Zdravim,
možná to nepatří na PC help, ale mám dotaz jestli někdo máte nějakou zkušenost s MACem? Docela se o tuto značku zajímám, dokonce veškeré dokumenty z PC jsou kompatibilní s MAC OS.. MS Office existuje taky pro MAC.. No taky mě zaujala řada MACů, kde je celej HW kombinovanej s LCD monitorem.
Přemýšlím totiž v budoucnu o nějaké slušné kombinaci - Na normální nett, video, fotky, filmy.. hudba atd. bych vyhodil bednu co mám a přešel na MAC.. co se her týká, na to bych si vyhradil extra PC mašinu a do práce klasickej NB s windows.. jelikož nevim jak je na tom kompatibilita programů a věřim že asi bídně.. není proč riskovat..
Co myslíte, už jste někdo pemejšlel tímto stylem? Myslím si že aktuální Apple s MAC OS, kterej by měl big harddisk, 2GB op.paměti a 2jádro, a "lepší" grafiku by měl na domásí práce - video, foto, .. vydržet aspoň 5 let ne? Když přidám to, že nebudu mít absolutně problém s viry..
Nevim je to jen úlet, jen jsem o tom začal přemýšlet, tak se chci zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti..
dík
Používá tady někdo MAC? KOmbinace PC a Applu..zkušenosti?
Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior
Promiň-OT. Vyvolal jsi ve mně nostalgickou vzpomínku. Apple 2, byl mým historicky druhým počítačem (hned po Atari600XL). 14MHz, 128kB RAM, SpeechBox (předchůdce zvukovek), disketová mechanika 720kB(!), první skutečné hry (LodeRunner, Bolo,...) a první tabulkový procesor (WisiCalc)... 
Co nejde silou, jde ještě větší silou... 
- Weslo
- Level 6

- Kontaktovat uživatele:
no nevím - podlě mě platit za Apple design a OS je blbost.Co by si taky chtěl od PC které má na myši jenom jedno tlačítko

E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
- Rewqa
- Master Level 9

- Kontaktovat uživatele:
pokud vim tak MacOS je ke kompu zadara
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
- melior
- Level 3.5

