To není možné, někde děláš chybu při vypalování.Honza H. píše:To bych rád, ale nenaběhne mě žádní bootcd s diagnostikou. Prostě to vůbec nedetekuje žádné cd, nebo v mechanice krom win. V Biosu mám nastaveno boot na dvd mechaniku, ale nic jiného než instalačku win to prostě nevezme.
XP po přeinstalování nenaběhnou (chybí hal.dll a podobně) *
Moderátoři: Pic, Mods_senior
- El Diablo
- Elite Level 11.5

- Kontaktovat uživatele:
Re: XP po přeinstalování nenaběhnou (chybí hal.dll a podobně
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
To MiliNess: Ovladače tam dávám jenom co jsou na cd k desce a nic jiného tam nervu, ani nemám náladu.
To El Diablo: V mém pc to normálně nabootuje v pohodě, tak vypálené to bude dobře.
Teď se mě tam rve servis pack3, tak pak to můžu zase zkusit s té USB flešky.
To El Diablo: V mém pc to normálně nabootuje v pohodě, tak vypálené to bude dobře.
Teď se mě tam rve servis pack3, tak pak to můžu zase zkusit s té USB flešky.
- El Diablo
- Elite Level 11.5

- Kontaktovat uživatele:
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Tak jsem zase tady, pořád nemůžu spustit žádné diagnostické cd. V BIOSU jsem pohledal kde co má něco společnýho s bootem a všechno vypadá v poho, jenom prostě nic nenajede. Když tam dám nějakou distribuci linuxu nebo win tak v pohodě, ale jinak nic jiného.
U mě v pc to ale všechno funguje bez problémů.
BIOS je American Megatrends v 02,58.
El Diablo: ten příspěvek jsem taky četl a zkoušel, ale nepomohlo. Jinak teď už mě to nic neztrácí prostě to kolabuje jak se mu to zlíbí. Nejhorší je, že když mě ten sr-č dával, tak mu to prej fungovalo, sice straty kolem 15 minut a občas to taky zatuhlo, ale jeloto.
U mě v pc to ale všechno funguje bez problémů.
BIOS je American Megatrends v 02,58.
El Diablo: ten příspěvek jsem taky četl a zkoušel, ale nepomohlo. Jinak teď už mě to nic neztrácí prostě to kolabuje jak se mu to zlíbí. Nejhorší je, že když mě ten sr-č dával, tak mu to prej fungovalo, sice straty kolem 15 minut a občas to taky zatuhlo, ale jeloto.
- El Diablo
- Elite Level 11.5

- Kontaktovat uživatele:
Je tam víc modulů RAM? Zkus jen jeden, případně druhý...
Je tam jenom jeden DDR2.
- El Diablo
- Elite Level 11.5

- Kontaktovat uživatele:
Nemáš možnost zkusit jiný? Z jiného PC?
Doufám, že to vypaluješ jako obraz disku (např. v ImgBurn)El Diablo píše:To není možné, někde děláš chybu při vypalování.Honza H. píše:To bych rád, ale nenaběhne mě žádní bootcd s diagnostikou. Prostě to vůbec nedetekuje žádné cd, nebo v mechanice krom win. V Biosu mám nastaveno boot na dvd mechaniku, ale nic jiného než instalačku win to prostě nevezme.
Kdybych to předevčírem neviděl, taky neuvěřím. Narazil jsem na to samé, podařilo se mi v pohodě spustit instalační medium Windows, nic jiného to nebralo. Nakonec se mi podařilo spouštět systém z ostatních CD tak, že jsem v nastavení BIOSu nastavil první, druhé i třetí zařízení na DVD/CD ROM. Prostě nějaká chyba zavaděče BIOSu.
Můžeš taky při POSTu stisknout F12, F8 nebo F6. U některých desek tím vyvoláš menu výběru zařízení, ze kterých chceš zavádět systém.
Pokud můžeš spouštět systém z USB disků, stáhni Hirens Boot CD, rozbal ZIP, např. ve WinRARu vybal soubory z ISO souboru a pak vytvořbootovatelnou flešku.
Při spuštění, v hlavním menu (pod DOS programy) najdeš právě i Memtest a GoldMemory.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
To mám, ale jenom ze svého a to bych ho odstavil a byl bych bez nápomoci. Jinak jsem ten modul přehodil do druhého slotu.El Diablo píše:Nemáš možnost zkusit jiný? Z jiného PC?
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Pro 2011 17:43) ---
Smozdřejmě že to vypaluji jako obraz, jinak bych to nerozeběhl na jiném pc.MiliNess píše:
Doufám, že to vypaluješ jako obraz disku (např. v ImgBurn)
Kdybych to předevčírem neviděl, taky neuvěřím. Narazil jsem na to samé, podařilo se mi v pohodě spustit instalační medium Windows, nic jiného to nebralo. Nakonec se mi podařilo spouštět systém z ostatních CD tak, že jsem v nastavení BIOSu nastavil první, druhé i třetí zařízení na DVD/CD ROM. Prostě nějaká chyba zavaděče BIOSu.
Můžeš taky při POSTu stisknout F12, F8 nebo F6. U některých desek tím vyvoláš menu výběru zařízení, ze kterých chceš zavádět systém.
Pokud můžeš spouštět systém z USB disků, stáhni Hirens Boot CD, rozbal ZIP, např. ve WinRARu vybal soubory z ISO souboru a pak vytvořbootovatelnou flešku.
Při spuštění, v hlavním menu (pod DOS programy) najdeš právě i Memtest a GoldMemory.
Spouštět systém z USB bohužel nejde, nebo jsem to nikde nenašel jako možnost nastavení.
Zkusím v BIOSU nastavit to bootování na CD/DVD u všech možností.
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Pro 2011 18:57) ---
Tak nakonec jsem to spustil přes tu flešku. Vytvořil jsem to bootcd a v biosu jsem to nakonec našel. Teď jsem pustil Memtest86+, tak mám na dlouho vystaráno. Jak dlouho to má asi běžet? Jednou jsem to měl puštěný skoro celej den a nic a někde jsem četl, že pokud jsou nějaký chyby tak se to ukáže cca do 1 hodiny.
V 99% případů je chyba nalezena již při prvním průchodu.
Zkus i ten GoldMemory (1 průchod). Co se týká kvality testů, řekl bych, že je lepší.
Ten nový disk je určitě bez závad?
Zkus i ten GoldMemory (1 průchod). Co se týká kvality testů, řekl bych, že je lepší.
Ten nový disk je určitě bez závad?
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
Určitě ho taky otestuji, ale nikdy sem s ním neměl zatím problém.