Bylo to i ve všech (většině) předchozích Win. Pokaždé, když máš připojený například Flash Disk, tak to tam bude. Správně by si totiž před vysunutím média měl zapnout bezpečné odebrání a až poté USB vytáhnout. K tomu to slouží. V liště to bylo pokaždé co si měl nějaký disk nebo například SD kartu připojenou v PC.
Fractal Design Define S2 bílá // ASUS CROSSHAIR VI EXTREME - AMD X370 // AMD Ryzen 7 3700X // ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070Ti OC Edition, 12GB GDDR6X // G.SKILL 2x16 GB DDR4 3600Mhz Trident Z RGB NEO // ADATA XPG GAMMIX S11 Pro M.2 NVMe 1.3 - 1TB // Corsair RMx RM650x (v.2018) // Be quiet! Dark Rock PRO 4 // Windows 11 Pro // 49" ASUS XG49VQ
CZC https://bit.ly/30fHPMp
Jen upozorňuji, že odebírat flešku, či externí disk, bez použití bezpečně odebrat, se může šeredně nevyplatit ztrátou dat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Jen doplním, že asi od roku 2002, kdy jsem si koupil první 64MB flešku, jsem nikdy tuto funkci nepoužil. Napříč OS, počítači, a světe div se, nikdy jsem o jediný bit nepřišel. Možná to mělo opodstatnění na starších systémech...
Podle mě je to přežitek. Tak když chce tu ikonu pryč, zbytečně ho nestrašte.
Laikka: Na některých starších systémech se možná na flashku zapisovalo přímo. Ale je to pomalé médium, nech si na ní zkopírovat třeba nějaký film, a sleduj jak dlouho bude blikat. Potom se podívej jestli a jak zabliká když jí dáš bezpečně odpojit, to se na ní opět zapisují data...