Modem jako WIFI Router Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Uživatelský avatar
ddann
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 120
Registrován: 14 únor 2011
Pohlaví: Muž

Modem jako WIFI Router

Příspěvekod ddann » 09 lis 2012 20:57

Dobrý den.
Potřeboval bych si v dvou patrovém domu prodloužit signál WIFI. V prvním patře je přívod internetu od operátora a základní modem. Do druhého patra je vyveden kabel ale do druhého patra signál nedosáhne a po zakoupení chytrých telefonů je wifi čím dál více potřeba.
Našel jsem doma starý modem konkrétně DrayTek-Vigor 2500, ten chci použít jen jako wifi router.
Mělo by to vypadat takto: Kabel ze "zdola" jde do switche, switch rozvádí kabely dále po patře do ostatních PC ze switche by mel vést ještě jeden kabel a to do modemu Vigor 2500 který by měl sloužit jako wifi router. Jenže jakmile připojím modem k internetu tak indikuje jako že není připojen a nejde nastavit. Nevíte někdo jak na to?
Děkuji za odpovědi.


Základní deska:GIGABYTE PA65-UD3-B3
Procesor: Intel Core i7 2600k
RAM: 8GB
Grafická karta: Sapphire HD 6950 Toxic 2GB GDDR5
HDD: 1TB

Reklama
Uživatelský avatar
Žbeky
Moderátor
Příspěvky: 21992
Registrován: 29 květen 2008
Bydliště: Vsetín - Pardubice
Pohlaví: Muž

Re: Modem jako WIFI Router

Příspěvekod Žbeky » 09 lis 2012 21:54

Jakože se ani nedostaneš do administrace?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Příspěvky: 19602
Registrován: 05 září 2006
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Modem jako WIFI Router

Příspěvekod Pic » 09 lis 2012 22:06

Jestliže je správný název uvedeného routeru, tak ten nemá WiFi.
Viz - Vigor2500 Vigor2500We
ADSL Router ano ano
AnnexA/AnnexB ano/ ano ano/ ano
Wireless AP ne ano
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Uživatelský avatar
ddann
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 120
Registrován: 14 únor 2011
Pohlaví: Muž

Re: Modem jako WIFI Router

Příspěvekod ddann » 09 lis 2012 22:08

Do administrace se dostanu pouze když vedu přímo a ne přes switch ale to pak nejde internet kabelem.


Omlouvám se asi špatný popis ale tento typ má wifi. Tím jsem si jist.
Základní deska:GIGABYTE PA65-UD3-B3
Procesor: Intel Core i7 2600k
RAM: 8GB
Grafická karta: Sapphire HD 6950 Toxic 2GB GDDR5
HDD: 1TB

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Příspěvky: 19602
Registrován: 05 září 2006
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Modem jako WIFI Router

Příspěvekod Pic » 09 lis 2012 22:15

Tak se laskavě podívej na štítek na tom modemu. Je na něm určitě přesný typ. Jestli nemáš manuál, tak je ke stažení zde:
http://www.o2.cz/_pub/de/33/60/114299_1 ... irucka.pdf
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Uživatelský avatar
ddann
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 120
Registrován: 14 únor 2011
Pohlaví: Muž

Re: Modem jako WIFI Router

Příspěvekod ddann » 09 lis 2012 22:22

Ano je to Vigor2500We. Uvedený návod mám stejný, vytištěný ale odpověď na mou otázku v něm nebyla...
Základní deska:GIGABYTE PA65-UD3-B3
Procesor: Intel Core i7 2600k
RAM: 8GB
Grafická karta: Sapphire HD 6950 Toxic 2GB GDDR5
HDD: 1TB

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Příspěvky: 19602
Registrován: 05 září 2006
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Modem jako WIFI Router

Příspěvekod Pic » 09 lis 2012 22:56

Popiš přesně, jak to máš zapojené, nebo nakresli schema a vyčkej, až se ozve někdy znalejší sítí, který poradí, jak to nastavit. Já s tím nemám moc zkušeností.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Uživatelský avatar
ddann
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 120
Registrován: 14 únor 2011
Pohlaví: Muž

Re: Modem jako WIFI Router

Příspěvekod ddann » 09 lis 2012 23:16

Dal jsem na vaši radu a tady je náčrt.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Základní deska:GIGABYTE PA65-UD3-B3
Procesor: Intel Core i7 2600k
RAM: 8GB
Grafická karta: Sapphire HD 6950 Toxic 2GB GDDR5
HDD: 1TB

Uživatelský avatar
marcelne
Level 2
Level 2
Příspěvky: 232
Registrován: 22 říjen 2011
Bydliště: Slovakia-V.K
Pohlaví: Muž

Re: Modem jako WIFI Router

Příspěvekod marcelne » 09 lis 2012 23:31

Signál wi-fi nikdy nepredĺžiš po dome.. mám na to svoje skúsenosti... potrebuješ 2 wi-fi routre.. a tento uvedený modem nepoužiješ ako wi-fi router

Uživatelský avatar
Žbeky
Moderátor
Příspěvky: 21992
Registrován: 29 květen 2008
Bydliště: Vsetín - Pardubice
Pohlaví: Muž

Re: Modem jako WIFI Router

Příspěvekod Žbeky » 10 lis 2012 00:13

marcelne: Je blbost mít v síti 2 routery, druhé bude lepší jako AP. Jen ddann musí vlézt do administrace a nastavit to tak. To by ale ten router musel napojit napřímo s PC
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Uživatelský avatar
ddann
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 120
Registrován: 14 únor 2011
Pohlaví: Muž

Re: Modem jako WIFI Router  Vyřešeno

Příspěvekod ddann » 12 lis 2012 16:39

Děkuji vše vyřešeno, koupil jssem WIFI acces point ten nejlevnější a wifi jde v poho.
Základní deska:GIGABYTE PA65-UD3-B3
Procesor: Intel Core i7 2600k
RAM: 8GB
Grafická karta: Sapphire HD 6950 Toxic 2GB GDDR5
HDD: 1TB


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Koupit nový modem, nebo Wifi router
    od dadlou » 26 dub 2015 21:28 » v Sítě - hardware
    9
    389
    od dadlou
    06 kvě 2015 19:55
  • stavba počítačové sítě, wifi AP a ADSL modem/router
    od KubaKolacek » 03 dub 2015 18:58 » v Sítě - hardware
    2
    203
    od KubaKolacek
    03 dub 2015 22:57
  • Zapojení iternetu přes modem a router
    od mistr.george » 05 úno 2015 19:18 » v Sítě - hardware
    6
    477
    od qcp
    10 úno 2015 05:35
  • Kombinace modem + router pro LTE (4G)
    od d1amond » 29 říj 2014 23:14 » v Administrace sítě
    0
    254
    od d1amond
    29 říj 2014 23:14
  • Ufonův modem Celot K300+Wi-Fi router TP-Link WR842ND
    od drajfus » 21 říj 2014 08:23 » v Sítě - hardware
    5
    422
    od drajfus
    23 říj 2014 11:47

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti