Dnes jsem dceři zapnul počítač a nic.Několik dní zpátky ji "blbla"grafika/jen ve hrách,rozmazané textury/.Po dvou obnoveních systému.Zase šla.Nyní ovšem už nic.Počítač nejprve nešel vypnout.Vypnul jsem ho na tvrdo.Při restartu několik pípnutí a potom dva dlouhé a jeden krátký./Deska MSI KT3 Ultra/.Mám tam i LEDkovou diagnostiku,ale poprvé jsem to jaksi neviděl,je to na zadní části,a dál už se to neozvalo.Počítač se nechytl.Tak jsem resetoval Bios a počítač naskočil a dokonce jela i ta grafika.Ovšem asi po deseti minutách když si dcera zapnula hru,ta se sekla a následný restart-opět stejný problém.Ovšem když se pokoušela restartovat opět jsem u toho nebyl a tak nevím co dělaly ta LEDky a kolik bylo přesně těch prvních pípnutí.Následný reset Biosu už nepomohl.Napadlo mě,že by to mohlo být způsobený grafikou/vzhledem k předchozím problémům/vytáhl jsem ji a dal nějakou starou INNo 3D co jsem měl doma.Resetoval jsem Bios ,dal kartu-no zatím to jede.Tedy v rámci možností té karty./Původně tam byla GeForce 3 Ti/.Chci se zeptat odchází deska nebo a to mě zajímá i jinak mohla to způsobovat grafika?Tedy,že vůbec počítač nenaběhl??Pokud ano/samozřejmě nechám jet i tu náhradní grafiku ,jestli to klekne/,tak jaká karta by se dala ještě do tohohle compu koupit?
Ještě jednou je to MSI KT3 Ultra series MS-6380E ATX,s čipem VIA Apollo KT 333.AGP 4X.
Moc děkuji za rady .Dost to spěchá
Jakým způsobem ?Zkontrolovat zdroj.S tou novoustarou grafikou už to jede dvě hodina bez chyby.Ovšem je také možné,že ten zdroj je načatý a tahle grafika je slabší,tím pádem to utáhne.Jak zdroj zkontrolovat???Nemám žádný tester nebo něco podobného.
Momentálně už se k tomu zdroji nedostanu a budu týden pryč.Podívat se na kondíky můžu,ale pokud ten comp týden poběží s tou náhradní grafikou....Na desce jsem si ničeho nevšiml,tam není vidět žádná destrukce.
Pro jistotu ještě k té otázce,jestli se dá koupit něco co by tam ještě šlo.
A co třeba tohle?
Jinak jsem se díval na netu do bazarů a je tam toho dost,ale jak zase vědět co tam můžu dát.
Jen tak jeden z bodů-můžu dát AGP 8X ikdyž mám desku jen 4X? Prý je to u některých problém.Asi by bylo nejlepší sehnat tu co tam byla,ale zase když už alespoň bych to trochu vylepšil.
Nechci to zakřiknout,ale když jsem přemýšlel jak s tou kartou,uvědomil jsem si,že když jsem ji vyndával tak jsem neodklapával zajišťovací zarážku Tak mě napadlo ,že možná byla částěčně povytažená.Dnes jsem ji tam dal znovu a budu testovat zatím jede...uvidíme.Jestli to byla taková banalita budu jen rád.
Zdravím, v pondělí sem přidával RAM, 2x16GB stejné moduly co uz sem měl, při instalaci sem první RAM zacvaknul s vypnutým PC ale bez vypnutého zdroje a s kabelem zdroje v zásuvce. Po instalaci a zapnutí PC se rozsvítila červená a oranžová dioda na...
Poslední příspěvek
Základ je uvést kompletní sestavu. Přidávání RAM je vždy riziko. Jistější jsou dva kompatibilní moduly, v tomto případě 2x32GB, pokud je to tedy potřeba.
touto cestou se chci optat jakou desku by jste volili k procesoru AMD 7 9800X3D.
Počítač bude sloužit na hraní her a rozpočet bude 70 000,- Kč cca
Bude stačit deska
A nebo už tam dát lepší a nebo
Děkuji za rady
Poslední příspěvek
Já mám Strix B650E-E Gaming k Ryzenu 7 a musím říci, že post i boot je ultrarychlý, ne to co se popisuje jako dvouminutové čekání na post apod :-)
Díky za info
Dnes jsem zapl PC a nefungoval mi obraz, ani se nerozsívtila klávesnice, myš .. nic.
Ventilátory bežely, tak jsem postupně začal. Vyndal jsem GPU a poté RAM. Výsledek je stále stejný, ventilátory běží, ale nerozsvítí se...
Poslední příspěvek
Po vložení disku LED dioda zhasla a dostal jsem se normálně do PC s tím, že při spuštění mě to upozornovalo na to, že mám špatně vložené RAM pamětí ve slotu 1 a 3 a že mají být ve 2 a 4. ALe jinak PC normálně běží. Takže já tám zkusím dát zpět i GPU?
Měl bych prosbu. Doposud jsem měl sestavu postavenou na Intel, konkrétně na staré 9900ks a chtěl bych si sestavit něco nového. Chci něco na hry i na práci a asi nejvíc by se mi líbil Ryzen 9900x. Jediné nad čím tápu je deska a paměti....
Poslední příspěvek
Aha, tak ze to jde takto pres flashku, tak to je v tom pripade skvele řešení. Diky moc :thumbup:
9800X3D bych asi volik kdyby slo ciste o herní stroj. Pro me je priorita pracovni nez herni vykon tak ze ta 9900X bude lepsi volba.