Televize nefunguje - bliká LED kontrolka

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior

556996324
Level 6
Level 6

Re: Televize nefunguje - bliká LED kontrolka

Příspěvek od 556996324 »

Oki tak díky táta to už chtěl dát do servisu já se bádal jestli by to nešlo vyřešit ručně a sám ;)
peyrac10
Level 4
Level 4

Příspěvek od peyrac10 »

Přesně proto, co říká BS, jsem napsal ty ceny, které trochu od jednoho kamaráda profi televizáka znám.
A jak už jsem psal - malý televizák bude mít s opravou docela velkou honičku. Kdo moderní TV zdroj ještě neviděl, nevěřil by.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
jaro3
člen Security týmu

Příspěvek od jaro3 »

Neníé to tak hrozné , je to spínaný zdroj , schémata se daj najít na netu , na forech , hlavně polských.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
peyrac10
Level 4
Level 4

Příspěvek od peyrac10 »

2jaro3: Pokud jsi takový zdroj nikdy nezkoušel opravit, chápu Tvou připomínku. Není to obvykle jeden spínaný zdroj, ale několik na sobě závislých podle stavu TV (stby, provoz, popř. servis), navíc zpětnovazebně provázaných s napájenými bloky, to vše obvykle v provedení SMD (kromě výkonových součástek). Schemata jsou sice k dispozici, ale z vlastní i zprostředkované zkušenosti mohu říci, že mnohdy je třeba vyměnit polovinu zdroje - tedy jednoho spínaného, ne všech na desce - aby zdroj znovu naběhl, nestačí jen vyměnit vadnou/é součástku/ky za originály. Zeptej se nějakého televizáka. ;)
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
guest

Příspěvek od guest »

Nedramatizuj to, tohle musí umět opravit každý opravář. Že jsou líní a nedělají to, protože lidi jim zaplatí co si řeknou je otázka druhá. Toto dělají velké servisy.
peyrac10
Level 4
Level 4

Příspěvek od peyrac10 »

Nic nedramatizuji, uvádím holá fakta z vlastní i zprostředkované zkušenosti.
Tím v tomto vlákně končím.
karlos
Master Level 8
Master Level 8

Příspěvek od karlos »

To není dramatizování, ale realita. Dostal se mi do ruky na opravu zesilovač QSC GX5. "Banalitka, lehce vydělané peníze..." řekl jsem si. Opak byl pravdou. Po výměně asi desíti SMD operačních zesilovačů, jsem se dostal jen k tomu, že začal blikat indikátor vybuzení, pak jsem své snahy vzdal :-(
Čerstvě, než bych nechal opravit TV Sharp, tři roky starou, jsem raději koupil nový Samsung ;-)
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
jaro3
člen Security týmu

Příspěvek od jaro3 »

Ale dělal jsem jich víc , neboj , teď tu mám jednu LCD Technika , předtím Samsung , ap. Již mám praxi v TV technice.

//Na zprostředkované informace se vykašli...
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nová televize
    od Shashekk » » v Vše ostatní (hw)
    3 Odpovědi
    6439 Zobrazení
    Poslední příspěvek od MariTopHigh
  • Nefunguje nová PC