Obrazovka nepřijímá signál od PC
Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Obrazovka nepřijímá signál od PC
Ahoj,
už se to tu několikrát řešilo, ale žádné kloudné řešení jsem zde (ani na jiných fórech) nenašel. Monitor zarputile ukazuje "no signal". Po spuštění běží zdroj a PC bliká, jako že pracuje. Klávesnice ani myš se ale nerozsvítí.
Obrazovka i kabel funguje, zkoušel jsem ji zapojit do jiného pc. Vyčistil jsem (DDR2) RAMky a zkusil odpojit. Vyměnil jsem grafickou kartu, taky nepomohlo. Resetoval jsem CMOS. A pak mi došly nápady.
Při spouštění počítače někdy deska vyšle morseovkou 'SO' (jedno dlouhé písknutí, tři krátké), což předtím nedělala a moc nevím, o čem to vypovídá.
Máte s tím někdo zkušenosti? Budu muset pro novou základní desku? (současná deska: Asus P5N-E SLI)
Díky předem za nápady
už se to tu několikrát řešilo, ale žádné kloudné řešení jsem zde (ani na jiných fórech) nenašel. Monitor zarputile ukazuje "no signal". Po spuštění běží zdroj a PC bliká, jako že pracuje. Klávesnice ani myš se ale nerozsvítí.
Obrazovka i kabel funguje, zkoušel jsem ji zapojit do jiného pc. Vyčistil jsem (DDR2) RAMky a zkusil odpojit. Vyměnil jsem grafickou kartu, taky nepomohlo. Resetoval jsem CMOS. A pak mi došly nápady.
Při spouštění počítače někdy deska vyšle morseovkou 'SO' (jedno dlouhé písknutí, tři krátké), což předtím nedělala a moc nevím, o čem to vypovídá.
Máte s tím někdo zkušenosti? Budu muset pro novou základní desku? (současná deska: Asus P5N-E SLI)
Díky předem za nápady
Re: Obrazovka nepřijímá signál od PC
Dlouhe pipnuti a tri kratke znamena chyba pameti (tu bych otestoval v jinem PC) a nebo, coz muze byt horsi, jejiho radice (cemuz by odpovidalo ze se chyba objevi pouze nekdy)
chyba paměti... zkusil jsem tam dát cizí ramku a pořád nic. Ale stejně by měl najet alespoň bios i bez ramky.
Řadič... to je předpokládám na motherboardu? Nemám problém s výměnou MB, ale nerad bych to dělal zbytečně. Lze to nějak ozkoušet?
Řadič... to je předpokládám na motherboardu? Nemám problém s výměnou MB, ale nerad bych to dělal zbytečně. Lze to nějak ozkoušet?
Stáhni si Goldmemory a otestuj Paměť RAM.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Jak?
Nemám monitor... Myslíš na jiném pc? Budu se opakovat, ale bez ramky by měl naběhnout bios
Jsi na omylu, bez RAMky nenaběhne vůbec nic, maximálně Ti vypípá chybu!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- El Diablo
- Elite Level 11.5

- Kontaktovat uživatele:
Zkus jinou GK není li tu integrovaná.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
No, nicméně dneska jsem zkoušel cizí ramku a nenaskočilo. Grafickou kartu jsem taky zkoušel. Připadám si hloupě, ale vážně už jsem to psal :) Asi budu muset koupit MB, pak dám vědět, jak to dopadlo
To jsem ještě nezkoušel. Je teda celkem nový (asi 6 měsíců), ale zase byl relativně levný, tak to byl možná nějaký zmetek. Zkusím, díky
podobný problém jsem nedávno řešil s kamošem. Počítač se nejdříve náhodně sekal (naběhl až na několikátý pokus), divné cvakání v HDD přičemž v jiném pc v pohode, vymena kabeláže a zdroje napomohla a za čas po zapnutí jen černá obrazovka, vylučovací metodou zkoušení komponent jsme došli k závěru vadné základní desky.
Tak základní deska skutečně problém vyřešila. Díky za nápady
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek