Výpočet matematické úlohy

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpočet matematické úlohy

Příspěvek od X »

Teedok: A kde najdeš ve Vesmíru místo, kde gravitace není? To že dostatečně vysoko nad Zemí budeš plout v prostoru neznamená, že na tebe nepůsobí Země, Měsíc, planety sluneční soustavy, slunce, hvězdy, galaxie, kupy galaxií ... i naše slunce nestojí na místě, ale obíhá kolem středu galaxie, naše galaxie taky nestojí na místě, ale kamsi se žene, nejspíš kolem něčeho obíhá ...

CZechBoY: Tak na Měsíci gravitace není? A co tě tedy drží na Měsíci, že neodpluješ do Vesmíru?
CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CZechBoY »

Tak je tam 10× menší, ale já tam nebyl tak mě tam nic nedrží :-)
nezdá se vám tenhle TOPic trošku OFF ?
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X »

Jo, ale strašně zajímavý (původní je ukončen :D ) a žhavý (podle toho jak přibývá) :lol:
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Owner »

A to jsem vám chtěl tady napsat zbývající úlohy, poté přidat řešení.
Založte si na to vlastní topic, třeba s názvem Vesmír v pr****. :D
Chcete někdo to zadání ?
Jestli ano, tak si stačí vygooglovat MO 2009 nebo jednotlivé příklady Z-9-1 (1-6).

EDIT : Abych nespamoval, vypočítal jsem 5 ze 6. Ty kostky se mi opravdu počítat nechtěly.
Adresa : http://zs.morberoun.cz/VismoOnline_Acti ... menty=1125" onclick="window.open(this.href);return false; Strana 8.
P.S. Do Berouna sice nechodím, ale na internetu mi to vyhodilo jako první, tak jsem to tu šoupnul.
Hold na gymtri.cz to zase nemáme, maximálně odkaz na http://www.math.muni.cz/mo/" onclick="window.open(this.href);return false; .
Naposledy upravil(a) Owner dne 12 led 2010 23:15, celkem upraveno 3 x.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
peacoq

Příspěvek od peacoq »

Vsak jsi mi na zacatku ''dekoval'';
''A teďka jste mi málem zkazili radost. Naštěstí to ještě před mým příchodem uživatel Peacoq smazal. Díky.'' / ....tak nez jsi to spocital, ja to stacil uz aji smazat :bigups: ...ale jinak verime, ze by jsi spocital uplne vsechno.
Teedok
Level 3
Level 3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teedok »

celkem sem se zhrozil. Myslel jsem si jak jsou všichni ti vědci šikovní a prakticky všechno objevili - občas mi přijde že nemají co dělat když vidim že támhle je kluziště z jakýhosi plastu a před tim obrovská cedule vynalezla NASA. Překvapuje mě že valná část podmořského světa nebyla proskoumána, ale tadyto je celkem šok. Dyť můžem prakticky ze vteřiny ny vteřinu umřít a ani nebudeme vědět proč. Ať se začnou trochu snažit :D
Freerapid 4ever
peacoq

Příspěvek od peacoq »

''voda'' / ...hlubina je problem kvuli velke hustote a to je nevyhoda oproti Vesmiru, kde se da ''pohybvat'' snadne i za dosadni urovne poznani.

''ze vteřiny ny vteřinu umřít a ani nebudeme vědět proč.'' / ...viz co by byl problem ?, ...ze umres a podle principu zachovani energie a nebo jejiho postupneho zaniku a premeny (neni znamo v co se energie premeni, kdyz dojde k jejimu vycerani, zda se skutecne ztrati a nebo premeni ''v cosi''),
ale tedy podle principu zahovani energie, tj. atomarni struktury - samotne podstaty hmoty se ve forme atomu a jeste mensich castic dosud nepojmenovanych ''premenis/rozpadnes se na atomy'' a jako atom se stanes soucasti treba stromu a nabo noveho zivota.
Nakonec ''vecny zivot'' je z fyzikalni podstaty nutny, ale problem bude, kdyz se zjisti, ze schonost vnimat (trbe i myslet a ovlivnovat vyvoj procesu) maji ipro nas dosud nezive castice :lol: ...to te treba ceka, ze jako strom budes vnimat, ze do tebe nejaky smradi ryjou nozem.

A abych to dovedl tomaximalni absurdnosti - nanotechnologie: ...jednou dojde k tomu, ze pristrojem rozlozis cloveka na nanocasticea a z nich sestavis treba stul. Neumim ti to priblizit, ale proste je to mozne, jedna se jen o rozebrani struktury materialu a to, jeslti je to drevo a nebo ledvina je jedno, je to vzdy jeden a ten samo stavebni postup - sestaveni castic.
Nano technologie uz je objevena a v praxi vyuzivana a stejne tak se jiz vi, ze atom neni nejmenci castici, a ze je slozen z elektronu a spol., ale to neni nejmensi castice a zjistilo se, ze atom se dale deli a neni nejmensim stavebnim prvkem.

Po x-letech jsem diky uzivateli nasel coze jsem to chtel za film - Tron (lide co se dostanou do pocitacovych programu a zastupuji roli prenasecu informaci), a po 20to letech jsem si ho vychutnal s tim, jak je ''imaginarne skutecne'', ze jednou se dostaneme do pocitacoveno prostredi a na pocitacovem rozhrani se staneme soucasti ridicich systemu - a tak ses zase zpet u Vesmiru a rychlosti svetla.
A tak cauvec, musim jit zakryt sklo na aute, bo zase mrzne az prasti.
Naposledy upravil(a) peacoq dne 12 led 2010 23:39, celkem upraveno 2 x.
Teedok
Level 3
Level 3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teedok »

po pravdě absurdní je to až až, ale vždy v tom špetka logiki je, vždy má něco nějakou souvislost, ale jen když si to čtu, kdybych to měl někomu vysvětlit, musel bych dlouho přemýšlet co s čím souvisí:)
Freerapid 4ever
HONZADANAJ
nováček

Příspěvek od HONZADANAJ »

průměr-d-180cm-18dm
délka-l-4m-4dm
v-?
-----------------------------
v=3,14.9.9.40
v=10178,76l=101,7876hl
tři čtvrtiny ze 101.7876=x
x=101,7876-25,4469=76,3407hl.

Odpověd zní:
V nádrži s mlékém veze 76,3407hl mléka.
mmmartin
Moderátor

Příspěvek od mmmartin »

Tvůj postup má jednu chybu: nevede ke správnému výsledku. Důvodem je ta okolnost, nejde o to spočítat 3/4 objemu válce, ale objem kapaliny, která naplní ležatý válec do 3/4 svislého průměru, což je přece jen trochu rozdíl.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
domitea
Tvůrce článků
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od domitea »

Na tohle uz normalni lidsky mozek neni staveny :D
mmmartin
Moderátor

Příspěvek od mmmartin »

Nepodceňuj normální lidský mozek. :smile:
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů
    od zuzana3 » » v Administrace sítě
    12 Odpovědi
    11233 Zobrazení
    Poslední příspěvek od petr22

Zpět na „Vše ostatní (Off topic)“