Já ho používám v rozlišení 1024x768 (ve vyšších rozlišeních je písmo nečitelné, je to fakt starej monitor), a chtěl bych proto zkusit zakázat všechna rozlišení co jsou nad tuhle hodnotu, jde to nějak udělat? Nějakým monitor.ini, nebo tak něco? Vím že jsem to někde dělal v XP, teď mám Win7 a vůbec nevím kde to mám hledat. Kdyžtak mám ještě program Powerstrip, kdyby někdo věděl jak to zakázat v něm
Zakázání některých rozlišení monitoru?
Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Zakázání některých rozlišení monitoru?
Dobrý den, mám takový problém, jsem teď na starém CRT monitoru protože mi vyhořelo LCD. Většina her na tomhle CRT jde v pohodě, ale když zapnu některé hry tak mi zčerná monitor a začne pípat, myslím že je to tím že hra se pokouší nastavit co nejvyšší rozlišení pro daný monitor, a že u toho monitoru je právě jako nejvyšší povolené frekvence/rozlišení nějaké, které už monitor nepodporuje, takže proto zčerná a začne pípat (je slyšet že hra běží, jen monitor je vypnutej). Když v configu těch her nastavím 1024x768 tak se spustěj a zobrazujou se bez problému.
Já ho používám v rozlišení 1024x768 (ve vyšších rozlišeních je písmo nečitelné, je to fakt starej monitor), a chtěl bych proto zkusit zakázat všechna rozlišení co jsou nad tuhle hodnotu, jde to nějak udělat? Nějakým monitor.ini, nebo tak něco? Vím že jsem to někde dělal v XP, teď mám Win7 a vůbec nevím kde to mám hledat. Kdyžtak mám ještě program Powerstrip, kdyby někdo věděl jak to zakázat v něm
. Díky moc za odpovědi, Mavi 
-
guest
Re: Zakázání některých rozlišení monitoru?
U XP:
Pravou myší na Plochu a vybrat Vlastnosti - Nastavení - Upřesnit - Monitor, a zde zaškrtnout.
Pravou myší na Plochu a vybrat Vlastnosti - Nastavení - Upřesnit - Monitor, a zde zaškrtnout.
Tohle mi taky u starého CRT dělalo, měl frekvenci 60Hz a když hra měla více (85 HZ) už to spadlo a černá obrazovka - takže je to asi spíše frekvencí než rozlišením.
Než se zeptáte :::::: Než založíte téma

-
guest
To nepípá monitor ale asi Bios který signalizuje nějaký problém s GK. O rozlišení v podstatě nejde ale o tu obnovovací frekvenci kterou monitor neumí, nicméně i po zaškrtnutí se ji pokouší zobrazit , anebo ho k tomu "nutí" nastavení té hry.
Asi nezbývá než hrát jenom to, co to zvládne, anebo si to nastavovat vždy ve hře.
Asi nezbývá než hrát jenom to, co to zvládne, anebo si to nastavovat vždy ve hře.
Bios nepípá, pípá normálně monitor, asi to fakt bude tou obnovovací frekvencí, jinak PC mi zvládá i nejnovější hry, v tom problém nevidím, a GK mám taky 100% v pořádku .. no nic, zkusím se v tom ještě pohrabat :) každopádně díky za odpovědi.. kdybyste ještě na něco přišli tak dejte vědět 
-
guest
To že pípá monitor je nová zkušenost - neznám. Zkusím někde vygooglit schéma monitoru. Ano PC ty hry zvládat může, ale právě se to může "prát" s tím stařičkým monitorem.
No právě, pere se to kvůli rozlišení/frekvenci .. jinak monitor je EIZO FlexScan F351-T , a opravdu pípá 
Odinstaluj ovladače monitoru starého a šoupni tam nového ...
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5 Odpovědi
- 7848 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Overlord
-
- 1 Odpovědi