Nejde WIFI

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
jimmy3
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1317
Registrován: 02 červenec 2008
Bydliště: Severní Čechy
Pohlaví: Muž

Nejde WIFI

Příspěvekod jimmy3 » 20 lis 2008 14:40

Zdravím, potřebuju poradit, sestra se nemuze pripojit na notebooku na skole k internetu pres wifi ale driv ji to normalne slo, u nas doma ji net pres wifi jede v pohode ale ve skole ne, pokazdy kdyz se pokusi prihlasit na skole k netu tak ta lista kam se zadava http tak je cervena a napise ji to ze nema naký certifikát, zkousela se pripojit i v mozile ale tak to nejelo, nevite nekde kde je problem? ma windows vista ultimate. Diky


CPU Intel Core i5-3210M GPU NVIDIA GeForce GT 640M RAM 8GB DDR3 HDD 1TB OS Windows 7 HP 64-bit

Sony Xperia M4 aqua (android 5.0)

Reklama
Uživatelský avatar
memphisto
Moderátor
Příspěvky: 21113
Registrován: 10 září 2006
Bydliště: Zlín - České Budějovice
Pohlaví: Muž

Re: Nejde WIFI

Příspěvekod memphisto » 20 lis 2008 14:42

třeba právě v tom certifikátu je problém :idea: jaké mají zabezpečení wifi na škole? podle toho certifikátu asi WPA 2. zažádala admina o přístup?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Uživatelský avatar
jimmy3
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1317
Registrován: 02 červenec 2008
Bydliště: Severní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Nejde WIFI

Příspěvekod jimmy3 » 20 lis 2008 14:45

nevím jaké mají zabezpečení a admina o pristup nezadala
CPU Intel Core i5-3210M GPU NVIDIA GeForce GT 640M RAM 8GB DDR3 HDD 1TB OS Windows 7 HP 64-bit

Sony Xperia M4 aqua (android 5.0)

Uživatelský avatar
jimmy3
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1317
Registrován: 02 červenec 2008
Bydliště: Severní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Nejde WIFI

Příspěvekod jimmy3 » 20 lis 2008 14:46

ale kdyz se prihlasovala poprve k netu na skole tak taky nikoho nemusela zadat o pristup tak nevim
CPU Intel Core i5-3210M GPU NVIDIA GeForce GT 640M RAM 8GB DDR3 HDD 1TB OS Windows 7 HP 64-bit

Sony Xperia M4 aqua (android 5.0)

Uživatelský avatar
memphisto
Moderátor
Příspěvky: 21113
Registrován: 10 září 2006
Bydliště: Zlín - České Budějovice
Pohlaví: Muž

Re: Nejde WIFI

Příspěvekod memphisto » 20 lis 2008 14:49

ať se zeptá první admina, jak to vůbec je. pochybuju, že mají ve škole nezabezpečený net.s těmi certifikáty "straší" WPA zabezpečení
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Uživatelský avatar
majkll
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1107
Registrován: 05 srpen 2006
Bydliště: Olomouc
Pohlaví: Muž

Re: Nejde WIFI

Příspěvekod majkll » 20 lis 2008 15:23

My teda na škole máme nezabezpečený. Určitě bych ale kontaktoval správce sítě, ten Ti určitě řekne víc.
MSI P45 Neo | CORE2DUO E6750 2,9GHZ | Ram 2X1GB 1066Mhz A-DATA extreme edition | HDD WD 250Gb + 1TB externí WD | 8800 GS 384MB | Fortron 400W | Windows 7 Ultimate + 22" full HD SAMSUNG

--->Pravidla Pc-Helpu<---

Uživatelský avatar
memphisto
Moderátor
Příspěvky: 21113
Registrován: 10 září 2006
Bydliště: Zlín - České Budějovice
Pohlaví: Muž

