Žlutý monitor.

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Zamčeno
ondarik235
nováček

Žlutý monitor.

Příspěvek od ondarik235 »

Zdravím, zapojil jsem druhý monitor přes redukci do DisplayPort (VGA Samec - DisplayPort Grafická Karta). A monitor svítí žlutou barvou. Je tu někdo kdo měl stejné zkušenosti?
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Re: Žlutý monitor.

Příspěvek od petr22 »

Redukce z analogu na digital neexistuje, musi to byt elektronicky prevodnik a ten muze fungovat vseljak.

Jake je rozliseni, frekvence a barevna paleta nastavena na vystupu?

Ten monitor ma jen analogovy vstup? Jestli ano, bude hodne stary. To bych z principu vyhodil a poridil monitor
co ma digitalni vstup, idealne DP nebo HDMI.
ondarik235
nováček

Je to starší monitor, nepoužívám ho jako hlavní. Na Grafické kartě GTX 950 mi fungoval jako vedlejší monitor bez problémů, dalo by se říct, jen s redukcí VGA na DVI. Teď mám novou grafickou kartu (RTX 3060), kde ho chci používat také jako vedlejší monitor a zakoupil jsem si VGA redukci do DisplayPort. Po zapojení má monitor jen nažloutlou barvu.
Jedná se o BenQ G922HDAL, 59,790Hz. Nevím co znamená Barevná paleta na výstupu.
Ano má Analogový výstup, ale na vedlejší funkci postačí, když už ho mám doma.
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Příspěvek od petr22 »

Redukce DVI na VGA je skutecna redukce - analogovy vystup DVI-I (4 otvory u otvoru ve tvaru carky na
konektoru) je propojen primo na VGA, s funkcnosti neni nikdy problem. Je to analog na analog, tedy pouze
draty propojujici piny.

Redukce DisplayPort na VGA neexistuje, DisplayPort je pouze digitalni - ta "redukce" neni redukce,
ale elektronicky prevodnik, jehoz funkce zavisi na spouste veci na rozdil od skutecne redukce.

V prvni rade musi byt na vstupu signal, ktery vubec dokaze zpracovat. Tedy rozliseni, frekvence
a barevna paleta musi byt nastavena na parametry, ktere prevodnik podporuje, napr. 1024x768, 60 Hz,
32bit, 24bit atd.

Jeden z duvodu nefunkcnosti prevodniku je ten, ze do nej jde nepodporovany rezim obrazu.

Dalsi casta pricina jsou vylomene piny ve VGA konektoru a koneckoncu vadny muze byt i monitor.
ondarik235
nováček

Ah.. Děkuji za upřesnění. Každopádně problém už jsem vyřešil. Dočetl jsem se, že stačí vytáhnout napájecí kabel od monitoru a vrátit ho zpět, a bude po problému. Už když jsem na něj sahal a trošku s ním manipuloval, tak obrazovka přestala svítit žlutě. Děkuji za Váš čas, vážím si vaší pomoci.
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomoc se sestavením herního PC + monitor (30k+6k monitor, 1440p, strategie/simulátory/střih)
    od mullen » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    13 Odpovědi
    16381 Zobrazení
    Poslední příspěvek od JuRas
  • Monitor
    od viktorsavo » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4 Odpovědi
    4566 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Kogaku
  • CPU, HDD, monitor
    od b.m » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    19 Odpovědi