Zdravím,
bohužel mi MiniTool Partition Wizard 12 píše, že nemám dost volného místa, takže nemůžu "Extendovat" ten recovery disk.
Přitom na C mám místa dost.
Poradíte prosím?
Díky David
nations112 píše:Zdravím,
Poslední dobou řeším u dosti zařízení chybu 0x80070643. Zobrazí se většinou při instalaci aktualizace KB5034441. Jedná se o chybu v samotné aktualizaci, kdy velikost Recovery oddílu nedostačuje pro správnou instalaci aktualizace.
Zde přináším návod, jak chybu na drtivé většině zařízení vyřešit.
1)
Stáhnout program MiniTool Partition Wizard 12 (portable verze zde: https://www.partitionwizard.com/partiti ... magic.html )
Pomocí něj zvětšit Recovery oddíl na alespon 1000MB
- Rozbalit a spustit program partitionwizard.exe ( s admin právy)
- Pravým kliknout na Recovery Partition
- Extend
- Take free space from (z kterého oddílu uberu požadovanou velikost, doporučuji nechat oddíl C - tam, kde je OS)
- Posuvníkem zvýšit hodnotu, aby Recovery oddíl měl alespoň 1000-1500MB
- Potvrdit
Aplikovat změny tlačítkem Apply
Restartovat
Při následném startu dojde k úpravě oddílů, může trvat několik minut.
Nainstalovat Update
a jsem tam kde jsem byl ... hahaha promiň nejsem IT machr, jen běžnej uživatel s trochou zkušeností. Ten návod na začátku bych zvládnul, ale ladit nějak disk C - posouvat, ubírat a rozšiřovat. To si netroufnu. Abych se nerozes*al celý systém a pak Widle vůbec nespustil
petr22 píše:Jedine co pujde je ubrat par set MB z disku C na zacatku, posunout ty dva oddily dozadu a pak teprve pujde rozsirit oddil pro obnovu.
Rozhodne ne jedine - neni problem prvni oddil smaznout (a nechat po nem volne misto) a recovery vytvorit ZA Ceckem po jeho zmenseni. Spolehlivejsi a rychlejsi nez presouvat data po plotnovem disku.
Chlapi, vím že sem asi otravnej, ale neskape pak Windows, pokud mu smažu ten Recovery oddíl? Zkoušel to někdo?
Já bych ho raději zachoval, jen nafouknul. Nevím, jestli je to hloupost, ale pokud je nyní na začátku disku a odtam ho smažu a pak vytvořím na konci, co ty data, která jsou nyní v něm? Jestli tam teda něco je :))))
Je to pracovní počítač, tak jsem dost opatrnej. Omlouvám se
To je takova ta vec, co nabehne sama pri potizich s Windows, pokusi se o automatickou opravu systemu,
rekne ze se automaticka oprava nepovedla a restartuje se to stale dokola.
Tedy to same, co udelas i s instalacni flashkou Windows.
Nedaří se nainstalovat aktualizace 2025-09 Kumulativní aktualizace pro Windows 11 Version 24H2 které se mi neustále stahují a pak neúspěšně aktualizují.
Zobrazuje se že je to kvůli Vypršení platnosti certifikátu zabezpečeného spouštění systému...
Poslední příspěvek
Nejnovější aktualizace je tato:
Zkus nainstalovat ručně tuto.
Pokud nepude tak už jsem tu psala jak postupovat.
Už několik týdnů se mi opakovaně nabízí Aktualizace pro Windows Security platform – KB5007651. Internet radí resetovat nastavení WIN Update a uvádí několik návodů - ani jeden nezabral.
Dík.
Poslední příspěvek
Aktualizaci to přestalo bavit. Takže vyřešeno. Snad.
Zdravím,
mám celkem čerstvě nainstalované Windows 11 a už mám problémy s automatickou instalací aktualizací. Mám tam teď dvě aktualizace, ale obě píšou chybu. Samozřejmě jsem Googlil a zkoušel všemožné triky co všude psali, ale bez výsledku. Někdo...
Dobrý den, zkoušel jsem se dostat do nouzového režimu se sítí a když jsem se dostal do Windows Recovery Environment tak mi nešla ani klávesnice ani myš. To by mělo být způsobeno aktualizací windows 11, a to KB5066835. Byla již vydána opravná...
Poslední příspěvek
Dnešní aktualizací KB5068861 se ten problém s myší a klávesnicí ve WinRE dal dopořádku.
//Ltb: offtopic diskuze smazana dle pozadavku autora, tema uzamknuto (ikona fajfky ve foru momentalne chybi, vratime ji zpet az s finalnim updatem fora, diky...
:thumbup: Oficiální úprava Windows 11 do podoby Windows 7
(příspěvek vytvořen s pomocí webu Microsoft AI)
Postup přizpůsobení Windows 11
do podoby klasických Windows:
## 1️⃣ Instalace Windows 7 téma (oficiální)
1. **Microsoft Store**...
Poslední příspěvek
Uzamykam, abychom predesli zbytecnym dohadum. Myslím si, ze autor zpetnou vazbu jiz obdrzel...