U Intelu by to mělo jít
Gelid Tranquillo na AM3 - jde pridělat větrákem do strany?
Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
Re: Gelid Tranquillo na AM3 - jde pridělat větrákem do stran
U Intelu by to mělo jít
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
nic se mi neprehrejva kdyz ten chladic jeste nemam ale ptam se jestli k tomu mam koupit i naky vetraky a kam je dat kdyz to budu kupovat
Just Fucking Google It!
Když se ti nic nepřehřívá tak neřeš blbosti. Tady v té skříni stejně nikdy pořádný průvan neuděláš
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
- Orcus
- člen Security týmu
Na Intelu půjde otočit stoprocentně. Minimálně na socket 775, kterej to podporuje. Jediný, co by mohlo překážet, jsou kondíky či heatpipe kolem CPU.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
no na patici 775 to jde určitě, mám ho doma...... Tak trochu se obávám, že pokud to bude foukat přímo do zdroje 60 C teplý vzduch tak to pro zdroj moc dobré nebude a mohl by se přehřívat (asi taky bude záležet jak bude zdroj vytížený..) Zrovna to taky řeším, jelikož chci pc překopat na AM3..
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Čer 2011 11:39) ---
jinak taky nechápu, proč když někdo neví co znamená AIRFLOW mu píšete "najdi si ti na googlu" atd.. Tak doprčic napíšu co to zamená a je klid ne.... jinak to v tomto případě znamená "proudění vzduchu ve skříni"
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Čer 2011 11:39) ---
jinak taky nechápu, proč když někdo neví co znamená AIRFLOW mu píšete "najdi si ti na googlu" atd.. Tak doprčic napíšu co to zamená a je klid ne.... jinak to v tomto případě znamená "proudění vzduchu ve skříni"
tu skřín bych osadil v předu 120mm větrákem a vzadu se zřejmě vleze 92mm větrák, takle to bude asi nejučinější. navíc si myslím,že ten gelid se standartně montuje tak, že nasává vzduch ze předu(od mechaniky) a bude jej foukat k tomu přídavnýmu 92mm vetráku vzadu. takže všechen horkej vzduch do zdroje nepujde páč to ten větrák odsaje. akorát ta perforace na větráky jsou hrozný...vyřízl bych je a na otvor jako kryt bych dal třeba toto
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0BU000IFU
bylo by to lepší jak kvůli proudění vzduchu, tak i hlučnosti.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0BU000IFU
bylo by to lepší jak kvůli proudění vzduchu, tak i hlučnosti.
-
hipiry
kuntscher: prosímtě přečti si aspoň nadpis vlákna. Tady se řeší, že jde Gelid na AM3 jen horizontálně a ty pak napíšeš, že standartně se montuje vertikálně.
to mě teda podrž, takle skvělej chladič a nejde osadit ze předu do zadu na AM3, ale je to bohužel tak. z plánované koupě nic nebude a výrobce si může trhnout. takže předchozí příspěvek je tedy z části irelevantní. ještě že jsem tady na ten problém narazil...
- Orcus
- člen Security týmu
No je irelevantní celej.
Proč cpát do skříně zepředu 120 větrák a dozadu 92 - logicky Ti tam vznikne přetlak a vzduch se nebude hejbat a bude stát ve skříni. Komponenty se budou přehřejvat atp. Když už tak obráceně dozadu 120 a dopředu 92, tím vznikne podtlak :)
Proč cpát do skříně zepředu 120 větrák a dozadu 92 - logicky Ti tam vznikne přetlak a vzduch se nebude hejbat a bude stát ve skříni. Komponenty se budou přehřejvat atp. Když už tak obráceně dozadu 120 a dopředu 92, tím vznikne podtlak :)
Gelid Tranquillo na AM3 - jde pridělat větrákem do strany?
OT: dnes jsem kvůli tomuto problému byl koupit druhou skříň
. Na soc. 775 to bylo ok, ale přechod na AM3 udělal čaru přes rozpočet.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
i5 4690 k, GA Z97 HD3 a 2x 4gb kingston Fury 1600 MHz Cl10; MSI R9 270 gaming 2g, Seasonic 500W
-
hipiry
Orcus: sice bych po tom řešení taky nesáhl, ale nemyslím si, že by bylo zas tak problematické. Přeci jen vzduch ze skříně odvádí i zdroj a trochu grafika.
Já mám vpředu 1500 ot 120 mm a vzadu 1000 ot. 120mm (samozřejmě nejedou naplno, ale přední má vždy větší průtok) a na prachových filtrech na bočnici se stále trochu usazuje prach, jako by ve skříni byl slabý podtlak.
Já mám vpředu 1500 ot 120 mm a vzadu 1000 ot. 120mm (samozřejmě nejedou naplno, ale přední má vždy větší průtok) a na prachových filtrech na bočnici se stále trochu usazuje prach, jako by ve skříni byl slabý podtlak.
- Orcus
- člen Security týmu
Já neříkám, že to je nějakej extra průser. Ale proč to dělat komplikovaně, když obráceně to fungluje líp:)