Prázdná nabídka Start + bod obnovení

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Odpovědět
guest

Prázdná nabídka Start + bod obnovení

Příspěvek od guest »

Při odinstalovaní programu je nabídky Start prázdná. Nevite jak spustit Bod obnovení, nebo ještě lépe jak tu nabídku vrátit. Není to můj problém, jeden člověk to řeší a mne by to také zajímalo. Zmizelo mu to po odinstalování trialu Folder Guard. Dík.
Luboš
Tvůrce článků

Příspěvek od Luboš »

Zkus si nejprve překontrolovat, zda máš funkci Obnovení systému zaplou. Pravým tlačítkem myši na Tento počítač, pak Vlastnosti a v záložce Obnovení systému nesmíš mít zaškrtlou volbu Vypnout nástroj Obnovení systému na všech jednotkách. Dále na stejné záložce překontroluj nastavení této služby na disku C: (pokud právě na něm máš nainstalovaný systém) - ve sloupci Stav musí být Sledování. Pokud tomu tak není, tak klikni na název disku C: a vpravo pak na tlačítko Nastavení, kde si tuto službu zapneš. Obnovení provedeš pak přes Start / Nápověda a odborná pomoc / Obnovení systému.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
guest

Příspěvek od guest »

Luboš píše:Zkus si nejprve překontrolovat, zda máš funkci Obnovení systému zaplou. Pravým tlačítkem myši na Tento počítač, pak Vlastnosti a v záložce Obnovení systému nesmíš mít zaškrtlou volbu Vypnout nástroj Obnovení systému na všech jednotkách. Dále na stejné záložce překontroluj nastavení této služby na disku C: (pokud právě na něm máš nainstalovaný systém) - ve sloupci Stav musí být Sledování. Pokud tomu tak není, tak klikni na název disku C: a vpravo pak na tlačítko Nastavení, kde si tuto službu zapneš. Obnovení provedeš pak přes Start / Nápověda a odborná pomoc / Obnovení systému.
Díky za snahu, ale jak jsem psal:
1) Není to můj problém a nemohu nic zkoušet. Nicméně Bod obnovení je zapnutý!
2) Nabídka Start je prázdná tudíž přes ni se není možné dostat ani k Ovl. panelům ani k Nápovědě - nikam.
guest

Příspěvek od guest »

To opravdu nikdo neví jak obnovit nabídku Start, nebo jak se dostat k bodu obnovení? :-(
mikel
Level 5
Level 5

Příspěvek od mikel »

Chvilku jsem tu nebyl, tak snad jsi to nevzdal. :wink:
Pokud má tvůj kolega nějaký souborový manažer s příkazovým řádkem (např. Total Commander), ať do příkazového řádku napíše gpedit.msc
Otevřou se Zásady skupiny, ve kterých se dostane do Konfigurace uživatele/Šablony pro správu/Nabídka Start a Hlavní panel.
Jsou tam různé možnosti na odbrání položek z nabídky Start. Všechny musí být nastaveny na Zakázáno.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
guest

Příspěvek od guest »

mikel píše:Chvilku jsem tu nebyl, tak snad jsi to nevzdal. :wink:
Pokud má tvůj kolega nějaký souborový manažer s příkazovým řádkem (např. Total Commander), ať do příkazového řádku napíše gpedit.msc
Otevřou se Zásady skupiny, ve kterých se dostane do Konfigurace uživatele/Šablony pro správu/Nabídka Start a Hlavní panel.
Jsou tam různé možnosti na odbrání položek z nabídky Start. Všechny musí být nastaveny na Zakázáno.
Díky. Já to nevzdal, to nebyl kolega ale někdo to řešil na webu a mne to zaujalo. Občas se to stává a tak je dobré vědět co s tím. Proč ale Total Commander? To nejde použít přímo Příkazový řádek?
mikel
Level 5
Level 5

Příspěvek od mikel »

Psal si přece, že nabídka start je prázdná, takže předpokládám, že položka Spustit... tam není. Ale máš pravdu, že by to snad mohlo jít přes příkazový řádek, to znamená spuštěním souboru C:\WINDOWS\system32\cmd.exe přes Tento počítač nebo Průzkumníka.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
guest

Příspěvek od guest »

mikel píše:Psal si přece, že nabídka start je prázdná, takže předpokládám, že položka Spustit... tam není. Ale máš pravdu, že by to snad mohlo jít přes příkazový řádek, to znamená spuštěním souboru C:\WINDOWS\system32\cmd.exe přes Tento počítač nebo Průzkumníka.
Máš pravdu, já si neuvědomíl, že tam Start není. Teď je to jasný. :D
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Odstranit nabidka update win11
    od byron » » v Windows 11, 10, 8...
    7 Odpovědi
    6398 Zobrazení
    Poslední příspěvek od byron
  • Obnovení Windows bez zálohy HP