Re: Nejde WIFI

Příspěvekod memphisto » 20 lis 2008 15:24

tak.bez jakýchkoliv znalostí nastavení toho netu se blbě radí
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Uživatelský avatar
jiribori
Level 3
Level 3
Příspěvky: 437
Registrován: 11 leden 2006
Bydliště: Svídnice
Pohlaví: Muž

Re: Nejde WIFI

Příspěvekod jiribori » 20 lis 2008 17:25

Pokud bych mluvil za sebe, tak u mě na škole je síť EDUROAM, je to šifrovaný přes WPA-TKIP a musíme si nainstalovat speciální certifikát a mít přihlašovací jméno a heslo. Když to je školní síť, tak by měla vyhledat nějakýho admina a ten to dá dokupy a nebo škola to má i na svých stránkách jak na to.
Procesor: Intel Core i5-750 BOX 2.66GHz
Operační pamět: Kingston 4GB (kit 2x 2GB) 1333MHz
Základní deska: ASUS P7P55D (90-MIB960-G0EAY00Z)
Grafická karta: Gigabyte GTX260 896MB OC DDR3 GV-N26OC-896I
Pevný disk: WD Caviar Black 3.5" 640GB WD6401AALS
Operační systém: Windows 7 Professional 32-bit

Uživatelský avatar
jimmy3
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1317
Registrován: 02 červenec 2008
Bydliště: Severní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Nejde WIFI

Příspěvekod jimmy3 » 20 lis 2008 20:18

ona tam zadá jméno a heslo a potom ji to napise ze nema certifikat
CPU Intel Core i5-3210M GPU NVIDIA GeForce GT 640M RAM 8GB DDR3 HDD 1TB OS Windows 7 HP 64-bit

Sony Xperia M4 aqua (android 5.0)

Uživatelský avatar
majkll
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1107
Registrován: 05 srpen 2006
Bydliště: Olomouc
Pohlaví: Muž

Re: Nejde WIFI

Příspěvekod majkll » 20 lis 2008 22:14

Měla by tam být možnost přijmout certifikát, nebo něco takového.
MSI P45 Neo | CORE2DUO E6750 2,9GHZ | Ram 2X1GB 1066Mhz A-DATA extreme edition | HDD WD 250Gb + 1TB externí WD | 8800 GS 384MB | Fortron 400W | Windows 7 Ultimate + 22" full HD SAMSUNG

--->Pravidla Pc-Helpu<---

Uživatelský avatar
memphisto
Moderátor
Příspěvky: 21113
Registrován: 10 září 2006
Bydliště: Zlín - České Budějovice
Pohlaví: Muž

Re: Nejde WIFI

Příspěvekod memphisto » 20 lis 2008 22:18

má správně nastavené IP a DNS automaticky, WPA - TKIP, a další ty nastavení certifikátů? taky máme tohle ve škole a jakmile něco pozměním, tak už se nepřipojím.na stránkách šloly by měl být nějaký manuál na nastavení booku
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Wifi po odstranění LCD + dotaz na usb wifi adapter
    od Dymak » 29 bře 2016 21:50 » v Problémy s hardwarem
    5
    137
    od petr22
    29 bře 2016 22:06
  • Sdílení wifi, sít+nt+wifi->mobil
    od pawka » 02 led 2016 18:22 » v Sítě - hardware
    4
    255
    od _vcn
    04 led 2016 14:07
  • Wifi vs kabel - wifi výrazně nižší rychlost
    od Rewqa » 14 úno 2016 11:00 » v Administrace sítě
    12
    555
    od ITCrowd
    16 úno 2016 11:52
  • Wifi-sjednocená WiFi z 3 routerů
    od DoctorX » 09 dub 2016 14:53 » v Sítě - hardware
    1
    231
    od X
    09 dub 2016 16:29
  • Wifi
    od MikMak » 05 čer 2016 18:29 » v Administrace sítě
    4
    237
    od ITCrowd
    06 čer 2016 18:14

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti