Pořídil jsem si nový monitor (konkrétně BenQ XL2420Z ), který by měl podporovat 144 Hz obnovovací frekvenci. GK mám Nvidia GTX 570. Propojeno mám přes mini HDMI - HDMI. a ve Winech i v Nvidia ovladačích se mi nabízí pouze frekvence 60 Hz. Někde jsem četl, že to normální HDMI neumí , ale pouze nějaké 1.4 ( ale je to tak rok co jsem ho kupoval a vyplázl jsem za něj necelých 700, takže nemám tušení, zda to tento kabel podporuje či ne). Tak se chci zeptat, zda příčina problému je právě kabel... ( někde jsem hledal a lidi psali, že přes DVI ta frekvence 144Hz je dostupná). Není snad přenos obrazu přes HDMI kvalitnější? Stojí to za to vyměnit HDMI za klasický DVI kabel, jenom proto abych měl obnovovací frekvenci 144Hz?... Děkuji za odpověď a přeji veselé svátky
1 musíš to připojit přez DVI a jak máš rozlišení tak dáš další nastavení nahoře monitor a vybereš více ne 60 ale jestli to máš přez HDMi nepujde ti více jak 60 144 hz a 60 je velký rozdíl poznáš sám
Computer Settup Procesor : Intel Core i5-4440 * 3,2Ghz TurboBoost 3,7gHZ Operační Pamět : 3x HyperX Blu 4GB DDR3 = 12GB Základní deska : Asus ProGamer Grafika : MSI R9 270 Gaming 2G Zvuková karta : na Desce 1 HDD : WD Caviar Green 500GB 2 HDD : SSD Kingston V300, SATA III, 2,5", 120GB
U digitalni komunikace (DP, HDMI, DVI) nemuze zadnym zpusobem dojit k ovlivneni kvality obrazu - to slo pouze u VGA ktere je analogove a nachylne napr. na ruseni.
144 Hz podporuje pouze DVI, HDMI je omezeno na 60-120 Hz dle standardu.
Tak jsem zkusil přes DVI - a ta frekvence je opravdu paráda a někde jinde než 60 Hz.. Díky za radu a ještě jeden dotaz - když monitor podporuje 3D, i to jde přes DVI ?
Zdravim vas. Poprosim o radu.
Kupil som si novy tv model Samsung QE65S90D. Kupil som si ju hlavne na hranie pc hier v 4K.
Ked idem do pc nastaveni obrazovky tak tam nemam pristupnu moznost nastavenia rozlisenia. Viz obrazok nizsie.
Moj monitor...
Poslední příspěvek
@mandes : Zřejmě už lepší vlastnosti HDMI-HDMI nezískáš. Kdybys měl HDMI 2.0 omezení, zřejmě ti budou při 4K@138.6Hz zlobit barvy (zeleno fialový). Pokud to máš OK, už nový kabel nekupuj.
Mám problém spojit úspěšně PC ROG STRIX X870-F GAMING WIFI
Rzyen 9800 X3D
GeForce RTX 4090
se SONY STR=DB840
Jelikož mám to nyní zapojené přes optiku tak nefungují zadní reproduktory, jde to nějak vyřešit, prosím?
receiver má možnosti...
Poslední příspěvek
Zdravím, pokusil jsem se připojit přes PCI SoundBlaster AE-5plus, který danné formaty umí. Na mé desce jsou dvě PCI. V jednom je GPU a do druhého jsem strčil SB AE, ale PC tu kartu nevidí asi je někde něco blbě. V biosu jsou povoleny a vstup je...
Ahoj, před pár dny jsem si koupil tuto tiskárnu (Canon Pixma TS5150) a funguje skvěle. Mám ale jeden malý problém s tiskem více stránek na jeden list ve Windows 11. Na jiném zařízení (Mac) to funguje bez problémů… Problém je jen ve Windows – když...
Poslední příspěvek
Pokud jsem spravne pochopil ten zmateny popis, tak problem je v tom, ze nelze vybrat stranky puvodniho
dokumentu k tisku, cely vyber stran je zasedly.
Ten obrazek je ale nevhodny, zdroj je pouze 1 stranka.