nemáte někdo tip na nějakou dobrou a levnou firmu která provádí čištění a opravu počítačů ??
potřeboval bych vyčistit komp od prachu a smazat harddisk ..
HDD sem sice už jednou formátoval ale ted se mi to nějak nedaří
.. a prach bych si sice vyčistil sám ale newím jestli bych to potom smontoval do původního stavu, je tam toho prachu tolik že se to líp vyčistí stylem /rozmontovat vše , vyčistit a znova smontovat/
dííky za tipy .. teda pouze z Ostravy .. nebudu objednávat firmu z druhého konce republiky
Aldiku, kde vidíš problém? Kup si za dvacku nějaký menší štětec /cca 1cm průměr/, odstraň bočnice a všechno to vyčisti. Musíš dát pozor abys z desky nevytáhl nějaký jumper. Proč ti nejde zformátovat HDD, resp. jak to děláš?
Blue Spirit píše:Aldiku, kde vidíš problém? Kup si za dvacku nějaký menší štětec /cca 1cm průměr/, odstraň bočnice a všechno to vyčisti. Musíš dát pozor abys z desky nevytáhl nějaký jumper. Proč ti nejde zformátovat HDD, resp. jak to děláš?
štětec by byl ale ..noo tak to možná ještě zkusím.. uwidim
noo mám na disketě jeden prográmek na smazání obsahu pevného disku a dneska sem ho chtěl použít a nešlo to
Bože to zvládneš sám, takový lempl určitě nejsi ! Rozdělej skříň, vzadu bývají šrouby, ty povol..vem vysavač s tenkým nastavcem a na nejnižší výkon vysaj chuchvalce prachu na dně skříně. Poté jak říkal někdo štětec, a nebo já používám stlačený vzduch. Prodává se ve spreji, a stojí 120,- Proč chceš ten disk formátovat ?? Máš na něm OS ?? Pokud ano, formátování proběhne při instalaci nového OS..
Tomina píše:Bože to zvládneš sám, takový lempl určitě nejsi ! Rozdělej skříň, vzadu bývají šrouby, ty povol..vem vysavač s tenkým nastavcem a na nejnižší výkon vysaj chuchvalce prachu na dně skříně. Poté jak říkal někdo štětec, a nebo já používám stlačený vzduch. Prodává se ve spreji, a stojí 120,- Proč chceš ten disk formátovat ?? Máš na něm OS ?? Pokud ano, formátování proběhne při instalaci nového OS..
protože budu ten komp prodávat ..sice ted tam je linux a je tam jenom chvilku takže tam zadne citlive data nejsou ale radši bych si smazal disk sám .. aspon si naučtuju příplatek za smazaný harddisk
.. a jinak ten sprej za 120kč kupuješ v e-shopu nebo v normalnim obchodě? ja zatim hledal jenom v e-shopech a pod 200 sem nic nenašel
Ahá, takže chceš prodat PC s čistým diskem bez OS..no to nebude lehké..já osobně bych to vyřešil, jak to dělají i některé prodejny s PC. PC bych přeinstaloval a flákl bych tam třeba Ubuntu, s tím, že alespoň tam bude "čistý" OS bez tvých souborů a kupující si bude moci vybrat, zda zůstane u Linuxu, či si tam narve Widle..Ovšem jak vymazat disk, že tam nebude vůbec nic, ti neporadím. Ale pokud bude kupující neznalý, tak ho to vyděsí, že tam nic nebootuje, tak bych tam flákl aspoň ty Linuxy, aby byl klid..
proto jsem psal aby použil úzký nastávec. Tím nic nepokazí..já to ta dělám několik let..ono když to člověk dlouho nedělá, tak prach na dně skříně tím stlačeným vzduchem jen rozvíříte, na to doporučuji vysavač a vlhký hadr..jinak rejdovat vysavačem po základní desce, by snad normálního člověka nenapadlo..
Zdravím, chtěl bych se zeptat, čistil jsem PC jako obvykle (stlačeným vzduchem) - jedná se o PC, který mám v popisku. PC jsem pokládal na různé strany, snažil jsem se jej pokládat opatrně jako obvykle. Nicméně po zapnutí se hlasitě rozběhlo přídavné...
Poslední příspěvek
Aha, to by taky dávalo smysl. Původně jsem si spíš myslel, jestli tam nevznikla nějaká usazenina třeba někde víc ve spod a tímhle se potom neprojevila a jak jsem to udělal znovu zas neproštouchla.
Ahoj,
rád bych se zeptal zkušených na názor.
Jelikož WH vydalo požadavky na KCD2 rozhodl sem se, pro upgrade PC.
Sestava:
Ryzen 5 2600
GtX 1660 super
Ram 16gb 3200hz
TuF b450 pro gaming
seasonic s12ii 520w
Je tu někdo, kdo se zabývá historickými počítači ? To jest počítači staršími než PC-AT (CPU 80286) a počítače z doby před-PCčkovské, tedy z období před rokem 1980.
Summary
Operating System
Windows 10 Home 64-bit
CPU
Intel Pentium E5200 @ 2.50GHz 48 °C
Wolfdale 45nm Technology
RAM
8,00GB Dual-Channel DDR2 @ 333MHz (5-5-5-15)
Motherboard
ASUSTeK Computer INC. P5Q SE...
Poslední příspěvek
Lojzo, stávající PC hoď do elektroodpadu, s tím pc nic neudělá ani svěcená voda.
I počítač z dnešní doby, za kterej dáš 20.000Kč bude násobně výkonnější ten to co máš.