Čo mi žerie tolko GB na disku ?
Moderátoři: Pic, Mods_senior
Čo mi žerie tolko GB na disku ?
Zdravím
Dneska som si len tak čistil PC od zbytočných vecí,registre a podobne
No všimol som si že na C: mám nejako málo miesta na to že tam mám iba 3 hry tak som si to zkontroloval a vážne to neni v poriadku
C: má 223GB -----> hry+nejake iné veci ako ovladače a tak=71,49GB
volné 92,5GB
Mal by som mať cca 151GB volné,poprehladaval som celý oddiel C: celé som to zrátal a tých 59GB ako keby sa pod zem prepadlo
Často čistím disk,registre aj defragmentujem disk
Tak ako je to možné ? čo mám urobiť aby som mal tolko volných GB kolko mi právom patrí ?
Dneska som si len tak čistil PC od zbytočných vecí,registre a podobne
No všimol som si že na C: mám nejako málo miesta na to že tam mám iba 3 hry tak som si to zkontroloval a vážne to neni v poriadku
C: má 223GB -----> hry+nejake iné veci ako ovladače a tak=71,49GB
volné 92,5GB
Mal by som mať cca 151GB volné,poprehladaval som celý oddiel C: celé som to zrátal a tých 59GB ako keby sa pod zem prepadlo
Často čistím disk,registre aj defragmentujem disk
Tak ako je to možné ? čo mám urobiť aby som mal tolko volných GB kolko mi právom patrí ?
Re: Čo mi žerie tolko GB na disku ?
Možnosti složky/zobrazení/zobrazit skryté složky
pokud máš málo místa můžeš vypnout hybernaci, zmenšit pamět pro obnovu systému a vypnout virtuální pamět.. rozepisovat se mi jak na to se mi nechce zkus použít google.
pokud máš málo místa můžeš vypnout hybernaci, zmenšit pamět pro obnovu systému a vypnout virtuální pamět.. rozepisovat se mi jak na to se mi nechce zkus použít google.
No uvolnilo mi to 2GB čo moc neni
co konkrétně ti uvolnilo 2 GB ?
Doporučuji zkontrolovat, kolik místa zabírají body obnovy systému tj. ovládací panely - systém a zabezpečení - ochrana systému - konfigurovat
-
forjoyrider
- Level 2.5

Tedy jestliže režim hibernace nevyužíváte (zejména majitelé PC sestav) můžete ji vypnout a tak soubor hiberfil.sys z Vašeho systémového disku zmizí. Jeho velikost je rovna kapacitě operační paměti. Tedy získáme relativně najednou velké množství volného prostoru.
Zdroj: http://www.servispckupka.cz/jak_uvolnit ... _disku.phpDalším systémovým souborem, který zabírá relativně značné místo na systémovém disku je soubor: pagefile.sys. Jde o stránkovací soubor pro využití virtuální paměti. Většinou nahrazuje nedostačující velikost operační paměti a využívá se proto i pevný disk. Jestliže máte operační paměti dostatek, můžete možnost virtuální paměti vypnout nebo nastavit vyhrazenou velikost na disku.
body obnovy zaberajú asi tolkoto
Dodatečně přidáno po 2 minutách 45 vteřinách:
Forjoyrider - ten link mi nefunguje
Ono ani presne neviem čo mi uvolnilo tie 2GB pretože zachvilu sa zabrali znova
Dodatečně přidáno po 2 minutách 45 vteřinách:
Forjoyrider - ten link mi nefunguje
Ono ani presne neviem čo mi uvolnilo tie 2GB pretože zachvilu sa zabrali znova
Můžeš to ubrat na nějakých 5 GB ale níž bych to raději neubíral, dále můžeš vypnout tu hybernaci, to se dělá v příkazovém řádku cmd viz https://support.microsoft.com/cs-cz/kb/920730 nebo příkaz “powercfg.exe -h off”
A pak můžeš vypnout tu virtuální pamět, většinou zabírat min tolik kolik máš RAM, ale musíš mít dostatek ram, alespon 8 gb, pokud používáž aplikace náročné na pamět tak i více, jinak ti to může zamrzávat. Dělá se to přes počítač/vlastnosti/upřesnit nastavení systému/upřesnit/výkon-nastavení/upřesnit/virtulání pamět - nepoužívat stránkovací soubor
A pak můžeš vypnout tu virtuální pamět, většinou zabírat min tolik kolik máš RAM, ale musíš mít dostatek ram, alespon 8 gb, pokud používáž aplikace náročné na pamět tak i více, jinak ti to může zamrzávat. Dělá se to přes počítač/vlastnosti/upřesnit nastavení systému/upřesnit/výkon-nastavení/upřesnit/virtulání pamět - nepoužívat stránkovací soubor
Mám 8GB Ram a často hrám náročné hry tak asi tu virtualnu pamäť nemám vypnuť že ?
vyzkoušej a uvidíš.. Já jsem hrál s 8 gb i zaklínače 3 nebo GTA 5 a měl jsem to vypnuté a neměl jsem problém, nevím kolik ti ty hry berou ram to musíš chvilku sledovat ve správci úloh/výkon při zatížení (ono se to bude asi trochu měnit) pokud ti se to nedostane nad 6 gb tak bych to klidně vypnul. Dokoupit další 8 gb modul už je pak celkem jistota, ale pokud máš na disku dost místa tak bych to nehrotil, případně ten stránkovací soubor nemusíš vypínat, ale jen o něco snížit.
-
x-rated
- Level 5

- Kontaktovat uživatele:
jenom si tim rasíš hdd/ssd, takže určitě vypnoutJuplosik píše:Mám 8GB Ram a často hrám náročné hry tak asi tu virtualnu pamäť nemám vypnuť že ?
pokud zjistíš, že máš málo paměti, tak neni nic snazšího než dokoupit další
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
Ok,momentálne to mám nastavené takto (obrázok dole)
Tak skúsim to teda vypnuť a uvidím čo to urobí
Tak skúsim to teda vypnuť a uvidím čo to urobí
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek