ASUS N61VG-JX178V - TV Tuner

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior

Zamčeno
Martin(N61VG)
nováček

ASUS N61VG-JX178V - TV Tuner

Příspěvek od Martin(N61VG) »

Zdravim, pořídil jsem nový počítač ASUS N61VG-JX178V s vestavěným TV tunerem a OS Win 7. Zatím se mi ale nepodařilo chytit žádný signál. Zkoušel jsem chytit signál jak na malou externí anténu dodávanou k počítači, tak na klasickou externí digitální anténu, na kterou bez problému chytám signál na normální televizi se set-top boxem, kterou sem připojil přes dodávanou redukci. Jsem v centru Prahy, kde normálně se signálem nemám nejmenší problém. V dokumentaci přiložené k počítači neni o tv tuneru a práci s nim ani zmínka a stejně i elektronickém manuálu v počítači. V nápovědě win 7 se člověk dočte akorát jak tv signál a tv tuner obecně fungují, ale žádný konkrétní řešení problémů. TV signál se snažim chytit přes Windows Media Center, zadám oblast ČR, svojí směrovačku, odsouhlasim podmínky, stáhne se aktualizace Win Media Center, typ televizního signálu zvolím anténa, na dotaz, jestli je připojen set-top box, zadám, že je (v počítači je jak analogový, tak digitální tv tuner) typ antény jsem už zkoušel zadat jak analogová, tak digitální přestože mám za to, že obě dvě antény, které jsem zkoušel jsou digitální a při výběru funkčního signálu můžu vybrat cokoli, ale nikde signál nechytnu. Netuším, co dělám špatně, nebo kde by mohl být problém. Za jakoukoli radu budu rád. Předem díky moc.
guest

Re: ASUS N61VG-JX178V - TV Tuner

Příspěvek od guest »

Vítám Tě na PC-Help. Bez manuálu je to trochu oříšek - není tam v nastavení někde výběr norem? Pal, Secam, NTSC ?
mmmartin
Moderátor

Příspěvek od mmmartin »

na dotaz, jestli je připojen set-top box, zadám, že je (v počítači je jak analogový, tak digitální tv tuner)
Pokud je tuner v počítači, set top box nepotřebuješ - set top box je vlastně externí tuner pro DVB T. Takže možná takto zadaná odpověď není tou pravou.
Pokud používáš externí anténu, je možné, že problém je v tom, že nemáš zapnuté napájení antény po anténním koaxu - někde v menu by na to měla být položka.
Jestli je to nový notebook, moc bych nelaboroval a reklamoval u prodejce, případně požádal prodejce, aby mi předvedl, že televize skutečně chodí.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Martin(N61VG)
nováček

Příspěvek od Martin(N61VG) »

Děkuju moc, jasně, že sem to blbě zadával. Po odpovědi, že set-top box není připojen už všechno pracuje správně. Díky moc za pomoc a radu! Oboum díky moc.
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • ASUS TUF Gaming LC II 360 ARGB
    od nakatomi » » v Vše ostatní (hw)
    1 Odpovědi
    3760 Zobrazení
    Poslední příspěvek od pcmaker
  • Uživ. recenze ASUS RT-BE88U - Wi-Fi 7
    od winycz » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC