Nepodařený reset routeru VYŘEŠENO

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Nepodařený reset routeru

Odeslatod Fucza » 15 Kvě 2012 18:11

Zdravím.
Nevím jak dál.
Potřeboval jsem z routeru zjistit heslo na wifi a uvědomil jsem si, že jako přístup do routeru je stále admin heslo: admin, což v paneláku nejni košer a dřív jsem na to nepamatoval. Změnil jsem to, zadal old i new a vypadalo to OK. Bohužel se nešlo pak na 192.168.1.1. do routeru vůbec dostat, ani staré (admin), ani nové heslo to nebralo. No net jel, al chtěl jsem to řešit hned, že. Tak jsem vzal párátko, asi 30 s resetoval. Myslím, že blikly i všechny kontrolky a k resetu došlo. Net přes router nejede. Jenže po zadání 192.168.1.1 do prohlížeče se nic neděje a dialog k přihlášení mi to ani nenabízí. Máte nějaký tip na postup? Díky.
Fucza
Level 3.5
Level 3.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 803
Pohlaví: Muž

google adsense
Google
 

Re: Nepodařený reset routeru

Odeslatod Coxx-cz » 15 Kvě 2012 18:12

Co je to za router?
Photoshop user. Windows 7 Ultimate user. Premiere user.
MB Asus M2N-E SLI CPU AMD Athlon x64 X2 6400+ 3.22 Ghz RAM Kingston HyperX Blu 2+1 GB HDD WD Caviar blue 250 GB GK Msi GeForce 440 GT 1GB DDR3 Zdroj
Fortron Green Power 400W
Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 3
Level 3
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 509
Bydliště: okres Blansko
Pohlaví: Muž

Re: Nepodařený reset routeru

Odeslatod Fucza » 15 Kvě 2012 18:14

Sorry. Zapoměl jsem na to základní: TP_LINK TL-WR543G
Fucza
Level 3.5
Level 3.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 803
Pohlaví: Muž

Re: Nepodařený reset routeru

Odeslatod zeus » 15 Kvě 2012 18:52

Resetoval jsi pravdepodobne chybne.
návod - citace:Použijte tlačítko reset pro obnovení výchozího továrního nastavení: nejprve vypněte
napájení routeru. Za druhé, stiskněte tlačítko reset, potom zapněte napájení routeru a
držte tlačítko reset, dokud kontrolky M1 a M2 nezačnou simultánně blikat (asi 3 sekundy).
Nakonec tlačítko reset uvolněte a počkejte, než se router restartuje.
Poznámka: Před úplným restartem se ujistěte, zda je router napájen.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
zeus
Master Level 7.5
Master Level 7.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 5681
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Nepodařený reset routeru

Odeslatod Fucza » 15 Kvě 2012 19:18

No nevím, co dělám blbě.
Pořád nic. Vypnu ze sítě, zmáčknu reset a držím, zapnu do sítě, různě se to rozsvítí zhasne, nevím, co je simultánní blikání (asi prvních dvou kontrolek), zkoušel jsem 3 sekundy, zkoušel jsem i 30 sekund, měl jsem do wanu kablík, neměl jsem do wanu kablík a stále stejné. Po zadání 192.168.1.1 nic.
Fucza
Level 3.5
Level 3.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 803
Pohlaví: Muž

Re: Nepodařený reset routeru

Odeslatod Vikinic » 15 Kvě 2012 19:29

Tak udělej tovární úplný restart.Nechat připojené napájení a držet tlačítko reset min.10 sekund.
Vikinic
Level 2.5
Level 2.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 314
Pohlaví: Muž

Re: Nepodařený reset routeru

Odeslatod ITCrowd » 15 Kvě 2012 19:32

můžeš zkusit zadat v příkazovém řádku ipconfig. Většina routerů po restartu má dhcp a pokud má tvoje pc zvolenu možnost získat ip adresu automaticky, pak bude gateway (brána) mít ip, kterou kd\ž zadáš do prohlížeče,, dostaneš se na router.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Master Level 8.5
Master Level 8.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 7440
Obrázky: 20
Pohlaví: Muž

Re: Nepodařený reset routeru

Odeslatod Vikinic » 15 Kvě 2012 19:34

Budeš muset ale vše nastavit znova.Normální restart se dělá,že pouze vypojíš napájení na cca.10 sec.žádné mačkání tlačítka.
Vikinic
Level 2.5
Level 2.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 314
Pohlaví: Muž

Re: Nepodařený reset routeru

Odeslatod Fucza » 15 Kvě 2012 20:04

Jo. Chci to restartovat do továrního nastavení. Úplně od znova. Když dám ipconfig, tak to černé okno jen probleskne a zmizí a nejde najít. A to to zkouším na 2 ntb (jeden Xp, druhý W7) a dělá to ten ipconfig u obou.
Nepomohl ani restart dle návodu do továrního nastavení (viz první rada - vypnout zdroj, reset, zapnout zdroj a držet cca 3 sekundy). Ani reset dlouhý cca minutu.
Ale někdy. když dám v IE 192.168.1.1 problikne na názvu záložky TP-LINK a hned to skočí "Aplikace IE nemůže zobrazit tuto stránku"
Fucza
Level 3.5
Level 3.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 803
Pohlaví: Muž

Re: Nepodařený reset routeru

Odeslatod zeus » 15 Kvě 2012 20:48

A ping na 192.168.1.1 vraci odezvu?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
zeus
Master Level 7.5
Master Level 7.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 5681
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Nepodařený reset routeru  VYŘEŠENO

Odeslatod Fucza » 15 Kvě 2012 20:54

Takže, se mi to nakonec povedlo, naskočilo to až potom, co jsem kablík vyvedl i Routeru do PC. Vždy stačilo jen zaplnit WAN a jen Wifi.
Trochu nezvládám to nastavení, ale jede to. Teď jen změnit heslo do krabice a doufat, že to nebude stejné, jako předtím.
Fucza
Level 3.5
Level 3.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 803
Pohlaví: Muž


Zpět na Sítě - hardware

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 anonymní uživatel