Po bouřce PC sám vypíná

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

guest

Re: Po bouřce PC sám vypíná

Příspěvek od guest »

V tomto rozpětí jistě schopen pracovat je, ale musí mít automatiku, jinak se musí fyzicky přepnout.
El Diablo
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od El Diablo »

Dnes už žádný zdroj přepínač nemá. Nevěřím že by v síti bylo takové podpětí to by blbly i další přístroje.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
guest

Příspěvek od guest »

Pak já jsem výjimka a zdroj mám rok, ale musím přiznat že je to nějaký noname krumpl. :lol:

Takový velký pokles by jistě zaznamenal na všem, včetně monitoru.
d1amond
člen HW spec týmu

Příspěvek od d1amond »

Vyměň zdroj. Je to nejsnažší a taky nejběžnější příčina, zvlášť po bouřce. A doporučuji koupit přepěťovou ochranu, pokud je nemáte na zásuvkách.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X »

Jestli je to během bouřky, není to nic divného. Muže se PC restartovat, zatuhnout modem a podobně. PC je na to choulostivější, než TV (ne že by jim to také nevadilo). Buď rád, že je to jen vypnutí, a to i kdybys měl psa (ochranu). Mě to minulý rok (myslím, že to bylo při vypnutém PC a na ochraně) projelo po modemu skrz ochranu až na desku, kde mě to odpálilo jednu z 1 Gb/s síťovek. Jinak modem v pořádku, ochrana také, dokonce to nespálilo ani pojistku na ní a v PC se kromě spálení síťovky na desce nic nestalo. Ale ten blesk byl velmi blízko, možná tesně vedle baráku, aspoň se nám to tak zdálo, pěkná šlupka :lol: :evil:
kuntscher
Level 3
Level 3

Příspěvek od kuntscher »

pokud sedíš u pc a nic kolem nejede,tak si toho nevšimneš...na pul vteřinky 100V,když ti spadne PC,tak monitor se vypne,takže bliknutí z tohoto důvodu podle mě nepoznáš bych řekl
guest

Příspěvek od guest »

Ono to podpětí zas tak nevadí, max. se to vypne, ale problém je že když ta síť naskakuje tak je tam špička a ta může zdroj odpálit.
To nám tady dělaj rozvoďáci - vypno, zapnou, vypnou, zapnou a půl sídliště má TV v háji.
LandEX
nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LandEX »

No, od sedmi zatim pořád drží, tak počkám ještě zítra a kdyžtak vyhlásim planný poplach... Ale fakt to dneska dělal... :/
Přepěťovku netušim jestli mám, nevim kde se to má nacházet, ale tipoval bych, že asi spíš jo. Jinak asi se fakt něco dělo, táty počítač po tý bouřce ani nezdechne... :(
samotarrk
Level 6
Level 6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od samotarrk »

Jaký je to zdroj? Včetně toho u tvého táty v PC?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pc se nepravidelně vypíná při hře
    od Petr pc help » » v Problémy s hardwarem
    4 Odpovědi
    2431 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Petr pc help
  • PC se při neaktivtě sám vypíná
    od stif » » v Problémy s hardwarem