A navíc asi to starší PC nebude podporovat bootování z Flash disku.NIESRA píše:Mam Win XP ktery chci nainstalovat na jeden starsi PC
Instalace Windows
Moderátoři: Pic, Mods_senior
Re: Instalace Windows
- Marfy
- Elite Level 10.5

- Kontaktovat uživatele:
Nejde to restartovat a pustit v DOS,zadat písmeno mechaniky a příkaz setup.exe. ???
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- Andropov
- nováček
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě to CD máš prostě vypáleny špatně....v tom smyslu, že není bootovací. Máš doma aspoň jiné bootovací CD s jiným OS? Třeba Win98. Nebo aspoň bootovací disketu, na které je i ovladač pro CD-romku. Nabootoješ z toho jiného CD/diskety a pak akorát vložíš CD s XPčkama, nakopíruješ komplet adresář I386 a potom spustíš instalaci souborem winnt.exe, který je uvniř. Dělal jsem to tak x-krát a vždycky to fungovalo. To že máš vypálené CD s XP ještě neznamená, že je bootovací.
Nikdy neříkejte, že se něco nedá, protože se vždy najde iniciativní blbec, který neví, že se to nedá a udělá to!
ASUS PB5 Deluxe, PentiumD 3,0 GHz, 1GB DDRII 800, GeForce 7300 GT
ASUS PB5 Deluxe, PentiumD 3,0 GHz, 1GB DDRII 800, GeForce 7300 GT
Případně přímo na webu mrkvosoftu jdou stáhnout 4 diskety a pomocí nich se po nabootování dostaneš ke spuštění toho cd - používá se to pro staré biosy, které neumí bootovat z cd.aproch píše:Anebo jestli tam máš disketovku, tak si na jiném PC udělej bootovací disketu s podporou CD, nastartuj z ní a pak CD:\setup.exe
CD:\setup.exe ???????
no tak na DOSu jsem začínal ale takovýhle příkaz vidím tedy prvně... to si vymyslel sám jo? šikulka
a taky... XP-čka mají někde setup.exe??? no možná mám divnou verzi... o tomhle sem taky neslyšel... já to tedy nikdy nezkoušel bez BOOT-CD... ale jediná reálná šance je ten soubor winnt.exe
no tak na DOSu jsem začínal ale takovýhle příkaz vidím tedy prvně... to si vymyslel sám jo? šikulka
a taky... XP-čka mají někde setup.exe??? no možná mám divnou verzi... o tomhle sem taky neslyšel... já to tedy nikdy nezkoušel bez BOOT-CD... ale jediná reálná šance je ten soubor winnt.exe
To CD znamená samozřejmě příslušné písmeno CD mechaniky, takže třeba D:
Jinak nemám instalační CD XPéček zrovna po ruce, abych se přesně podíval na souborovou a adresářovou strukturu, ale to snad vybádáš sám, ne?
V nějakém příspěvku jsem četl, že stačí obsah adresáře i386 a tam je snad zašitý ten setup (nebo install...?)
-
guest
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Někdy se boot nedaří, v mechanice, nebo neposlouchá Bios (čert ví), ale podaří se XP zkopírovat na Hard. Pak jde instalace spustit přes setup.exe
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Někdy se boot nedaří, v mechanice, nebo neposlouchá Bios (čert ví), ale podaří se XP zkopírovat na Hard. Pak jde instalace spustit přes setup.exe
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek