad 'chybejiciho CCC', at je to: reinstalat NET Frame, C++Redist, vypnuti UAC, instal DD a CCC samostatne a nebo all-in-one recomended CCC Suite.., coz jsem ostatne vse zkusil.
peacoq
 

Re: ATI grafika OK, ale neni vyinstalovan CCC

Odeslatod liRik » 24 Říj 2009 16:01

A co ti v tom brání to vyzkoušet? Nic tím nezkazíš, když se o to pokusíš. Mimochodem někdy nechápu proč tady na pc-help píšeš pokaždý takový dlouhý kecy okolo, když by to vše stačilo vyjádřit stručně 2,3 větami.
ASUS VE228H 22" LCD | ASUS X550VB | Intel Core i5 3320M | NVIDIA GeForce GT 740M | Kingston HyperX PnP 8GB DDR3 | Kingston SSDNow V300 120GB + Seagate Momentus 750GB + WD My Book Essential 2TB | Windows 8.1 Pro x64
liRik
Level 2
Level 2
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 161
Pohlaví: Muž

Re: ATI grafika OK, ale neni vyinstalovan CCC  VYŘEŠENO

Odeslatod peacoq » 24 Říj 2009 16:54

Tak si ty dve-tri vety nech pro sebe, aspon co se tyce me, a jiz nikdy se nevyjadruj k memu dotazu.
Ty tvoje dve-tri vety, jak vidis jsou stejne zcestnne neproduktivni jako radeji mlcet.
Napsal jsi, ze CCC nema sanci na tve grafce, a ja mam na tomto PC jeste slabsi grafiku a CCC nikdy nebyl problem. Takze ty tvoje dve-tri vety jsou horsi, nez nic, protoze se vyjadrujes ve smyslu, ze ''neco ani nema sanci'', zatimco me CCC sel bez problemu i na slabsi grafice, nez o ktere se zminujes ze nema sanci CCC pouzit.

Takze ...k mym prispevkum se jiz nikdy nevyjadruj, a dve-tri vety jsou odpovidajici tve schopnsti nabidnout reseni, kdyz akorat vyjadris obecny negativismus, ze ''neco nema sanci'', a neni to zalozeno na popisu meho problemu, ale jen neco placnes.

A dalsi doklad tve obecne neschopnosti nabidnout reseni a nebo aspon smyslu-plny nazor:
''...a co tim zkazis, kdyz to vyzkousis? /...to, ze mi spadne cely system, jak je takovychto problemu plny net (jeslti nejsi schopen cist prispevky v anglictine, tak potom ti tento postreh jiste chybi), a ty doporucujes neco vyzkouset i kdyz je na netu hodne postrehu o naslednem zhrouceni systemu, a v mem pripede navic zbytecne riziko, kdy se na PC neprojevuje zadny jiny problem (a ani tento neni 'zatim' nijak exciplitni).

A proc uvadim kecy kolem ?, ...abych se pokud mozno vyhnul kecem ''o nicem'' jako predstavujes ty, a mnoho podobnych. Ale i tak uvedes ''zkus to / ..nevadi, ze ti treba spadne system'' :bigups: ...tak ty ses ''chytrak/rada k nezaplaceni''.
S poskytovanim takovychto rad/nazoru hledej uplatneni jinde a jiz nikdy v zadnem mem dotazu.
peacoq
 


Zpět na Problémy s hardwarem

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Baidu [Spider], CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 6 anonymních uživatelů