Dva OS - W7 a XP; jak smazat W7

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior

Dva OS - W7 a XP; jak smazat W7

Odeslatod Pepas87 » 08 Dub 2009 10:07

zdravim..
trapí mě jeden drobný problém..
na pevném disku mám nainstalován systém Windows XP, nyní jsem na zkoušku nainstaloval na externí disk Windows 7, nejprve v nějaké starší verzi a ta nefungovala, tak jsem se rozhodl pro Upgrade an verzi novější...
nyní jsem ale zjistil, že upgrade proběhl tak, že zůstala stará verze a k ní se nainstalovala verze nová...

a můj dotaz zní: jak se těchto obou verzí W7 zbavím i s tím, aby mě nenaskakovala nabídka výběru OS při startu počítače??
již jsem hledal na foru ale našel jsem jen něco na XP a uvedený postup nefunguje..


děkuji za každou radu..
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci
Uživatelský avatar
Pepas87
Level 4
Level 4
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 1244
Bydliště: Jiřetín pod Bukovou
Arcade rekordy: 1
Pohlaví: Muž

google adsense
Google
 

Re: Dva OS - W7 a XP; jak smazat W7

Odeslatod p3!An » 08 Dub 2009 13:06

1. Restartovat PC a přes volbu Earlier Version of Windows nabootovat Windows XP.
2. Vložit instalační medium Windows 7 do mechaniky.
3. V příkazovým řádku (Win+R - příkaz cmd) nejprve zvolit jednotku mechaniky, třeba vepsáním g: a potvrdit klávesou Enter.
4. Poté napíšeme příkaz cd boot a potvrdíme.
5. A nakonec napíšeme příkaz bootsect.exe/nt52 ALL/force a potvrdíme Enterem. Pak stačí restart a už by se mělo znovu automaticky načítat win xp...
Uživatelský avatar
p3!An
Level 3.5
Level 3.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 679
Pohlaví: Muž

Re: Dva OS - W7 a XP; jak smazat W7

Odeslatod Pepas87 » 08 Dub 2009 17:28

zdravim, tak tento navod neprinesl zadne ovoce..:-(
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci
Uživatelský avatar
Pepas87
Level 4
Level 4
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 1244
Bydliště: Jiřetín pod Bukovou
Arcade rekordy: 1
Pohlaví: Muž

Re: Dva OS - W7 a XP; jak smazat W7

Odeslatod Vikousik » 08 Dub 2009 17:38

Měl jsem stejnej problém... nevyřešil jsem to jinak než zálohou dat a úplnym formátem
CPU-DualCore AMD Athlon X2 250, 3000 MHz; Paměť-4 GB RAM (DDR2), 800MHz, Kingston;
MB - ASROCK N68-GE; SSD Kingston; Win 7 proff 64b
Uživatelský avatar
Vikousik
Level 2.5
Level 2.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 261
Pohlaví: Muž

Re: Dva OS - W7 a XP; jak smazat W7

Odeslatod Pepas87 » 08 Dub 2009 17:47

tak to jsi me vazne nepotesil...:-(
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci
Uživatelský avatar
Pepas87
Level 4
Level 4
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 1244
Bydliště: Jiřetín pod Bukovou
Arcade rekordy: 1
Pohlaví: Muž

Re: Dva OS - W7 a XP; jak smazat W7

Odeslatod iMohos » 08 Dub 2009 17:52

nebo ještě si ve Win7 najet do instalačky Windows XP a přepsat boot.ini na obou systémech aby se spouštěl jen Win XP a pak v nich smazat natvrdo 7
MB:ASUS M4A77TD | CPU : AMD Phenom II X4 3,2GHz@4,12 + Noctua NH-D14 |GK : MSI GTX560Ti TwinFrozrII OC @925/2100/1850 | RAM : 2x2GB DDR3 Zeppelin 1300MHz + 2x2GB OCZ LV 1300MHz | HDD : SSD OCZ Vexter4 120GB + Segate Barracuda 7200.12 500GB + WD AASD 500GB | PwR : OCZ Fatal1ty 550W | Case : Fractal Define R3
Uživatelský avatar
iMohos
Level 3.5
Level 3.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 745
Obrázky: 3
Bydliště: Praha 8
Pohlaví: Muž