- Kontaktovat uživatele:
Ono to zas takova blbost neni (Zalezi samozrejme na podminkach) nektere zahranicni firmy, vetsinou male soukrome, pouzivaji apple z ruznych duvodu -> relativne mala nachylnost k ruznym typum utoku, spoluprace s americkym partnerem pouzivajicim tez apple format apod.
Stalo se ze znama pracujici v kosmeticke spolecnosti dostala podklady od obchodniho partnera ze svycarska v MAC OS formatu. Jak uz bylo receno, kompatibilita Apple, resp. MAC OS s ostatnim systemem je celkem zavidenihodna, jen existence verze Office 2007 znamena ze k nejake dohode muselo dojit. Jsem zvedav kdy se dockame slusne podpory kombatibility ze strany MS.
Zpet k tematu. V CR existuje celkem slusna podpora Apple, maji tu zastoupeni i pravdepodobne nasmlouvane servisy. Viz. http://www.apple.cz/cze/apple/. Jistym problemem muze byt mensi rozsirenost zde v CR.
Idealni by bylo, pokud premyslite o podobne kombinaci, si nechat Apple predevsim na pracovni veci, prip. ten internet. Co se hudby a filmu tyce, tak na Apple nemusi byt nektere nestandardni kodeky k dispozici (to ale nevim, nejsem v tomto smeru znalec). Plusem muze byt pokud pouzivate iPod. Mimochodem existuji i freeware hry na MacOS.
PC na hry, prip. aplikace ktere nemaji pod MacOS rozumny ekvivalent.
Za nevelky peniz lze dokoupit ruzne konvertovaci prrogramy mezi MAC OS a Windows. Na domaci siti lze misto klasickeho sdileni pouzit napr. na WIN pc freeware FTP server Filezilla. Na tento se lze pripojit klasickym FTP odkudkoliv a vzdalene pres SFTP (ktere momentalne podporuje tusim pouze betaverze nove Filezilly).
Posledni vec: byt jsou mene rozsirene a mene zname (myslim v povedomi ceskych uzivatelu) tak viry i podobne "hezke programky" na Mac OS existuji. Jen je mensi pravdepodobnost ze takovou vec chytite prave skrze mensi rozsireni.
Stalo se ze znama pracujici v kosmeticke spolecnosti dostala podklady od obchodniho partnera ze svycarska v MAC OS formatu. Jak uz bylo receno, kompatibilita Apple, resp. MAC OS s ostatnim systemem je celkem zavidenihodna, jen existence verze Office 2007 znamena ze k nejake dohode muselo dojit. Jsem zvedav kdy se dockame slusne podpory kombatibility ze strany MS.
Zpet k tematu. V CR existuje celkem slusna podpora Apple, maji tu zastoupeni i pravdepodobne nasmlouvane servisy. Viz. http://www.apple.cz/cze/apple/. Jistym problemem muze byt mensi rozsirenost zde v CR.
Idealni by bylo, pokud premyslite o podobne kombinaci, si nechat Apple predevsim na pracovni veci, prip. ten internet. Co se hudby a filmu tyce, tak na Apple nemusi byt nektere nestandardni kodeky k dispozici (to ale nevim, nejsem v tomto smeru znalec). Plusem muze byt pokud pouzivate iPod. Mimochodem existuji i freeware hry na MacOS.
PC na hry, prip. aplikace ktere nemaji pod MacOS rozumny ekvivalent.
Za nevelky peniz lze dokoupit ruzne konvertovaci prrogramy mezi MAC OS a Windows. Na domaci siti lze misto klasickeho sdileni pouzit napr. na WIN pc freeware FTP server Filezilla. Na tento se lze pripojit klasickym FTP odkudkoliv a vzdalene pres SFTP (ktere momentalne podporuje tusim pouze betaverze nove Filezilly).
Posledni vec: byt jsou mene rozsirene a mene zname (myslim v povedomi ceskych uzivatelu) tak viry i podobne "hezke programky" na Mac OS existuji. Jen je mensi pravdepodobnost ze takovou vec chytite prave skrze mensi rozsireni.
- Weslo
- Level 6

- Kontaktovat uživatele:
při té ceně se není čemu divitRewqa píše:pokud vim tak MacOS je ke kompu zadara
tady jsou specifikace je to low-end PC na kancl za 35k - 55k a navíc řešit síťování,doménu a kompatibilitu s ostatními programy za další prachy mi přijde jako nesmysl
co se týče bezpečnosti tak si nemyslím že by wokna byly nějak významně horší
zato kompatibilita se vším ostatním je vskutku žalostnámelior píše:Jak uz bylo receno, kompatibilita Apple, resp. MAC OS s ostatnim systemem je celkem zavidenihodna
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
- melior
- Level 3.5

- Kontaktovat uživatele:
@ Weslo: hrozna je i kompatibilita Office 2003 / Office 2007 a to jsou od stejneho vyrobce
ted vazne... k bezpecnosti, mluvil sem o mensim rozsireni -> mensi pravdepodobnosti chyceni. Ne o bezpecnosti jako takove. Kompatibilita zalezi na pohledu. Necekam samozrejme ze mi na Mac prohlizeci pojede kazda ActiveX (coz mimochodem necekam ani u IE7), ale zakladni veci jako TCP/IP, Web, mail apod. jsou snad platformne nezavisle ne? Jina vec je jak se bude na pripadne pripojeni Apple na sit tvarit poskytovatel pripojeni.
ted vazne... k bezpecnosti, mluvil sem o mensim rozsireni -> mensi pravdepodobnosti chyceni. Ne o bezpecnosti jako takove. Kompatibilita zalezi na pohledu. Necekam samozrejme ze mi na Mac prohlizeci pojede kazda ActiveX (coz mimochodem necekam ani u IE7), ale zakladni veci jako TCP/IP, Web, mail apod. jsou snad platformne nezavisle ne? Jina vec je jak se bude na pripadne pripojeni Apple na sit tvarit poskytovatel pripojeni.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek