Win 7 Modrá smrt

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Gellon
nováček

Re: Win 7 Modrá smrt

Příspěvek od Gellon »

Jenom rychlá otázka vypálil jsem to na disk a spustil ten program, naskočila mi tabulka hiren´s bootcd -program launcher a dal jsem programs dále others a winNTsetup (install Xp/vista/2003/7/8 from minixp/usb) jestli je to ono?? a dále se mi otevře tabulka a hned v tom prvním průzkumníku select location of the install.wim file ? a kde mám najít ten install.wim file soubor ?? projíždím celou složku windows a jaksi ji nemůžu najít. A další věc, ten soubor system nemůžu nijak udělat zálohu protože mi to vždycky napíše, že je ten soubor používán jiným programem.
MiliNess
člen BSOD týmu

Příspěvek od MiliNess »

Ty jsi někde u Jupiteru a já ještě v Chebu.
Prostě rozbal ten stažený ZIP archiv, ISO které v něm najdeš vypal pomocí ImgBurn (Write Image File To Disc) na CD a z tohoto CD nabootuj.
Objeví se ti menu HBCD, kde vybereš Mini Windows XP. Spustí se ti Live Windows XP, ve kterých provedeš to kopírování.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Gellon
nováček

Příspěvek od Gellon »

Ano udělal jsem to tak, otevře se mi HBCD menu, kde se zkouším najít Mini Windows XP ale prostě to nikde není. Když jsem otevřel ten textový dokument s názvem HBCD tak jsem tam hledal ten Mini win xp a našel to pod browser/file manager a i další věci které by tam měli být ale když si otevřu to menu tak tam plno věcí chybí. Jinak dělal jsem ten error scan a žádnou chybu mi to nenapsalo...

--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Říj 2013 17:08) ---

Smrt se změnila tady je dump soubor, jestli nedošlo ke změně http://leteckaposta.cz/863232367
Přílohy
DSCF0175.JPG
MiliNess
člen BSOD týmu

Příspěvek od MiliNess »

Je to sice jiný typ chyby, ale stále kvůli poškozené větvi registru. Upni mi tu zálohu souboru system z Windows\System32\Config.
Gellon
nováček

Příspěvek od Gellon »

To mi můžeš věřit, že bych rád ale jak jsem psal výše prostě v tom HBCD nemám tu možnost vybrat mini windows xp a zkoušel jsem i verzi 15.1 :(
MiliNess
člen BSOD týmu

Příspěvek od MiliNess »

Takže jsi ani nepřekopíroval soubor Windows\System32\Config\RegBack\SYSTEM do Windows\System32\Config\SYSTEM?
To se ale nikam nepohneme.
Soubor System je větev registru a jako takový, je otevřený a namapovaný do paměti. Tudíž ho nelze přepsat, pokud je systém online.
Buď použij jiné Live CD (Linux) nebo nabootuj z instalačního DVD Windows 7, dole zvol Opravit tento počítač. Bude se vyhledávat instalace Windows, až to doběhne, klikni někde na okno, aby se zrušil výběr nalezené instalace Windows v tom okně. Pokud se spustí automatická oprava, zruš ji.
Stiskni Další a objeví se ti Možnosti obnovení systému. Vyber Příkazový řádek, v něm najdi svazek s Windows (pravděpodobně nebude mít písmeno C:). Tedy:
C:
dir
pokud nebude ve výpisu složka Windows, pokračuj s D:, E: a pod. Až to najdeš, tak napiš
copy x:\windows\system32\config\system x:\system.bak (X je písmeno svazku s Windows)
copy x:\windows\system32\config\regback\system copy x:\windows\system32\config\system
povol přepsání souboru, restartuj počítač a zkus nastartovat Windows 7. Pokud to nepůjde, upni mi ten soubor system.bak, který jsi výše vytvořil.

--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Říj 2013 23:11) ---
Ano udělal jsem to tak, otevře se mi HBCD menu, kde se zkouším najít Mini Windows XP ale prostě to nikde není. Když jsem otevřel ten textový dokument s názvem HBCD tak jsem tam hledal ten Mini win xp a našel to pod browser/file manager a i další věci které by tam měli být ale když si otevřu to menu tak tam plno věcí chybí.
Aha, už jsem to pochopil. Musíš spustit systém z toho CD. Buď v nastavení BIOSu změnit prioritu zařízení tak, aby se systém zaváděl nejprve z CD nebo zkusit při startu ntb mačkat klávesu F12, zda se neobjeví výběr zařízení a vybrat tam CD/DVD mechaniku.
Pic
Guru Level 13
Guru Level 13

Příspěvek od Pic »

Mini WinXP není v HBCD, ale v hlavní nabídce po načtení CD s HB.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Gellon
nováček

Příspěvek od Gellon »

Nenačetlo mi to ani tak. Nemám na to nervy, přeinstaloval jsem win a je klid. Každopádně díky moc za pomoc!!!
Zamčeno

Zpět na „Windows 11, 10, 8...“