BOOT.INI

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Brake
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: 18 říj 2008 14:52
Pohlaví: Nespecifikováno

BOOT.INI

Příspěvekod Brake » 19 říj 2008 00:54

Dobrý den, prosím o radu.
Dneska po přeinstalování windows XP pro se mi před načítací obrzovkou Win XP vždy počítač restartuje. Ještě před restartem to napíše Soubor BOOT.INI je neplatný
probíhá spuštění z c:\windows
zkoušel jsem tedy polde návodu od MS tento soubor opravit v recovery módu. Ovšem po opravení se pc stále restartuje a pořád se objevuje, že je neplatný. Četl jsem, že v tomhle případě mi BOOT.INI asi úplně chybí, a že se musí dát pomocí recovery módu do C:/
To ovšem nevím jak udělat. Mám si ho z nějakého funkčního pc zkopírovat a pak třeba vypálit na CD?
a může mi někdo napsat návoc, jak to v recovery můžu teba toho CD zkopírovat na ten HDD?
Nebo možná se musí nějak jinak oprvit.
Prosím poraďte,děkuji

Reklama
Uživatelský avatar
Myloš
Moderátor
Příspěvky: 6964
Registrován: 11 dub 2006 09:09
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: BOOT.INI

Příspěvekod Myloš » 19 říj 2008 01:38

zkopírovat z funkčních Windows by to šlo, třeba za pomoci nějaké live distribuce linuxu, co umí zapisovat na NTFS, například Ubuntu.

Ináč vzorový boot.ini vypadá nějak takto:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /noexecute=OptIn


(tedy za předpokladu, že jsou Windows na 1. oblasti 1. disku a jsou v adresáři C:\Windows).
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Brake
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: 18 říj 2008 14:52
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: BOOT.INI

Příspěvekod Brake » 19 říj 2008 08:51

No a nejde to tam zkopírovat i přes to recovery? S linuxem jsem nikdy nedělal a už v§bec nevím jak bych je instaloval a pak ještě tam někde něco kopíroval.

Uživatelský avatar
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7243
Registrován: 11 črc 2007 16:06
Bydliště: Třinec
Pohlaví: Muž

Re: BOOT.INI

Příspěvekod Owner » 19 říj 2008 09:05

Nabootuj z instalačního cd windows , dostaň se do příkazové řádky a tam zadej fixboot (aspoň myslím ,že je to tak). :bigups:
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Uživatelský avatar
Myloš
Moderátor
Příspěvky: 6964
Registrován: 11 dub 2006 09:09
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: BOOT.INI

Příspěvekod Myloš » 19 říj 2008 09:10

S recovery modem nemám zkušenosti, tudíž ti neřeknu, jestli by to zkopírovat šlo.
Na stranu druhou – pokud by se ti podařilo v tomhle režimu spustit textový editor jménem edit (zřejmě příkazem edit), boot.ini bys mohl napsat ručně a uložit do C:\ – to by (pokud to půjde) bylo asi to nejjednodušší; anebo ho zkopírovat (příkaz copy).

Pokud se Linuxu týká, neměl jsem na mysli žádné instalování, nýbrž live distribuci, tzn. takový systém, který spustíš z CD. A protože by ti nastartoval okenní systém, mohl bys případný boot.ini zkopírovat třeba s flashky takřka stejným způsobem, jako bys to ve Windows dělal pomocí průzkumníka.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Uživatelský avatar
jaro3
člen Security týmu
Příspěvky: 30112
Registrován: 16 čer 2007 18:58
Bydliště: Jižní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: BOOT.INI

Příspěvekod jaro3 » 19 říj 2008 09:13

Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Brake
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: 18 říj 2008 14:52
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: BOOT.INI

Příspěvekod Brake » 19 říj 2008 10:04

To Myloš: no právě, chtěl jsem to udělat pomocí copy, ale nevím jak se to dělá. Musím dát třeba copy E:/boot.ini to C:/ ? nebo jak? a má se to teda nakopírovat jen na samotný disk C:/ nebo i do nějaké složky tam, třeba windows?

To Jaro3: no zkoušel jsem včera tu opravu boot.ini, ale nepmohlo to a to je prý náznk, že mi ten soubor úplně chybí.

Uživatelský avatar
Myloš
Moderátor
Příspěvky: 6964
Registrován: 11 dub 2006 09:09
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: BOOT.INI

Příspěvekod Myloš » 19 říj 2008 10:15

Brake píše:To Myloš: no právě, chtěl jsem to udělat pomocí copy, ale nevím jak se to dělá. Musím dát třeba copy E:/boot.ini to C:/ ? nebo jak? a má se to teda nakopírovat jen na samotný disk C:/ nebo i do nějaké složky tam, třeba windows?

Syntaxi jakéhokoli příkazu se dozvíš zapsáním příkaz /?
U příkazu copy je to tedy copy /?

Jinak – boot.ini patří jen do kořenového adresáře (tedy – jak píšeš – na samotný disk C:/). Nikde jinde nemá jeho přítomnost význam.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Brake
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: 18 říj 2008 14:52
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: BOOT.INI

Příspěvekod Brake » 19 říj 2008 10:32

kousel jsem copy /? Ale nic extra jsem nevycetl. Je tam Ze se ma dat zdroj a cil...takze treba copy zdroj e:/boot.ini?

Uživatelský avatar
Myloš
Moderátor
Příspěvky: 6964
Registrován: 11 dub 2006 09:09
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: BOOT.INI

Příspěvekod Myloš » 19 říj 2008 10:49

Máš-li například boot.ini na flashce, která je připojena jako f:, potom je správný zápis takhle:
copy f:\boot.ini c:\

Pozor na atributy souboru – bude-li mít nastaveno, že je skrytý nebo systémový, touhle cestou to nepůjde.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Brake
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: 18 říj 2008 14:52
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: BOOT.INI

Příspěvekod Brake » 19 říj 2008 11:05

a s tím linuxem live to je jak? mám si ho stáhnout a vypálit na CD? a mohl by mi někdo napsat kde stáhnout? zkusil jsem ho odněkad stáhnout ale mám tam jenom linux-live6.2.4.tar[1] .gz
V tom je složka a má to jen kolem 3 mb. To je ono? a kdyžtak jak to mám pak ypálit na CD? jako nromálně tu složku celou nebo jenom nějaké soubory, nebo obraz? díky za rady

Uživatelský avatar
Myloš
Moderátor
Příspěvky: 6964
Registrován: 11 dub 2006 09:09
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: BOOT.INI

Příspěvekod Myloš » 19 říj 2008 11:14

Třeba Ubuntu – http://ubuntu.cz/
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)


Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host