Stabilita
Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Stabilita
Ahoj, už dýl řešim problém s restartem a zasekáváním pc. Mam Athlon XP 2000+, RAM 512, Mainboard Socket A L7S7A2, bednu Eurocase a nějakej obyč zdroj. Už jsem testoval procesor (prime95), ten je v pohodě, stejně tak RAMka (memtest) ani to není přehříváním nebo XPéčkama. Takže by to měl bejt nejspíš zdroj nebo deska. Co mi ale vrtá hlavou je to, že když v Prime95 spustim test 2 (in-place large FFTs- power consumption, some RAM tested) nebo test 3 (Blend-test some of everything, lots of RAM tested), tak komp během několika sekund pokaždý zamrzne. Nedokázali byste z toho někdo vytipovat jestli to bude spíš deska nebo spíš zdroj? Dík za nápady 

Taková lamovská otázečka: Předpokládám že tvůj PC je po SW stránce čistý jak dětská prdka tj. odvirovaný vyčištěné registry a zbavený všech zbytečností, které by ti zatěžovali procesor. Pak je správné že testuješ HW.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
Při modernizaci PC, či při přidání dalšího HW po delší době se vyplatí dobře vyčistit PC od prachu. Kontakty jsou u pamětí, desek atd. sice pozlacené, ale mastný prach dokáže pěkně zvednout přechodový odpor a výsledkem je nedostatečná velikost impulzů a nebo jeho zkreslení a závada je na světě. Několikrát jsem se setkal s tím, že problém způsobovaly zdeformované "kšandy" k HD, ve snaze zlepšit cirkulaci vzduchu v Case.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Teď bohužel nevim jakej SETUP myslíš..nebo co přenastavit...v BIOSu?? Nebo myslíš ten program? Já nevim, spíš bych řekl, že ta chyba je v HW.. Např. to zlobilo hodně už jenom při instalaci XP, pořád zatuhával, restarty..