Modem jako WIFI Router Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Uživatelský avatar
ddann
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 124
Registrován: 14 únor 2011
Pohlaví: Muž

Modem jako WIFI Router

Příspěvekod ddann » 09 lis 2012 19:57

Dobrý den.
Potřeboval bych si v dvou patrovém domu prodloužit signál WIFI. V prvním patře je přívod internetu od operátora a základní modem. Do druhého patra je vyveden kabel ale do druhého patra signál nedosáhne a po zakoupení chytrých telefonů je wifi čím dál více potřeba.
Našel jsem doma starý modem konkrétně DrayTek-Vigor 2500, ten chci použít jen jako wifi router.
Mělo by to vypadat takto: Kabel ze "zdola" jde do switche, switch rozvádí kabely dále po patře do ostatních PC ze switche by mel vést ještě jeden kabel a to do modemu Vigor 2500 který by měl sloužit jako wifi router. Jenže jakmile připojím modem k internetu tak indikuje jako že není připojen a nejde nastavit. Nevíte někdo jak na to?
Děkuji za odpovědi.


Základní deska:GIGABYTE PA65-UD3-B3
Procesor: Intel Core i7 2600k
RAM: 8GB
Grafická karta: Sapphire HD 6950 Toxic 2GB GDDR5
HDD: 1TB

Reklama
Uživatelský avatar
Žbeky
Moderátor
Příspěvky: 22271
Registrován: 29 květen 2008
Bydliště: Vsetín - Pardubice
Pohlaví: Muž

Re: Modem jako WIFI Router

Příspěvekod Žbeky » 09 lis 2012 20:54

Jakože se ani nedostaneš do administrace?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Příspěvky: 21021
Registrován: 05 září 2006
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Modem jako WIFI Router

Příspěvekod Pic » 09 lis 2012 21:06

Jestliže je správný název uvedeného routeru, tak ten nemá WiFi.
Viz - Vigor2500 Vigor2500We
ADSL Router ano ano
AnnexA/AnnexB ano/ ano ano/ ano
Wireless AP ne ano
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Uživatelský avatar
ddann
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 124
Registrován: 14 únor 2011
Pohlaví: Muž

Re: Modem jako WIFI Router

Příspěvekod ddann » 09 lis 2012 21:08

Do administrace se dostanu pouze když vedu přímo a ne přes switch ale to pak nejde internet kabelem.


Omlouvám se asi špatný popis ale tento typ má wifi. Tím jsem si jist.
Základní deska:GIGABYTE PA65-UD3-B3
Procesor: Intel Core i7 2600k
RAM: 8GB
Grafická karta: Sapphire HD 6950 Toxic 2GB GDDR5
HDD: 1TB

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Příspěvky: 21021
Registrován: 05 září 2006
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Modem jako WIFI Router

Příspěvekod Pic » 09 lis 2012 21:15

Tak se laskavě podívej na štítek na tom modemu. Je na něm určitě přesný typ. Jestli nemáš manuál, tak je ke stažení zde:
http://www.o2.cz/_pub/de/33/60/114299_1 ... irucka.pdf
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Uživatelský avatar
ddann
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 124
Registrován: 14 únor 2011
Pohlaví: Muž

Re: Modem jako WIFI Router

Příspěvekod ddann » 09 lis 2012 21:22

Ano je to Vigor2500We. Uvedený návod mám stejný, vytištěný ale odpověď na mou otázku v něm nebyla...
Základní deska:GIGABYTE PA65-UD3-B3
Procesor: Intel Core i7 2600k
RAM: 8GB
Grafická karta: Sapphire HD 6950 Toxic 2GB GDDR5
HDD: 1TB

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Příspěvky: 21021
Registrován: 05 září 2006
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Modem jako WIFI Router

Příspěvekod Pic » 09 lis 2012 21:56

Popiš přesně, jak to máš zapojené, nebo nakresli schema a vyčkej, až se ozve někdy znalejší sítí, který poradí, jak to nastavit. Já s tím nemám moc zkušeností.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Uživatelský avatar
ddann
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 124
Registrován: 14 únor 2011
Pohlaví: Muž

Re: Modem jako WIFI Router

Příspěvekod ddann » 09 lis 2012 22:16

Dal jsem na vaši radu a tady je náčrt.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Základní deska:GIGABYTE PA65-UD3-B3
Procesor: Intel Core i7 2600k
RAM: 8GB
Grafická karta: Sapphire HD 6950 Toxic 2GB GDDR5
HDD: 1TB

Uživatelský avatar
marcelne
Level 2
Level 2
Příspěvky: 234
Registrován: 22 říjen 2011
Bydliště: Slovakia-V.K
Pohlaví: Muž

Re: Modem jako WIFI Router

Příspěvekod marcelne » 09 lis 2012 22:31

Signál wi-fi nikdy nepredĺžiš po dome.. mám na to svoje skúsenosti... potrebuješ 2 wi-fi routre.. a tento uvedený modem nepoužiješ ako wi-fi router

Uživatelský avatar
Žbeky
Moderátor
Příspěvky: 22271
Registrován: 29 květen 2008
Bydliště: Vsetín - Pardubice
Pohlaví: Muž

Re: Modem jako WIFI Router

Příspěvekod Žbeky » 09 lis 2012 23:13

marcelne: Je blbost mít v síti 2 routery, druhé bude lepší jako AP. Jen ddann musí vlézt do administrace a nastavit to tak. To by ale ten router musel napojit napřímo s PC
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Uživatelský avatar
ddann
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 124
Registrován: 14 únor 2011
Pohlaví: Muž

Re: Modem jako WIFI Router  Vyřešeno

Příspěvekod ddann » 12 lis 2012 15:39

Děkuji vše vyřešeno, koupil jssem WIFI acces point ten nejlevnější a wifi jde v poho.
Základní deska:GIGABYTE PA65-UD3-B3
Procesor: Intel Core i7 2600k
RAM: 8GB
Grafická karta: Sapphire HD 6950 Toxic 2GB GDDR5
HDD: 1TB


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • UPC - Router / Modem ?
    od petr.bea » 27 lis 2015 13:33 » v Sítě - hardware
    6
    306
    od x-rated
    27 lis 2015 16:57
  • Zapojení switche mezi modem a router
    od Crywer » 18 led 2016 13:59 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    11
    389
    od Crywer
    18 led 2016 23:55
  • ADSL/VDSL modem-router Netgear D7000
    od astrochemik » 16 bře 2016 07:59 » v Sítě - hardware
    0
    227
    od astrochemik
    16 bře 2016 07:59
  • Rozbitý Wifi Modem?
    od spartane » 03 bře 2016 10:33 » v Sítě - hardware
    15
    523
    od ITCrowd
    13 bře 2016 13:02
  • Wifi router
    od Hooper » 28 pro 2015 19:13 » v Problémy s hardwarem
    2
    108
    od cervcek
    28 pro 2015 20:57

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů