Disketová jednotka ?
Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Disketová jednotka ?
Ahoj chci se zeptat, jestli je ještě v dnešní době potřebná diskeťarna.
Kamarád říkal, že může ve vyjímečných případech být dobrá na rozjetí systému nebo tak nějak. Nevím co myslel.
Kamarád říkal, že může ve vyjímečných případech být dobrá na rozjetí systému nebo tak nějak. Nevím co myslel.
- Jidhash
- Tvůrce článků
ikdyž ji už využívám minimálně, přesto ji stále občas potřebuji, jednak při koupi nových komponentů dostaneš právě plno disket ( sice to nechápu, ale výrobci v tom stále pokračují ) a taky mi už párkrát zachránila kůži, když se mi celý windows sesypal a mohl jsem si alespoň několik důležitých souborů ( excel, word ) uložit na disketu 
Existují i elegantní řešení, kdybys ji náhodou někdy potřeboval, viz tady.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
V pc ji mám, občas se hodí. To je podobné jako s gramofonem, tape deckem a vhs, skoro každý to vyhazuje. Samozřejmě se nebráním novým technologiím, naopak, také jsem přešel na dvd, ale zmíněná zařízení stále udržuji, proč je vyhazovat, když k nim mám jednak spoustu nosičů, jednak jsou to krásné mašinky a jednou to bude starožitnost.
jiří
Jiří, máš pravdu, že když je na ní člověk za leta jaksi zavedený a má několik set disket, tak je blbost jí šmahem vyhodit. Nemohu s tebou však souhlasit s tím že to jednou bude starožitnost. Tedy, bude, ale zcela bez ceny. Já sám jich mám doma devět (4 v počítačích a 5 v šuplíku), ty máš dle mého odhadu nejméně dvě, pak znám kluka co jich má šest a v naší firmě vládne šéf-nostalgik, který jich má ve skladu dvanáct a v počítačích jich je dvacetdva. To je, pokud dobře počítám 51 mechanik, které si podržíme a víš co udělá takové množství s cenou? I za sto let bude směšná, protože bude 50 mechanik (ta jedna moje blbě čte, tak jí vyhodím).
PS-Přeji všem hezké Velikonoce a ať nám naše gramofony, kazeťáky, kotoučáky, véháesky a disketovky (mám i jednu 5 a 1/4ku, heč...) dlouho slouží.
PS-Přeji všem hezké Velikonoce a ať nám naše gramofony, kazeťáky, kotoučáky, véháesky a disketovky (mám i jednu 5 a 1/4ku, heč...) dlouho slouží.
Co nejde silou, jde ještě větší silou...