Jak docílit možnosti volby bootování System/Recovery

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich
Zamčeno
LaB
Level 3.5
Level 3.5

Jak docílit možnosti volby bootování System/Recovery

Příspěvek od LaB »

Zdravím. Rád bych poprosil o radu s následujícím problémem. Dostal se mi do ruky notebook HP NX6310. Na disku jsou 2 oddíly: C systém a D recovery HP - WIN XP Home SP2. Při startu nabíhala nabídka, že v případě závažných problému může být systém obnoven z Recovery...atd., což bylo samozřejmě v pořádku. Protože se notebook kousal a podobně, obnovil jsem systém z recovery oddílu. Stav se moc nezměnil. Proto jsem se rozhodl, že na C nainstaluju WIN XP PRO SP2. Instalace proběhla normálně, výběr oddílu C, formát atd. Už před instalací mi bylo jasné, že tím přijdu o možnost přístupu na Recovery oddíl a tím pádem o následnou obnovu do továrního nastavení. V biosu je ve volbě bootovacího zařízení kromě USB a podobně jen Hard disk - bez možnosti výběru oddílu.
A teď se dostávám k otázce. Je možné pomocí nějakého boot manageru dosáhnout toho, aby mi notebook při bootování opět nabízel obnovu z Recovery oddílu?
Předem děkuji za poskytnuté informace.
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5

Re: Jak docílit možnosti volby bootování System/Recovery

Příspěvek od zeus »

Recovery jaksi postrada smysl - mas ted jinou verzi OS, nez je na tom oddilu. Lze ji i tak spustit - bud nastavis jako aktivni ten druhy oddil rucne nebo byva do toho oddilu pristup pomoci vyhrazene klavesy primo z BIOSu (je popsano v manualu, obvykle F11).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
LaB
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvek od LaB »

Na první pohled to smysl opravdu postrádá. Jde mi o to si nechat aspoň teoretickou možnost vrátit notebook do továrního nastavení.
No jo, vždyť ono to jde přes F11... Holt mám dneska svůj den:-) Díky za pošťouchnutí.
radek1910
nováček

Příspěvek od radek1910 »

keby ti to niekedy v buductnosti neslo vyskusaj - postupuj podla tohoto videa ako ja dnes.... ;) ;) ;) :D :D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=jE1SLwN9z14
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Kingdom Come: Deliverance1 výběr možnosti dialogu
    od Jakub029IOOKSD » » v Hry
    2 Odpovědi
    4803 Zobrazení
    Poslední příspěvek od petr22
  • Logitech G Saitek Pro Flight Yoke Pro System
    od peta501 » » v P: Hardware
    0 Odpovědi
    8060 Zobrazení
    Poslední příspěvek od peta501
  • Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal
    od MoA285 » » v Reklamace a zákony
    15 Odpovědi
    40268 Zobrazení
    Poslední příspěvek od MoA285

Zpět na „Windows 11, 10, 8...“