Avast - virová truhla

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Odpovědět
ondrej
nováček

Avast - virová truhla

Příspěvek od ondrej »

Zdravím,
Měl bych dotaz, ve virové truhle Avastu (4.8Home) jsem objevil systémové soubory kernel32.dll, winsock.dll a wsock32.dll. Když je dám otestovat, hlásí, že jsou bez virů, zkoušel jsem i test na wirustotal.com - rovněž s negativním výsledkem. Jedná se o chybu v Avastu, nebo je to nějaká infiltrace.? Mockrát díky za odpověděď...
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13

Re: Avast - virová truhla

Příspěvek od memphisto »

Vítej na fóru PC-HELP.CZ

pravděpodobně se jedná o planý poplach. Pokud i VirusTotal je shledal bez nákazy, tak budou v pořádku
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
fredik
člen Security týmu

Příspěvek od fredik »

Nejedná se o planý poplach a ty soubory jsou tam v pořádku.
Pokud je řeč v truhle o sekci Systémové soubory, tak si tam Avast v průběhu své instalace zkopíruje/zazálohuje určité systémové soubory. Či-li co je pod touto sekcí si nemusíš všímat nebo si s tím dělat starosti Obrázek
It may take a while to get a response, because the "HJT Team" are very busy. Please, be patient, these people are volunteers. They will help you out, as soon as possible.
Pokud máte nějaký problém, tak mi neposílejte SZ/PM zprávy s logy a dejte je do fóra. Na tyto SZ není možno odpovědět
Imra
Level 2
Level 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Imra »

Zdalo se mi divne, proc by tam Avast daval jadro systemu, to snad ani nejde presunout za behu PC
krtenek
Level 4.5
Level 4.5

Příspěvek od krtenek »

Imra píše:Zdalo se mi divne, proc by tam Avast daval jadro systemu, to snad ani nejde presunout za behu PC
Fredik má pravdu.
Např. http://forum.asw.cz/index.php?topic=3835.0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.asw.cz/index.php?topic=2350.0" onclick="window.open(this.href);return false;
Imra
Level 2
Level 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Imra »

jojo, má ale myslel jsem tim infikovane soubory jako kernell32.dll
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry, firewally…“