Re: Dva OS - W7 a XP; jak smazat W7

Odeslatod iLucas » 08 Dub 2009 17:54

Ve Windows 7 nastav jako výchozí systém Windows XP (myslim že tam je older os nebo tak něco) pak normálně oddíl s 7 zformátuješ a budou ti bootovat XP...
Intel Core 2 Duo E6300@2300 MHz
MSI G31M (MS-7379)
2048 MB (DDR2-667@800)
ATI Radeon HD 3850
CoolerMaster Elite 330
2x WD 500gb SATAII
Uživatelský avatar
iLucas
Level 3.5
Level 3.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 779
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Dva OS - W7 a XP; jak smazat W7

Odeslatod iMohos » 08 Dub 2009 17:59

Jo naa externí ?? Až ted jsem si toho všimnul :D Externí vypoj,nabootuj do XP ,"Start -> Spustit -> msconfig" a v záložce BOOT.INI si změn parametry na spouštění Windowsů. A voilá ... :D

edit : // popřípadě zkus jít do "Tento počítač -> Vlastnosti -> karta Upřesnit" a v oblasti Spuštění a zotavení systému klikni na Nastavení a zvol si Výchozí operační systém a Dobu zobrazení seznamu operačních systémů odškrtni nebo dej na nulu,popřípadě si tam textově uprav víše zmiňovaný boot.ini tlačítkem Upravit v tom samém okně :wink:
MB:ASUS M4A77TD | CPU : AMD Phenom II X4 3,2GHz@4,12 + Noctua NH-D14 |GK : MSI GTX560Ti TwinFrozrII OC @925/2100/1850 | RAM : 2x2GB DDR3 Zeppelin 1300MHz + 2x2GB OCZ LV 1300MHz | HDD : SSD OCZ Vexter4 120GB + Segate Barracuda 7200.12 500GB + WD AASD 500GB | PwR : OCZ Fatal1ty 550W | Case : Fractal Define R3
Uživatelský avatar
iMohos
Level 3.5
Level 3.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 745
Obrázky: 3
Bydliště: Praha 8
Pohlaví: Muž

Re: Dva OS - W7 a XP; jak smazat W7

Odeslatod iLucas » 08 Dub 2009 18:10

iMohos : myslim že tenhle postup funguje jenom v případě že XP nainstaluješ až jako druhej systém
..prostě ve W7 nastav XP jako vychozí a taky tam nastav ,,Doba zobrazení výběru OS,, jako 0 vteřin nebo to odškrtni..pak by to mělo bejt OK
Intel Core 2 Duo E6300@2300 MHz
MSI G31M (MS-7379)
2048 MB (DDR2-667@800)
ATI Radeon HD 3850
CoolerMaster Elite 330
2x WD 500gb SATAII
Uživatelský avatar
iLucas
Level 3.5
Level 3.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 779
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Dva OS - W7 a XP; jak smazat W7

Odeslatod Pepas87 » 08 Dub 2009 18:13

problem je taky v tom ze W7 me nefunguji a nemuzu v nich poradne nic delat..
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci
Uživatelský avatar
Pepas87
Level 4
Level 4
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 1244
Bydliště: Jiřetín pod Bukovou
Arcade rekordy: 1
Pohlaví: Muž

Re: Dva OS - W7 a XP; jak smazat W7

Odeslatod iLucas » 08 Dub 2009 18:14

Pepas - citace:problem je taky v tom ze W7 me nefunguji a nemuzu v nich poradne nic delat..

Vůbec nejdou?
Intel Core 2 Duo E6300@2300 MHz
MSI G31M (MS-7379)
2048 MB (DDR2-667@800)
ATI Radeon HD 3850
CoolerMaster Elite 330
2x WD 500gb SATAII
Uživatelský avatar
iLucas
Level 3.5
Level 3.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 779
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Dva OS - W7 a XP; jak smazat W7

Odeslatod iMohos » 08 Dub 2009 18:15

Tak to udělej v XP, na tom nemá vliv jestli to bylo instalovaný jako sekundární systém
MB:ASUS M4A77TD | CPU : AMD Phenom II X4 3,2GHz@4,12 + Noctua NH-D14 |GK : MSI GTX560Ti TwinFrozrII OC @925/2100/1850 | RAM : 2x2GB DDR3 Zeppelin 1300MHz + 2x2GB OCZ LV 1300MHz | HDD : SSD OCZ Vexter4 120GB + Segate Barracuda 7200.12 500GB + WD AASD 500GB | PwR : OCZ Fatal1ty 550W | Case : Fractal Define R3
Uživatelský avatar
iMohos
Level 3.5
Level 3.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 745
Obrázky: 3
Bydliště: Praha 8
Pohlaví: Muž

Další

Zpět na Windows 8, 7, Vista, XP…

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CommonCrawl [Bot], Petrisan01 a 5 anonymních uživatelů