Nepodařený reset routeru Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 829
Registrován: 23 črc 2008 10:34
Pohlaví: Muž

Nepodařený reset routeru

Příspěvekod Fucza » 15 kvě 2012 19:11

Zdravím.
Nevím jak dál.
Potřeboval jsem z routeru zjistit heslo na wifi a uvědomil jsem si, že jako přístup do routeru je stále admin heslo: admin, což v paneláku nejni košer a dřív jsem na to nepamatoval. Změnil jsem to, zadal old i new a vypadalo to OK. Bohužel se nešlo pak na 192.168.1.1. do routeru vůbec dostat, ani staré (admin), ani nové heslo to nebralo. No net jel, al chtěl jsem to řešit hned, že. Tak jsem vzal párátko, asi 30 s resetoval. Myslím, že blikly i všechny kontrolky a k resetu došlo. Net přes router nejede. Jenže po zadání 192.168.1.1 do prohlížeče se nic neděje a dialog k přihlášení mi to ani nenabízí. Máte nějaký tip na postup? Díky.

Reklama
Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 3
Level 3
Příspěvky: 509
Registrován: 22 lis 2011 21:16
Bydliště: okres Blansko
Pohlaví: Muž

Re: Nepodařený reset routeru

Příspěvekod Coxx-cz » 15 kvě 2012 19:12

Co je to za router?
Photoshop user. Windows 7 Ultimate user. Premiere user.
MB Asus M2N-E SLI CPU AMD Athlon x64 X2 6400+ 3.22 Ghz RAM Kingston HyperX Blu 2+1 GB HDD WD Caviar blue 250 GB GK Msi GeForce 440 GT 1GB DDR3 Zdroj
Fortron Green Power 400W

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 829
Registrován: 23 črc 2008 10:34
Pohlaví: Muž

Re: Nepodařený reset routeru

Příspěvekod Fucza » 15 kvě 2012 19:14

Sorry. Zapoměl jsem na to základní: TP_LINK TL-WR543G

zeus
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6406
Registrován: 16 úno 2012 11:56
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Nepodařený reset routeru

Příspěvekod zeus » 15 kvě 2012 19:52

Resetoval jsi pravdepodobne chybne.
návod píše:Použijte tlačítko reset pro obnovení výchozího továrního nastavení: nejprve vypněte
napájení routeru. Za druhé, stiskněte tlačítko reset, potom zapněte napájení routeru a
držte tlačítko reset, dokud kontrolky M1 a M2 nezačnou simultánně blikat (asi 3 sekundy).
Nakonec tlačítko reset uvolněte a počkejte, než se router restartuje.
Poznámka: Před úplným restartem se ujistěte, zda je router napájen.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 829
Registrován: 23 črc 2008 10:34
Pohlaví: Muž

Re: Nepodařený reset routeru

Příspěvekod Fucza » 15 kvě 2012 20:18

No nevím, co dělám blbě.
Pořád nic. Vypnu ze sítě, zmáčknu reset a držím, zapnu do sítě, různě se to rozsvítí zhasne, nevím, co je simultánní blikání (asi prvních dvou kontrolek), zkoušel jsem 3 sekundy, zkoušel jsem i 30 sekund, měl jsem do wanu kablík, neměl jsem do wanu kablík a stále stejné. Po zadání 192.168.1.1 nic.

Vikinic
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 394
Registrován: 26 říj 2011 17:38
Pohlaví: Muž

Re: Nepodařený reset routeru

Příspěvekod Vikinic » 15 kvě 2012 20:29

Tak udělej tovární úplný restart.Nechat připojené napájení a držet tlačítko reset min.10 sekund.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Příspěvky: 9324
Registrován: 11 bře 2010 07:35
Pohlaví: Muž

Re: Nepodařený reset routeru

Příspěvekod ITCrowd » 15 kvě 2012 20:32

můžeš zkusit zadat v příkazovém řádku ipconfig. Většina routerů po restartu má dhcp a pokud má tvoje pc zvolenu možnost získat ip adresu automaticky, pak bude gateway (brána) mít ip, kterou kd\ž zadáš do prohlížeče,, dostaneš se na router.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.

Vikinic
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 394
Registrován: 26 říj 2011 17:38
Pohlaví: Muž

Re: Nepodařený reset routeru

Příspěvekod Vikinic » 15 kvě 2012 20:34

Budeš muset ale vše nastavit znova.Normální restart se dělá,že pouze vypojíš napájení na cca.10 sec.žádné mačkání tlačítka.

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 829
Registrován: 23 črc 2008 10:34
Pohlaví: Muž

Re: Nepodařený reset routeru

Příspěvekod Fucza » 15 kvě 2012 21:04

Jo. Chci to restartovat do továrního nastavení. Úplně od znova. Když dám ipconfig, tak to černé okno jen probleskne a zmizí a nejde najít. A to to zkouším na 2 ntb (jeden Xp, druhý W7) a dělá to ten ipconfig u obou.
Nepomohl ani restart dle návodu do továrního nastavení (viz první rada - vypnout zdroj, reset, zapnout zdroj a držet cca 3 sekundy). Ani reset dlouhý cca minutu.
Ale někdy. když dám v IE 192.168.1.1 problikne na názvu záložky TP-LINK a hned to skočí "Aplikace IE nemůže zobrazit tuto stránku"

zeus
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6406
Registrován: 16 úno 2012 11:56
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Nepodařený reset routeru

Příspěvekod zeus » 15 kvě 2012 21:48

A ping na 192.168.1.1 vraci odezvu?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 829
Registrován: 23 črc 2008 10:34
Pohlaví: Muž

Re: Nepodařený reset routeru  Vyřešeno

Příspěvekod Fucza » 15 kvě 2012 21:54

Takže, se mi to nakonec povedlo, naskočilo to až potom, co jsem kablík vyvedl i Routeru do PC. Vždy stačilo jen zaplnit WAN a jen Wifi.
Trochu nezvládám to nastavení, ale jede to. Teď jen změnit heslo do krabice a doufat, že to nebude stejné, jako předtím.


Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů