chtěl bych si koupit nový disk, na kterem bych chtel jen OS. Na stávajícím bych chtěl programy, dokumenty atd. A zajímá mě, jestli by šlo připojit nový > tam nainstalovat OS > přetahnout na něj dočasně duležite soubory > stary zformatovat a pak na něj zpátky přesunout dokumenty. Jestli by to bylo možne, mohl by mi někdo popsat postup jak nastavit, aby se OS nacital z noveho disku? Diky moc
Možné je všechno. Ovšem abys měl na novém disku jen OS je nesmysl. S OS je svázáno spousta dalších programů, které v podstatě musí být na stejném disku. V případě reinstalace musíš všechny tyto programy znovu nainstalovat - máš jejich instalačky? Dále musíš znovu nainstalovat ovladače, k tomu Ti stačí ovladač LAN, ostatní stáhneš z netu. Máš LAN ovladač nebo jsi si jistý, že se rovnou nainstaluje při reinstalaci?
Pokud chceš, aby se OS načítal z nového HDD, doporučuji při instalaci odpojit původní HDD, udělat novou instalaci a pak v Biosu nastavit bootování z nového. Celkový popis a návod je trochu rozsáhlejší, tak mne omluv, že to tady nerozepíšu.
A v dalším příspěvku uveď svoji sestavu a OS.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Je to jednoduché a možností je několik. Napíšu jednu.
1/ Zapojíš nový disk, zformátuješ a nainstaluješ systém
2/ Na tomto disku si vytvoříš potřebné složky /fotky, filmy,dokumenty/ a do nich z toho starého přetáhneš třeba myší co potřebuješ. Anebo to zkopíruješ.
3/ Starý disk zformátuješ, následně vytvoříš zmíněné složky a do nich přesuneš vše z toho prvního C:/
Samo ne, musíš do Biosu - obvykle pomocí Del - pak vybrat Boot sequence (často v Advanced bios settings) a ručně nastavit. Vidím, že jsi šikovný, tak si poradíš. A když uděláš chybu, není nevratná a znova do Biosu a znova nastavit
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
okey, diky moc :) a o mojé šikovnosti bych se moc nezmiňoval
edit: i když ono by vlastně mělo být jedno jestli jsem ve "starem OS" a přetahuju to do "noveho" nebo opačně že? :)
Teda pokud by po zformátovani "stareho" disku BIOS sam zjistil to ma bootovat z noveho
Pokud víš, o čem mluvíš, tak je to jedno. Jinak to pěkně zamotáš a pak se z toho po.........
Bios sám nic nezjistí. Ty tam zvolíš akorát bootovaní z CD ROM a nainstaluješ systém. Pak už je to jenom instalace programů- dokumenty pak jednoduše přetáhneš. Jaký systém?
Zdravím,
Nedávno mi v PC umřel můj starý systémový disk (sata SSD), tak jsem se rozhodl udělat upgrade a koupit NVMe (Patriot M.2 P310 240GB). Disk jsem dal do desky do nejvíc vrchního M.2 slotu, který na ní je. Po nastartování je disk viditelný v...
Zdravím všechny potřeboval bych poradit nejde mi nainstalovat Windows 11 na SSD disk
Gigabite H310 s2h
Intel i5 8600k
GeForce GTX 1050Ti
16 GB ram
HDD WD 1TB aktuálně systém
SSD KINGSTON SNV3S1000G 1TB sem chci systém
Vytvořil jsem instalační flash...
Poslední příspěvek
všem děkuji jelikož mi evidentně není pomoci uzavírám téma. přeji hezký den
Ahoj, zakoupil jsem nove monitory 2K ale moje GPU RTX3060Ti je na to pro hry již poněkud slabší, muj rozpočet je cca 15K, Děkuji za rady, PC je v popise
Poslední příspěvek
Jestli chceš mít pokoj na delší dobu, tak bych šel do 16GB. Navíc nikdy nevíš co si budeš chtít zahrát i jinýho.
ale nechce mi fungovat monitor i když je zapojený v grafické kartě ale když změním...
Poslední příspěvek
No, tazatel píše, že je to nové PC, takže je ten počítač nejspíše sestavěný teď.
A pokud se ti nic nezobrazuje už od samotného zapnutí PC, tak to není ovladači grafické karty. Takže na tvém místě bych si zkontroloval zda je opravdu vše správně...
potřeboval bych poradit při výběru nové televize. Rozpočet bych si představoval kolem 25k. Chtěl bych vyzkoušet nějakou OLED, poradili byste mi z čeho bych si měl vybrat?
Mám v plánu koupit nějakou IPTV a popřípadě nějakou streamovací...
Poslední příspěvek
Pokud se spokojis s velikostí, tak proč ne. Je to OLED a má 100hz. Za ty peníze lepší nesezenes.