dnes sa mi objavili tieto súbory (.tmp) na nesystémovom disku:
Zároveň, avšak tá už je tam dlhšie, vyskytla sa i vyznačená zložka "Boot", ktorej obsah je nasledovný: Zrejme ide o memtest, ale žiadny som nerobil a vôbec netuším, prečo sa mi tam taká zložka objavila.
Čo to je (obe) a prečo to tam je?
Dík.
ABBC3_SPOILER_SHOW
ASUS Z170-A Intel Core i7-6700K Noctua NH-D15 Kingston HyperX Fury Black Series 16 GB 2133 MHz Samsung 850 EVO 500 GB Western Digital Red 6 TB EVGA SuperNOVA 750 G2 750 W Fractal Design R5
Připadá mi to tak, že se někdo snažil vytvořit USB boot memtest disk a místo písmenka flashky zadal disk D:. Co se týče tmp souborů, klidně je smaž. Je ovšem otázka, proč se vytvořily zrovna na D:.
Takže môžem zmazať aj tú "Boot" zložku? Ako sa dá zistiť, prečo sa vytvorili tie .tmp súbory?
Teraz som si uvedomil, že priamo na "D" je ešte zložka "MSOCache". Nevieš o čo ide a čo s tým? Hádam, že je to Micorosft Office Cache...? Tiež som ju nevytváral.
ABBC3_SPOILER_SHOW
ASUS Z170-A Intel Core i7-6700K Noctua NH-D15 Kingston HyperX Fury Black Series 16 GB 2133 MHz Samsung 850 EVO 500 GB Western Digital Red 6 TB EVGA SuperNOVA 750 G2 750 W Fractal Design R5
Použij CCleaner a nejspíš ti některé soubory odstraní. Jinak bych se tím nezabýval. Systém si občas něco vytvoří a odstranění by mohlo systém i poškodit.
To robím pravidelne, ale väčšina zložiek tam aj tak vždy zostane.
ABBC3_SPOILER_SHOW
Hoď sem screen ze správy disků. Složka Boot je součástí Windows a obsahuje mimo omáčky i kofigurační BCD soubor. Zkus ho smazat a pokud ti to napíše, že ho smazat nelze, protože se používá, jedná se o výchozí BCD soubor, který je namapovaný do registru. Pokud by se ti ho podařilo offline smazat, už nespustíš Windows.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
JJ, nedá sa zmazať, pretože "je otvorený v inom programe..."
ABBC3_SPOILER_SHOW
Jestli je to ve svazku D: (Programy a Hry), pak tam ta složka Boot (a navíc ještě soubor bootmgr v kořeni D:) být mají. D: je totiž systémový svazek, kde začíná spouštění Windows. Ta složka tam byla od té doby, co jsi nainstaloval Windows, pouze byla skrytá. V nastavení Možnosti složky jsi měl zatrženo Skrýt chráněné soubory operačního systému. Pokud bys teď disk 0 odpojil, nespustíš Windows. jestli chceš mít vše na disku 1 (kde je svazek C:) udělej toto: 1) Spusť příkazový řádek (cmd.exe) jako správce 2) Napiš do něho příkaz bcdboot c:\windows /l cs-cz /s c: V kořeni svazku C: by se měla objevit složka Boot a soubor bootmgr. 3) Ve správě disků klikni pravým myšítkem na disk 1, oddíl se svazkem C: a vyber Nastavit oddíl jako aktivní 4) V nastavení BIOSu si nastav prioritu bootovacích zařízení tak, aby byl na prvním místě disk 1 (se svazkem C:) 5) Volitelně pak můžeš odstranit příznak aktivní oddílu se svazkem D: Spusť příkazový řádek (cmd.exe) jako správce, napiš příkazy diskpart list disk vyber disk se svazkem D: (pravděpodobně to bude stále disk 0) tedy select disk 0 select partition 1 inactive Po restartu můžeš smazat složku D:\Boot i soubor D:\bootmgr. Možná budeš muset na záložce Vlastnosti->Zabezpečení té složky a souboru nejprve převzít vlastnictví a nastavit si přístupová práva. Ty tmp soubory smaž také, součástí systému nejsou. A raději si nech zkontrolovat log v sekci HiJackThis.
Dostal som sa po bod 5), avšak na C: sa mi žiadna zložka "Boot" nevytvorila a tá na D: zatiaľ pri pokuse o zmazanie píše to isté, teda že je práve používaná.
ABBC3_SPOILER_SHOW
Pak jsi udělal chybu v bodu 2 Pravděpodobně jsi ten příkaz nenapsal správně.
Alebo možno je chyba v tom, že niekde ma ako užívateľa (administrátora) zobrazuje ako cobr4in a niekde ešte CoBain_SK...?
ABBC3_SPOILER_SHOW
Průzkumník->Uspořádat->Možnosti složky a hledání->Zobrazení->Upřesnit nastavení->zrušit zatržítko u Skrýt chráněné soubory operačního sytému a Zobrazovat skryté soubory, složky, jednotky. Pak bys tu složku C:\Boot a soubor C:\bootmgr měl vidět. Musí tam být.
Až ten oddíl nastavíš jako aktivní, restartuj počítač, mačkej F8, objeví se ti seznam bootovacích zařízení. Vyber disk, kde je svazek C: a musí z něho naběhnout systém. Pokud ano, můžeš to na D: odstranit
Teď jsem náhodně zjistil, že když dám v hlavním adresáři, kde mám uložený ve strukturovaných podsložkách modely na 3d tisk, hledat *.stl , tak mě jich to najde jen 12, ale přitom jich tam je přes 100. Když dám najít konkrétní model, co ve výpisu...
Dobrý den, prosím o radu.
Omylem se mi při obnově z bitové zálohy povedlo sformátovat disk kde byla záloha a další data. Chtěl jsem formátovat disk na který jsem obnovoval z bit. zálohy ale omylem jsem formátoval datový disk. Formátování proběhlo...
Poslední příspěvek
ještě jsem zkusil GetDataBack v max skenování, bez úspěchu. :(
vzdávám to.
Mam ssd disk 1tb.disk je rozdelený na dve časti.
Na disk C 160gb kde mám nainštalovaný windows a programy.
A druha časť DISK D kde mám 770gb a mám tam nainštalované hry.
Môžem preniesť úložný priestor z disku D na disc C ?
Tak aby som mal na C...
Poslední příspěvek
Je potreba videt screen ze spravce disku.
Mezi oddily C: a D: muze byt napriklad oddil pro obnovu.
Dobrý den potřeboval bych poradit jak nastavit BIOS aby šlo nabootovat z flash disku (můžu zaslat screen jak mám nastavený BIOS) možnost flash disku mám ale po vybraní se nic nestane jen problikne obrazovka. Děkuji za tipy a rady
Poslední příspěvek
Přepnout na plnohodnotný editor
Pod editačním oknem vybrat Přílohy
Klik na Přidat soubor
Vybrat soubor
Klik na Umístit do příspěvku
Velikost souboru je omezená, kdyby se příloha bránila vložení, zmenši soubor.
Dobrý den.
Nějaký programek, který mi ukaže info o složkach a souborech na disku.
Tchanovi dochazi misto na disku a ja nemužu najit kde ma nějaky bordel co si postahoval.
Děkuji.