Kde koupit elektromotorek do mikrovlnky?

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior

tux
Elite Level 10
Elite Level 10

Re: Kde koupit elektromotorek do mikrovlnky?

Příspěvek od tux »

Ty co vedou do motorku.
Just Fucking Google It!
guest

Příspěvek od guest »

Tím zjistí zda je na nich napětí /230V/, ale nezjistí zda tam třeba je vadná pojistka /je-li tam/, nebo je chyby v elektronice.

Osobně bych nejprve přeměřil motorek a pokud je dobrý hodil bych troubu kam patří. Určitě bych nikomu kdo má takové otázky nedoporučil laborovat s mikrovlnou !!!
tux
Elite Level 10
Elite Level 10

Příspěvek od tux »

Zjistí jestli je tam proud, pokud jo, je špatnej motorek, pokud ne, je chyba před motorkem - přerušenej obvod.
Just Fucking Google It!
guest

Příspěvek od guest »

Nepsal jsem nic jiného.
tux
Elite Level 10
Elite Level 10

Příspěvek od tux »

Psal si že nezjistí vadnou pojistku nebo chybu v elektronice. Což pravda není, ruplá pojistka se považuje za přerušenej obvod, a nenapadá mě jaký chyby v elektronice by tam mohli být, u mikrovlnky ten motorek bude paralelně napojenej se světlem a tím krámem kterej produkuje ty mikrovlny na zdroj napětí.
Just Fucking Google It!
guest

Příspěvek od guest »

u mikrovlnky ten motorek bude paralelně napojenej se světlem a tím krámem
Novinka! :-D Já fakt nemám sílu tu popisovat funkci mikrovlnky, ale pokud to není nějaká udělaná z radarů armády spojených států, kde vznikla, pak je řízená procesorem. Za ním jsou pochopitelně další obvody. Obvody které ty příkazy vyhodnotí a pak jsou silové obvody, které tam pustí potřebné napětí.

Mikrovlnka není žehlíčka, která jde anebo nejde..

Ten krám se jmenuje magnetron.
guest

Příspěvek od guest »

Ostatně pokud by to nebylo řízené, ale jaksi "paralelně" napojené s čímkoliv, pak by se nám to zaplo už při utevřwní dvířek, nebo ne?
tux
Elite Level 10
Elite Level 10

Příspěvek od tux »

No já počítám s tím že to je nějaká stará mechanická mikrovlnka, kde prostě otočim kolečkem, začne to hučet, rozsvítí se světlo, a talíř se roztočí.
Nějaký ty krámy s padesáti tlačítkama a předinstalovaným tetrisem a supermariem neřeším, to se snad ani nedá rozebrat :-D
Just Fucking Google It!
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Vše ostatní (Off topic)“