Dobrý den,
Mám trošku problém. Mám starší pc co jsem dostal od kamaráda (někde ho vyhrabal ve sklepě) neznám jeho historii.
Dalo se do něj jen 8GB ramky a grafická karta. Mám problém s tím, že když vypnu pc, tak všechny větráky jedou dál dokud buď nedám natvrdo přes tlačítko dlouhým stiskem a nebo neodpojím ze sítě. Mám win 10, nastaveno v napájení mám po stiknutí tlačítka vypnout. Předem říkám že nejsem žádný pc expert.
Díky za Vaše odpovědi a pomoc
Jelikož se jedná o starší PC, poprosil bych podrobný popis sestavy.
Zatím to vypadá tak, že si Windows 10 se sestavou nerozumí.
Odesláno z mého Mi A1 pomocí Tapatalk
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
Nejnovější ovladače jsem našel pro Windows 8, zkusil bych Windows 7 nebo Linux, jestli se bude chovat stejně.
Ale vypadá to na problém s kompatibilitou.
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
Trošku jsem si to myslel, jelikož jak říkáte ovladače na win10 jsem totiž nikde nenašel. Zkusím ty win7 a uvidíme. Dám vědět jak to dopadlo. Díky za radu.
petr22 píše:Tohle nema nic spolecneho s operacnim systemem, to je hardwarovy problem.
Windows 10 ani zadna jina verze Windows nemuze ovlivnit chovani vypleho pocitace.
Zacal bych vyzkousenim jineho zdroje, je to Fortron a jeste stary 10 roku.
Něco podobného se mi stalo tehdy při přechodu z Windows 7 na 8, u staré Asrock desky. Kdy se počítač při vypínání choval podobně. Místo vypínaní naběhl do ''režimu spánku", kdy ventilátory běžely dál. Moje podezření není výstřel do tmy...
Výrobce chybu opravil patchem BIOSu po několika měsících.
Sojin píše:Dobrý den,
Mám problém s tím, že když vypnu pc, tak všechny větráky jedou dál dokud buď nedám natvrdo přes tlačítko dlouhým stiskem a nebo neodpojím ze sítě. Mám win 10, nastaveno v napájení mám po stiknutí tlačítka vypnout.
Vypínáš pc přes nabídku start/vypnout? Tedy ne tlačítkem?
Co udělá příkazový řádek s příkazem "shutdown -s"?
Zdravím, skládal jsem si pc, a pořídil jsem 3 větráky ARCTIC P12 PWM. Mám je zapojené do sebe, aby se pak dali zapojit jedním 3-pin konektrorem do JRAINBOW2 na základní desce. Všechny větráky běží, ale RGB funguje jen u dvou z nich, ale barva se dá...
Poslední příspěvek
Není možné, že ten jeden výstup JRAINBOW neutáhne všechny ventilátory? Ty konektory jsou na MB dva. Jeden je v rožku vpravo nahoře a druhý je úplně dole, mírně vlevo od středu. Zkus ty RGB konektory rozhodit. Jeden zapojit dolů na MB a ostatní dva...
Zdravím, mám tu starší PC s i7 7700k deska msi 250m pro-vd, které poslední dobou jde zapnout jen po vypnutí na tvrdo. Jinak No Signal, na reset nereaguje a na desce se rozsvítí dioda chyba CPU.
Dá se s tím fungovat dlouhodobě, nebo existuje nějaké...
Poslední příspěvek
Ono kolikrat staci jen ty konektory rozpojit a zase spojit.
Po nejake dobe pri hrani narocnejsi hry Scum mi vypne monitor a dojde k pohotovostniho režimu monitoru…u jiných her to nedela-nejsou tak narocne tak jako Scum.Jinak pri hrani teto hry mi jede GK naplno-otacky vetraku okolo 3050 otacek-pak po nejake...
Dnes se mi zničeho nic vypl PC. Zkusil jsem ho zapnout, zmáčkl jsem ten čudlík, PC vydával zvuk, jako při normálním spouštění, ale nenaběhl a co je zvláštní, vůbec nesvítil ten čudlík. Vytáhl jsem PC že zásuvky a zkusil ho zapnout znova, ale žádná...
Poslední příspěvek
Konfigurace pocitace stale neznama, zname pouze zdroj, procesor a zakladni desku.
U 13 let stareho PC muze byt vadne uplne cokoliv, ten pocitac uz hodne let presluhuje.
Neprobehla v posledni dobe nejaka manipulace jako je sunadavani chladice nebo...
Ahoj, koupil jsem si novou mechanickou klávesnici a mám k ní pár dotazů (zbylé dva dotazy patří do jiných sekcí):
Po vypnutí počítače klávesnice i soundbar nějakou dobu (cca 1 min) svítí a potom, co se pravděpodobně vybijí kondenzátory v PC se...
Poslední příspěvek
Tak se mi povedlo to poštelovat v BIOSu (jmenuje se to Pohotovostní režim napájení USB) podle návodu na ASUS stránkách. (téma jsem ani zakládat nemusel, nakonec stačilo pogooglit - omlouvám se)